Ολυμπιακός: H «τριάδα» που βλέπει Παναθηναϊκό και… οργιάζει

Ολυμπιακός: H «τριάδα» που βλέπει Παναθηναϊκό και… οργιάζει

Οι εμφανίσεις των Κώστα Σλούκα, Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ κόντρα στον Παναθηναϊκό έχουν αποδειχθεί κάτι παραπάνω από κομβικές καθώς οι τρεις τους έχουν σκοράρει το 52% των πόντων των Ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς με μια μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο του Game 2 κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο μέρος και να πάρει τη νίκη (78-72) που τον φέρνει ένα παιχνίδι μακριά από τον τίτλο.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πάρει τον… αέρα του Παναθηναϊκού καθώς μετρούν έξι συνεχόμενες νίκες επί του «αιωνίου» αντιπάλου. Κομβική σε αυτό το αποτέλεσμα είναι η «τριπλέτα» που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και αποτελείτε από τους Κώστα Σλούκα, Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Οι τρεις τους έκαναν τα πάντα ώστε να γυρίσει το Game 2 των τελικών, ενώ όλη τη σεζόν έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα καταλυτικοί στις αναμετρήσεις με τους Πράσινους. Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 486 πόντους που έχουν σημειώσει συνολικά οι Πειραιώτες, η τριάδα αυτή έχει πετύχει τους 253 (92 ο Βεζένκοβ, 90 ο Σλούκας, 71 ο Ντόρσεϊ) ή αλλιώς το 52.1%! Κάτι περισσότερο δηλαδή από τους μισούς πόντους της ομάδας. Στη Euroleague πχ έχουν σκοράρει το 47% των συνολικών πόντων του Ολυμπιακού σε 38 ματς.

Ο… μαέστρος Σλούκας

Είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και ο τρόπος παιχνιδιού του τον… αναγκάζει να έχει διπλό ρόλο στην επίθεση των Ερυθρόλευκων. Και σκόρερ και δημιουργός. Όντας φυσικά ο μαέστρος του Γιώργου Μπαρτζώκα που καθοδηγεί τους υπόλοιπους μέσα στο παρκέ ώστε να βγει η καλύτερη δυνατή φάση.

Στον δεύτερο τελικό ήταν ο MVP του αγώνα έχοντας 20 πόντους, 1 ριμπάουντ και 4 ασίστ, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε δείγμα έξι αναμετρήσεων με το «τριφύλλι» καταγράφει 15 πόντους, 6 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ ανά αγώνα, με το ποσοστό του πίσω από τη «μεγάλη άρκτο» να φτάνει το 48%.

Η εγγύηση του Βεζένκοφ

Είναι ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών μέσα στη σεζόν και φυσικά ο πιο σταθερός πυλώνας στην επίθεση της ομάδας. Απέναντι στους Πράσινους (στις 6 νίκες) έχει σημειώσει 92 πόντους, ενώ συνολικά είναι ασταμάτητος από το τρίποντο με το άκρως εντυπωσιακό 60%, δηλαδή 15/25 προσπάθειες.

Το Game 2 δεν αποτέλεσε εξαίρεση για τον 26χρονο φόργουορντ 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ καταγράφοντας μάλιστα 5/7 σουτ έξω από τα 6,75! Και ενώ σε ολόκληρη τη σεζόν σκοράρει με μέσο όρο 14,6 πόντους, στις νίκες επί του Παναθηναϊκού έχει 15,3 πόντους, 8,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,3 κλεψίματα.

Ο… μπομπέρ αλλά λίγο ασταθής Ντόρσεϊ

Η δουλειά του Ντόρσεϊ είναι να σκοράρει. Αυτός είναι ο ρόλος που του έχει δώσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και αυτό κάνει. Απλώς ορισμένες φορές είναι λίγο ασταθής ή ψάχνει να βρει τον καταλληλότερο τρόπο να βοηθήσει κατά τη διάρκεια του ματς, με αποτέλεσμα να… χάνεται.

Υπάρχουν όμως και οι στιγμές που είναι απλά ασταμάτητος. Όπως στον τελικό του Κυπέλλου που αναδείχθηκε MVP, ή ακόμα περισσότερο στην τρίτη περίοδο του Game 2 των τελικών. Σκόραρε συνολικά 17 πόντους, με τους 13 να προέρχονται στο τρίτο δεκάλεπτο και να είναι ουσιαστικά εκείνος που ξεκίνησε και τελείωσε την αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Στις έξι νίκες με τον Παναθηναϊκό μετρά 11,8 πόντους με 36% στο τρίποντο, 2 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ