Basket League: Η καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος

Basket League: Η καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος

Την κορυφαία πεντάδα της Basket League για τη χρονιά που πέρασε ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ.

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε τους παίκτες που απαρτίζουν την κορυφαία πεντάδα της χρονιάς στην Basket League.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται 2 παίκτες του πρωταθλητή Ολυμπιακού, και από ένας των Παναθηναϊκού, Προμηθέα και Λάρισας.

Συγκεκριμένα, επιλέχτηκαν οι Κώστας Σλούκας, Σάσα Βεζένκοφ, Γιώργος Παπαγιάννης, Δημήτρης Αγραβάνης και Στέφαν Μούντι.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν πρώτος σε όλες τις ψηφοφορίες για τις θέσεις των γκάρντ. Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων της Basket League συγκέντρωσε 16 ψήφους και ποσοστό 30,7%.

Διαβάστε επίσης: Βαλένθια: Μπαίνει «σφήνα» για Γκριγκόνις

Από την άλλη, ο Σάσα Βεζένκοφ, πήρε 17 ψήφους, ποσοστό 32,9%, στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων του 30ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερή του σεζόν με τους ερυθρόλευκους μετρώντας αντίστοιχα 15,5 πόντους, 7,1 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ.

Ο Στέφαν Μούντι συγκέντρωσε 9 ψήφους (ποσοστό 34,61) στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων, ενώ τον ακολούθησε ο Κίνο Κολόμ της ΑΕΚ με 5.

Ο Μούντι ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της Λάρισας στην πορεία της στα play off και στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Αγραβάνης που έρχεται από μία πολύ καλή χρονιά με την ομάδα της Πάτρας, την οποία βοήθησε να κατακτήσει την τρίτη θέση, φέτος είχε κατά μέσο όρο 14 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ.

Τέλος ο Γιώργος Παπαγιάννης υπερίσχυσε και εκείνος σε όλε τις ψηφοφορίες για τη θέση του σέντερ, ενώ είχε στο πρωτάθλημα 10,3 πόντους, 8,2 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ.

Να θυμίσουμε πως είχε προηγηθεί η ανάδειξη του Φώτη Τακιανού ως κορυφαίου προπονητή της χρονιάς και του Σάσα Βεζένκοφ ως MVP.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ