Γιώργος Πρίντεζης: Ο θρύλος του Θρύλου (pics, vids)

Γιώργος Πρίντεζης: Ο θρύλος του Θρύλου (pics, vids)

Last dance με κούπα κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Πρίντεζης. Ενας άνθρωπος που έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έριξε τους τίτλους τέλους σε μια σπουδαία καριέρα.

Ο Ολυμπιακός… σκούπισε τον Παναθηναϊκό, επιστρέφοντας στο Έβερεστ του ελληνικού μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» υπέταξαν εύκολα τους «πρασίνους» στους τελικούς της Basket League, κάνοντας δικό τους το «ιερό δισκοπότηρο».

Το Game 3 με τον Παναθηναϊκό, που έστειλε και τον τίτλο στον Πειραιά, ήταν ξεχωριστό και για ακόμη έναν λόγο. Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο λίγοι, τίμησε για τελευταία φορά την ερυθρόλευκη φανέλα. Εν μέσω αποθέωσης και με το ΣΕΦ να… σείεται κυριολεκτικά, ο 37χρονος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Σας ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μας όχι μόνο στις όμορφες αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Από του χρόνου θα βλέπουμε μαζί την αγαπημένη μας ομάδα παρέα όπως πριν 20 χρόνια. Σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε ο αρχηγός των ερυθρολεύκων.

Η σημαία του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που λατρεύτηκε από φίλους και εχθρούς, έριξε αυλαία σε μια σπουδαία καριέρα. Εχοντας πατήσει το 37ο έτος της ηλικίας του, το… last dance του Γιώργου Πρίντεζη ήταν όπως έπρεπε. Με μια κούπα κούπα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

Το standing ovation στον σπουδαίο Γιώργο Πρίντεζη (pics & vid) | to10.gr

Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ έγινε μέρος της ιστορίας των Πειραιωτών και της εθνικής ομάδας. Πρόσθεσε το όνομά του με χρυσά γράμματα τόσο στην ερυθρόλευκη όσο και στην γαλανόλευκη ιστορία. Μια διαδρομή που ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό (2001), μεσολάβησε η Ολύμπια Λάρισας και η περιπέτεια στην Ισπανία με την Μάλαγα, ολοκληρώνεται και πάλι στην αγαπημένη του μπασκετική στέγη. Στον Ολυμπιακό. Τα δέκα γράμματα που τον συντρόφευσαν στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Το ξεκίνημα του ήρθε απέναντι στην Ιντέα Σλασκ τον Νοέμβρη του 2002, μόλις στα 17 του. Ο χρόνος συμμετοχής ήταν λίγος, μόλις δύο λεπτά, όμως μοιράστηκε το παρκέ με Έβανς, Τζόνσον, Μόρις Ντε Μιγκέλ και Μίλαν Τόμιτς. Τον ίδιο χρόνο μέτρησε και στα ματς με Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το μπασκετικό του… ταξίδι στο υψηλότερο επίπεδο είχε μόλις αρχίσει.

Στην Ανδαλουσία βρέθηκε πρώτη και μοναδική φορά εκτός Ελλάδος, υπό τις οδηγίες του Γιόνας Καζλάουσκας. Προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορούσε για να ταιριάξει στα «θέλω» και τις απαιτήσεις του Λιθουανού, όμως δεν ταίριαζαν τα «χνώτα τους».

Μάλιστα ο Πρίντεζης έχει μιλήσει για το πως ενοχλούσε τον κόουτς η προσπάθειά του να τελειοποιήσει το, σήμα κατατεθέν του εδώ και χρόνια, το πεταχτάρι. Μετά από πολλές κόντρες κι έναν σοβαρό τραυματισμό στο χέρι επέστρεψε στα… γνωστά λημέρια το 2011. Με τη συνέχεια να είναι γνωστή και άκρως ιστορική.

Το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague το 2012, θα φέρει πάντα φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Το θρυλικό πεταχτάρι, συνώνυμο του παιχνιδιού του, που «σκότωσε» σε νεκρό χρόνο την ΤΣΣΚΑ και έστεψε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης. Μια μαγική και ονειρεμένη στιγμή, που προήλθε από τον Γιώργο Πρίντεζη.

Ενας πραγματικός αρχηγός εντός και εκτός γηπέδου. Πήρε στις πλάτες του τόσο τον Ολυμπιακό όσο και την εθνική ομάδα. Πάντα μπροστά, πάντα στην πρώτη γραμμή, ο Γιώργος Πρίντεζης κατέγραψε μια καριέρα αξιοζήλευτη για πολλούς.

Ενδεικτικά, με την ερυθρόλευκη φανέλα έφτασε στην κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων (2012, 2015, 2016, 2022), δύο Κυπέλλων (2011, 2022), δύο Euroleague (2012, 2013), ενός Διηπειρωτικού (2013), ενώ πανηγύρισε και το χάλκινο μετάλλιο με την γαλανόλευκη στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

Ο… Αγιος Γιώργος του Ολυμπιακού. Ενας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και αναμφίβολα ένας από τους θρύλους του πειραϊκού συλλόγου. Ένα τοτέμ για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ενας πραγματικός ηγέτης που κατάκτησε τα πάντα με τα ερυθρόλευκα, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές χαράς και περηφάνιας στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Με τίτλο κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Πρίντεζης έριξε τους τίτλους τέλους στην σπουδαία του καριέρα. Το θρυλικό «15» πέρασε για πάντα στην ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ