Η Λάρισα καθάρισε με 13-0 τον Παναθηναϊκό στο φινάλε, αλλά οι Πράσινοι «βράζουν» με τη διαιτησία

Η Λάρισα καθάρισε με 13-0 τον Παναθηναϊκό στο φινάλε, αλλά οι Πράσινοι «βράζουν» με τη διαιτησία

Το 2-2 σόκαρε τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι όμως άνοιξαν κουβέντα για τη διαιτησία.

Είναι άγνωστο πριν από πόσα χρόνια μια σειρά προ τελικών, έφερε τον Παναθηναϊκό στη δυσάρεστη θέση να χάνει δύο ματς από αντίπαλο. Και μεταξύ μας είναι από μόνο του όλο αυτό και ένα παράσημο για την Λάρισα που πραγματικά κλέβει καρδιές. Με το μπάσκετ που παίζει. Με το αγωνιστικό της πνεύμα. Με την ικανότητα να κοιτάζει στα μάτια τον νταμπλούχο Ελλάδας.

Και ενώ όλο αυτό θα έπρεπε να είναι μια πραγματικά ωραία ιστορία με κεντρικό θέμα συζήτησης τις επιδόσεις των Θεσσαλών; Ο Παναθηναϊκός εδώ και μερικά λεπτά έχει ανοίξει μια άλλη. Εκείνη που αφορά αποκλειστικά στη διαιτησία. Στην ΚΑΕ «βράζουν» με τους Κορομηλά, Ζαχαρή, Κατραχούρα, ενώ, μετά τη λήξη του αγώνα και ο Γιώργος Βόβορας ήταν εκτός εαυτού!

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έλεγαν ότι «ακόμη και ένας αδαής με το μπάσκετ κατάλαβε τι έγινε σήμερα». Να σημειωθεί πως αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ οι Οκάρο Ουάιτ, Γιώργος Παπαγιάννης και Ιωάννης Παπαπέτρου, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να είναι έξαλλος με τους γκρι, ενώ υπήρξαν τεχνικές ποινές σε παίκτες και πάγκο του «τριφυλλιού».

Αυτή όμως δεν μπορεί παρά να είναι η μια όψη του νομίσματος. Η Λάρισα για να πάρει το ματς έκανε ένα επιμέρους 13-0 στο φινάλε. Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 61-62 στο 36′ με 1/2 βολές του Χάουαρντ Σαντ Ρος, αλλά έκτοτε δεν κατάφερε να πετύχει ούτε πόντο, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν σερί 13-0. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού άφησε άποντους τους «πράσινους» για 4 λεπτά, μετατρέποντας το 61-62 του 36′ στο τελικό 74-62. Και αυτό μάλλον λέει όλη την αλήθεια για τον 4ο ημιτελικό.

Για το πάθος, αλλά και την εφαρμογή ενός σχεδίου που έβαλε τους γηπεδούχους σε τροχιά δεύτερης νίκης επί του Παναθηναϊκού μέσα σε μια εβδομάδα. «Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν διαβάσαμε το παιχνίδι και είχαμε λάθος επιλογές» παραδέχθηκε ο Γιώργος Βόβορας. Και τα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού προφανώς δεν αναφέρονται σε… άλλο ματς

«Το τέταρτο αυτό ματς ήταν εντελώς διαφορετικό από τα δύο προηγούμενα. Η νέα μας νίκη έχει ιδιαίτερη αίγλη, την οποία επισφραγίσαμε στα πέντε τελευταία λεπτά με κατάθεση ψυχής, συγκέντρωση και τακτική. Είχαμε πει ότι και να κάναμε εμείς το 2-1 στο ΟΑΚΑ, πάλι το απόλυτο φαβορί θα ήταν ο Παναθηναϊκός για τους λόγους, που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί. Είμαστε το αουτσάιντερ, πάμε στο ΟΑΚΑ για την υπέρβαση» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Φώτης Τακιανός. Ο αρχιτέκτονας αυτής της ομαδάρας που πλέον θα διεκδικήσει την Τετάρτη μέσα στο ΟΑΚΑ την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ