«Φουλάρει» για Πίτερς ο Ολυμπιακός (vids)

«Φουλάρει» για Πίτερς ο Ολυμπιακός (vids)

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε επαφές με τον Άλεκ Πίτερς, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν στην Μπασκόνια.

Επί τάπητος έχει τεθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Άλεκ Πίτερς και την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Αμερικανό φόργουορντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει επαφές με τον 27χρονο άσο, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Ισπανία με τη φανέλα της Μπασκόνια, ενώ στο παρελθόν είχε περάσει επίσης από τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αναντολού Εφές.

Διαβάστε επίσης: Ο Μήτογλου, οι «ματιές» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και η απόφαση της WADA

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πίτερς προτού ασχοληθεί ο Ολυμπιακός ήταν ο νούμερο ένα στόχος της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, όμως οι Τούρκοι συμφώνησαν με τον Μπιέλιτσα που επιστρέφει στην Ευρώπη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήσουν την περίπτωση του Αμερικανού φόργουορντ και να ανοίξει ο δρόμος για τον Ολυμπιακό που είναι σε συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη.

O Άλεκ Πίτερς πέρσι αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια στην Euroleague και είχε μέσο όρο 9.8 πόντους, με 63.8% στα δίποντα, 39% στα τρίποντα και 81.8% στις βολές, όπως επίσης και 3.8 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και σχεδόν ένα κλέψιμο (0.8) ανά ματς.

Την πρώτη του σεζόν στην Μπασκόνια (2020/2021) είχε μέσο όρο 11.5 πόντους, με 56.2% στα δίποντα, 44.7% στα τρίποντα, 91.5% στις βολές, ενώ επίσης είχε 3.9 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 0.8 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Ο Αμερικανός φόργουορντ βρισκόταν σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα και οι Ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να κινηθούν για την απόκτησή του. Πρόκειται για έναν φόργουορντ με πολύ καλό σουτ, που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις έξω από τη γραμμή των 6.75 μ., ενώ βοηθάει πολύ και στον τομέα των ριμπάουντ. Είναι ένας παίκτης που εάν αποκτηθεί θα βοηθήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Άλεκ Πίτερς έχει εμπειρία από την Euroleague, αφού όπως προαναφέραμε, εκτός από την Μπασκόνία είχε αγωνιστεί επίσης σε ΤΣΣΚΑ και Εφές. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ήθελε ο παίκτης που θα αποκτηθεί να έχει παραστάσεις από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ.

Συνολικά στην Euroleague έχει 107 συμμετοχές, με 7.4 πόντους και 3 ριμπάουντ ανά ματς, όπως επίσης και ποσοστό 43.2% έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θεωρεί ότι είναι ο ιδανικός για να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Ζαν Σαρλ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 27χρονος τη σεζόν 2017/2018 είχε επιλεγεί στον 2ο γύρο του draft από τους Φοίνιξ Σανς με τους οποίους μέτρησε 4.1 πόντους ανά 11.3 λεπτά συμμετοχής.

Δείτε τον εν δράσει:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ