Ο Μήτογλου, οι «ματιές» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και η απόφαση της WADA

Ο Μήτογλου, οι «ματιές» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και η απόφαση της WADA

Ο Ντίνος Μήτογλου είναι μια περίπτωση που αρέσει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όμως τα δεδομένα δεν είναι ξεκάθαρα και η απόφαση της WADA αργεί...

Ο Ντίνος Μήτογλου βγήκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ πριν μερικούς μήνες και τέθηκε αναπόφευκτα νοκ-άουτ από τις υποχρεώσεις της Αρμάνι Μιλάνο. Ο Έλληνας φόργουορντ το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα, όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από την απόφαση της WADA και την ποινή που θα του επιβληθεί.

Το δεδομένο είναι πως θα τιμωρηθεί ο Μήτογλου, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση, όμως η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός παρακολουθούν διακριτικά την περίπτωση του.

Οι «αιώνιοι» δεν έχουν κάνει καμία κρούση ή διερευνητική επαφή με τον παίκτη και ούτε θα κάνουν αν δεν ανακοινωθεί η ποινή, με την WADA να αναμένεται να καθυστερήσει κι άλλο την απόφαση. Το θετικό στην υπόθεση Μήτογλου είναι ότι η οποιαδήποτε τιμωρία θα μετράει από την ημέρα που βρέθηκε με απαγορευμένες ουσίες και όχι από την ημέρα της ανακοίνωσης.

Αυτό είναι που έχει φέρει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο σημείο να ενδιαφέρονται για τον παίκτη, αρκεί να μην του επιβληθεί ποινή μεγάλη (1-2 χρόνια αποκλεισμός), αλλά η μικρότερη δυνατή (6 μήνες). Υπενθυμίζεται ότι από τις 29 Μαρτίου που ανακοινώθηκε επίσημα από την Αρμάνι Μιλάνο πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο που διενεργήθηκε, ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ δεν αγωνίζεται.

Γιατί τον περιμένουν την απόφαση οι «αιώνιοι»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός περιμένουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι με τον Μήτογλου, αφού θα μπουν γερά στο… παιχνίδι της απόκτησης του για πολλούς λόγους.

Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι αποτελεί Έλληνα παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί και σαν πάουερ φόργουορντ και σαν σέντερ. Είναι διεθνή με την Εθνική ομάδα και αντικειμενικά, ενας από τους καλύτερους και πιο πλήρεις ψηλούς στην Ευρώπη.

Το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό για καμία από τις δυο ομάδες, ενώ θα είναι σημαντικό «γρανάζι» του ελληνικού κορμού και των δυο. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι του τόσο στην περιφέρεια όσο και κάτω από τη ρακέτα έχει βελτιωθεί και εξελιχθεί πολύ τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ είναι δεδομένο ότι είναι αθλητικότατος.

Η ηλικία του είναι ιδανική ακόμη και για πολυετές συμβόλαιο σε έναν εκ των δυο «αιωνίων» και το πιθανότερο είναι να αποτελέσει και στο παρόν αλλά και στο μέλλον κομβικό παίκτη εφόσον αποκτηθεί.

Βέβαια, να τονιστεί ότι ενδεχόμενη ποινή κάτω του ενός χρόνου θα είναι ιδανική και για τους υπόλοιπους «μνηστήρες» που θα εμφανιστούν και που πιθανότατα θα έχουν βγει στην αγορά με περισσότερα χρήματα, ενώ όσον αφορά την επιλογή ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αν φυσικά ασχοληθούν ενεργά και οι δυο οι πράσινοι μοιάζουν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω του παρελθόντος του Έλληνα ψηλού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ