Χατζόπουλος: «Αν η ΑΕΚ ζητήσει 700 χιλιάρικα τηλεοπτικό συμβόλαιο, εγώ θα ζητήσω ένα εκατομμύριο!»

Χατζόπουλος: «Αν η ΑΕΚ ζητήσει 700 χιλιάρικα τηλεοπτικό συμβόλαιο, εγώ θα ζητήσω ένα εκατομμύριο!»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, αναφέρθηκε σ’ αυτά που έφταιξαν στην αγωνιστική αποτυχία, στον Άρη Λυκογιάννη αλλά και στο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Τον απολογισμό της σεζόν, σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο, έκανε σήμερα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena, με βασικό ομιλητή απέναντι σε δημοσιογράφους, τον διοικητικό επικεφαλής της εταιρείας, Θανάση Χατζόπουλο. Στο πάνελ, μαζί με τον πρόεδρο των «ασπρόμαυρων» ήταν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Βασίλης Τριλυράκης.

«Οταν παίζεται η ύπαρξή σου, πρώτα κοιτάς να υπάρχεις και μετά όλα τα άλλα. Ημασταν στον γκρεμό και φρενάραμε, έτσι ήμασταν τον Μάιο. Τελείωσε μια πολύ δύσκολη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας ήρθαν πολλά πράγματα ανάποδα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά, ο κ. Χατζόπουλος, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά οικονομικά δεδομένα της ΚΑΕ, τα χρέη. Εξήγησε εμφατικά πως στον πάγκο της ομάδας θα παραμείνει ο Αρης Λυκογιάννης (σ.σ. ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο), πως το μπάτζετ για την καινούργια αγωνιστική περίοδο θα διαμορφωθεί ανάλογα με τα έσοδα που θα προκύψουν για την εταιρεία (σ.σ. θα αποσαφηνιστεί το τοπίο στη διάρξεια του Ιουνίου), τα οποία θα καθορίσουν, επίσης, και το αν θα επιλέξει ο «Δικέφαλος» να έχει ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις  για την περίοδο 2022-2023.

Ο Θανάσης Χατζόπουλος αναλυτικά είπε:

«Μια πολύ δύσκολη χρονιά τελείωσε. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται και τους πειράζει γι’ αυτήν, στο αγωνιστικό . Δεν πήγαμε καλά, ήρθαν πολλά ανάποδα πράγματα. Θέλω να γυρίσω πίσω σε δηλώσεις μου στις 2/9/2020, όταν έλεγα ότι «το όραμά μου είναι να επιβιώσει η ομάδα, να μη χαθεί.
Στις επόμενες συνεντεύξεις τύπου πάντα τόνιζα πως στόχος είναι να ξεχρεώσουμε και πως θα είμαι εδώ μέχρι να ξεχρεώσουμε.

Στη διάρκεια της χρονιάς η προσοχή έφυγε από το οικονομικό, το οποίο συνεχίζει να είναι το πιο δύσκολο κομματι και πήγε στο αγωνιστικό. Εκεί δεν καταφέραμε να βρούμε τη χημεία μας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ξέρουμε εμείς τους λόγους , γιατί είμαστε εδώ κάθε μέρα. Δε θέλω να το αναλύσω περισσότερο , γιατί θα πάει στο επίπεδο του κοτσομπολιού. Η χρονιά ήταν αποτυχημένη. Το πρώτο φταίξιμο είναι δικό μου. Σε συνεργασία με τον προπονητή αποφασίσαμε ποιοί παίκτες θα έρθουν, δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για αποφάσεις. Σε πολλούς ενοχλεί ότι είμαι τόσο κοντά στην ομαδα, ότι κάθομαι στον πάγκο. Υπάρχουν δύο τρόποι να διοικήσεις, είτε με το να είσαι αφεντικό πάνω από τον εργαζόμενο με το… μαστίγιο, είτε ως ηγέτης να μπαίνεις μπροστά και να τραβάς πρώτος το κουπί. Εγω ζω τη ζωή μου με τον δεύτερο τρόπο και κανείς δε θα μου το αλλάξει αυτό. Η εταιρεία μου πάει καλά, γιατί εγώ και ο πατέρας μου πριν απο μένα, λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο.

Οταν παίζεται η ύπαρξή σου, πρώτα κοιτάς να υπάρχεις και μετά όλα τα άλλα. Ημασταν στον γκρεμό και φρενάραμε, έτσι ήμασταν τον Μάιο. Για ποια πλέι οφ να μιλάμε; Ο νεαρός οπαδός που εκφράζεται για την ομάδα, δεν έχει την εμπειρία να καταλάβει τι γίνεται. Εχω την ωριμότητα να μην τυφλώνομαι από τον οπαδισμό μου. Προτιμώ να με κράζετε για το αγωνιστικό και η εταιρεία να υπάρχει. Με ενδιαφέρει να είναι καθαρή η ομάδα μου, ας έρθουν και ας με χτυπάνε.

Κάποια ματς φέτος δεν τα χάσαμε επειδή είμαστε κακή ομάδα. Μπορώ να πω πολλά, αλλά προτιμώ να μην το κάνω . Ο πρώτος στόχος είναι η υγεία του σπιτιού μας. Εχω τις αρχές μου, τις αξίες μου. Στον πόλεμο, στα δύσκολα και στις χαρές, είμαστε όλοι μαζί. Οχι μόνο να γράφουμε στα πληκτρολόγια. Οποιος δεν το καταλαβαίνει, ας έρθει να διοικήσει. Λεπτομέρειες δεν ξέρουν πολλοί και οι λεπτομέρειες κάνουν τεράστια διαφορά».

Τόνισε ακόμη:

Για τα οικονομικά: «Ζητούσαμε από τον κόσμο να έρθει να εντός έδρας ματς. Φέτος είχαμε έξοδα αγώνων ( διαιτητές, σεκιούριτι) 116.285 ευρώ  και τα εισιτηρια ήταν 63.546 ευρώ. Σε μια ετειαρεία με αυγιναση αυτά τα χρήματα είναι χρ΄ξησιμα.
Στην Ευρώπη τα συνολικά έξοδα ήταν 68.886 ευρώ και τα έσοδα πλην τα χράματα του στοιχήματος, τα οποία δεν πήραμε και τα είχαμε προϋπολογίσει, ήταν 51.405. Αν παίρναμε τα χρήματα του στοιχήματος θα ήμασταν εντάξει.

Τα χρέη, σε Εφορία, ΙΚΑ κάθε μήνα μας τρώνε το… ζουμί μας. Από τις 7 ρυθμίσεις στην Εφορία και τα 2.155.000 ευρώ που χρωστούσαμε, αυτήν τη στιγμή χρωστάμε 1.116.000 ευρώ. Στο ΙΚΑ από τις 333.267 κατεβήκαμε στα 266.000 ευρώ. Χρωστάμε 1.400.000 ευρώ, στο οποίο θα προστεθούν 200-250 χιλιάρικα από ένα πρόστιμο που περιμένουμε να επιδικαστεί από παλιούς ελέγχους.

Υπήρχε το χρέος στο περίφημο ταξιδιωτικό πρακτορείο, το οποίο καταφέραμε να μηδενίσουμε με τον διπλασιασμό που έγινε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την οικογένειά Σαββίδη. Για τους προμηθευτές από 1.200.000 ευρώ, κατέβηκε το χρέος στα 633.000.

Την τελευταία διετία, με τα προβλήματα του κορονοϊού, με 10.000 μετόχους, αν μπορούσαμε να έχουμε 3000 κόσμο στην κερκίδα, τα έσοδα θα ήταν διαφορετικά. Στα δυο χρόνια χάσαμε από εισιτήρια, έτσι όπως τα υπολογίσαμε, 1.044.000 ευρώ και δεν υπολογίζω τα διαρκείας. Δυστυχώς, δεν ήρθε ο πολύς ο κόσμος.

Ζούμε μέρα με τη μέρα, προσπαθώντας να παλεύουμε με τα νούμερα, με τα χρέη, να πληρώνουμε τις ομάδες μας, τα τρέχοντα. Ξέρουμε ανα πάσα στιγμή τι χρωστάμε. Με ακρίβεια το πως βαδίζουν, δε νομίζω να έχουν πολλές ΚΑΕ

Εχουμε τη γενική συνέλευση την επόμενη εβδομάδα, στην οποία θα συζητηθεί η προηγούμενη χρήση. Εκεί θα ζητηθεί, επίσης, νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, και πάλι στα 500.000 ευρώ, για να βοηθηθεί η ομάδα για τα χρέη. Είμαι άνθρωπος με όρια, δεν έχω απεριόριστο ποσό να διαθέσω για την ομάδα, για το μπάτζετ. Μόνο για φέτος 2,5 εκ ευρώ πληρωθηκαν για την ομαδα. Εχω αρχίζει να φτάνω στα όριά μου, γι’ αυτό θα ζητήσω ξανά τη βοήθεια του κόσμου, για να μην πάει ό,τι έχουμε κάνει στράφι. Δεν υποσχέθηκα ότι είμαι μεγιστάνας, έχω αρχίσει και ζορίζομαι σοβαρά».

Για το πότε θα ξεχρεώσει η ΚΑΕ: «Το πότε θα τελειώσουν τα χρέη εξαρτάται από τα έσοδα που θα έχουμε. Γι’ αυτό ζητάμε τη βήθεια του κόσμου, αλλά και κάθε βοήθεια επιχειρηματιών που υποστηρίζουν την ομάδα, αν θέλουν να βοηθήσουν. Σήμερα η ομάδα, έχει 4.726.000 εναπομείναντα χρέη. Σε αυτά φαίνεται και ένα κομμάτι δανεισμού της οικογένειας Σαββίδη και εγω τα χρήματα που βάζω είναι μέσω δανεισμού, αυτός είναι ο νόμιμος τρόπος. Δε βάζω χρήματα από πλάγιους τρόπους Ο,τι μάζευα για τη ζωή μου, τα βάζω στην ομάδα. Προϋπολογίσαμε τα χρήματα του στοιχήματος, η έλλειψη των οποίων στοίχισε».

Για το τι θα άλλαζε φέτος αγωνιστικά: «Ισως θα έπρεπε να αλλάξουμε κάποιους παίκτες. Είχαμε την ατυχία να αλλάξουμε παίκτες, λόγω τραυματισμών, είχαμε και παίκτες που έβλεπαν μόνο τα νούμερά τους. Πίστευα ότι η ομάδα είχε δυνατότητες παραπάνω, δεν απέκτησε ποτέ τη χημεία για να το κάνει»

Για τη νέα χρονιά και τον προπονητή: «Είμαι πολύ πεισματάρης. Δεν τα παρατάω εύκολα σε κάτι που έχω ξεκινήσει, εκτός αν φτάσω σε σημείο να πω πως δεν υπάρχει ευρώ για να πορευτώ. Θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη σε επιλογές προσώπων για τη νέα περίοδο. Περιμένουμε απαντήσεις στα οικονομικά μας, από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε το ύψος του μπάτζετ. Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, το ύψος του  μπάτζετ. Με βάσει το μπάτζετ που θα μπορούμε να κάνουμε, θα δούμε αν θα πάμε Ευρώπη, τι ομάδα θα κάνουμε. Θα πρέπει να βρούμε παιδιά να θέλουν να προοδεύσουν, να θέλουν να μπουν στο πετσί της ομάδας, να θέλουν να παλεύουν σε κάθε ματς. Αυτήν τη στιγμή, συμβόλαιο έχουν οι Καμπερίδης, Ρούμογλου, οι υπόλοιποι για το ρόστερ θα αποφασιστούν ανάλογα με τα έσοδα.

Βιώσαμε διάφορες καταστάσεις φέτος, οι οποίες ξεκίνησαν, κατά κύριο λόγο, από τους παίκτες. Δε λέω ότι ο κ. Λυκογιάννης είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος, αλλά δεν του αρέσει να χάνει. Όταν λέει κάποια πράγματα και ο παίκτης δεν τα ακολουθεί, αυτό οδηγεί σε ένα συνδυασμό πραγμάτων και δεν υπήρξε ποτέ χημεία στην ομάδα. Ο κόουτς Λυκογιάννης θα είναι και του χρόνου ο προπονητής μας. Εγώ επιμένω ότι πρέπει να μείνουμε στο οικονομικό. Εφόσον του πούμε του ανθρώπου τι λεφτά έχουμε, τότε να του πούμε ότι πάμε να κάνουμε την ομάδα, με πιο σωστές αποφάσεις και να προχωρήσουμε. Λόγω οικονομικών, δε λέω ότι δεν το χρειαζόμαστε, αλλά τεχνικό  διευθυντή δεν μπορούμε να έχουμε. Ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο οποίος ήταν αμισθί στην ομάδα τόσα χρόνια, δεν μπορεί να συνεχίσει, θα έχει έναν συμβουλευτικό ρόλο. Θα πρέπει όλοι μας , μέχρι να ξεχρεώσουμε, να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Για το τι τον έκανε να χαρεί φέτος: «Η χρονιά ήταν μυστήρια, είχαμε νίκες καλές, ήττες άσχημες. Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα. Χάσαμε παιδιά που τα ξέραμε, όπως ο Μάλκομ (Γκρίφιν), ο οποίος με την ενέργειά του μπορούσε να παρασύρει θετικά όλη την ομάδα, τον Κάρτερ, ο οποίος ήταν άψογος επαγγελματίας. Για τον Μάρβιν (Τζόουνς) η απόφαση να τον αφήσουμε να φύγει ήταν δύσκολη. Δυστυχώς, έχασε τελικά και τη μητέρα του, τα συλλυπητήριά μου, δεν μπορώ να φανταστώ αυτό το συναίσθημα απώλειας…».

Για το αν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ο ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν: «Μπορεί βαθμολογικά να μην έχουμε δικαίωμα, αλλά με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν φύγει κάποιες ομάδες από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε ψάχνουν αριθμό ομάδων. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα brand name στην Ευρώπη που τον θέλουν οι διοργανώσεις. Πρόσφατα έγινε πρόσκληση και από Eurocup. Δε νομίζω ότι είναι σοφό να πάμε εκεί, γιατί απαιτεί κάποια επίπεδα μπάτζετ, που δεν μπορούμε να φτάσουμε. Βλέποντας το οικονομικό μας πλάνο, θα δούμε αν μπορούσε να το στηρίξουμε, συζητώντας με τη διοργάνωση που ήμασταν και πέρυσι (σ.σ. BCL). Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με ιστορία στην Ευρώπη».

Για την αδειοδότηση: «Κοιτάω το σπίτι μας, την ομάδα μας, να είμαστε νοικοκυρεμένοι, το τι κάνουν οι άλλοι, τι… κραυγές αγωνίας βγάζουν, δε με απασχολεί. Καταθέσαμε έγκαιρα πλήρη φάκελο, και με την 2η εγγυητική των 80.000 ευρώ, οπότε δε μας ανησυχεί το θέμα του πιστοποιητικού. Οικονομικό βάρος, επίσης, εμείς από τη φετινή σεζόν δε θα έχουμε».

Για τις ακαδημίες: « Τα παιδιά από μικρές ηλικίες επηρεάζονται, προσφέρεις για την εξέλιξή τους και στα 18 υπογράφουν όπου θέλουν. Ερχονται στιγμές που πραγματικά αναρωτιέμαι αν αξίζει τελικά τον κόπο. Οπως έγινε σε μας με τον Τανούλη. Δίνεις κόπο, χρήμα, ετοιμάζεις κάποια παιδιά και δεν είσαι σίγουρος αν θα παίξει σε σένα. Καλό είναι οι ακαδημίες από τον ΑΣ να έρθουν στην ΚΑΕ, αλλά και αυτό δεν είναι ένα απλό θέμα».

Για τα τηλεοπτικά για τη νέα σεζόν: « Περιμένουμε τις συζητήσεις του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ και με το συνδρομητικό κανάλι. Θα γίνει συμβούλιο για το πως θα πάει η μοιρασιά. Κάποιες ομάδες από την Αθήνα έχουν τρελές απαιτήσεις. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ζητούν από 1 εκατομμύριο και η ΑΕΚ ζητάει 700.000 ευρώ. Αν πάρει η ΑΕΚ αυτά τα λεφτά, εγώ θα ζητήσω 1.000.000 ευρώ και αν δεν τα πάρω, ο ΠΑΟΚ δε θα παίζει στην τηλεόραση. Είχαμε κάνει μια συμφωνία να πάμε όλες οι ομάδες μαζί. Να γίνει ένας επιμερισμός, με θέσεις και εμπορικότητα. Αλλά να βγαίνουν ομάδες με χίλια μύρια προβλήματα και να ζητάνε τρελά πράγματα δε θα το ανεχτώ. Εκεί, μπορεί μετά να πάμε μόνοι μας, με δικά μας μέσα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ