Κρίσιμη εβδομάδα για Ολυμπιακό και Αντετοκούνμπο (vids)

Κρίσιμη εβδομάδα για Ολυμπιακό και Αντετοκούνμπο (vids)

Τα τελευταία νέα στην υπόθεση του Κώστα Αντετοκούνμπο – Σε ανοιχτή γραμμή με τον 24χρονο οι Ερυθρόλευκοι – Πώς προσπαθούν να τον πείσουν να πει το πολυπόθητο «ναι».

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε υποδειγματικά στη φετινή μεταγραφική περίοδο και κατάφερε να αποκτήσει ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες, όπως είναι οι Κάνααν, Πίτερς και Μπολομπόι, ενώ παράλληλα διατήρησε στο ρόστερ του τον Σάσα Βεζένκοφ.

Τον MVP της περσινής σεζόν, με τον διεθνή φόργουορντ να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα 4άρια της Ευρώπης και φυσικά σε ηγετική μορφή για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Τα κομμάτια του «ερυθρόλευκου» παζλ σιγά σιγά συμπληρώνονται, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να έχουν επικεντρωθεί στην απόκτηση ενός ακόμα ψηλού.

Διαβάστε επίσης: Η «μάχη» 2 μηνών για Χουάνγκ, η άφιξη στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, ο… Γκιγιέρμε και το «έτοιμος να παίξει»

Έναν παίκτη που θα έρθει για να συμπληρώσει στο «5» τους Φαλ και Μπολομπόι, ενώ υπό προϋποθέσεις θα μπορεί να αγωνιστεί και στη θέση «4», δίνοντας μια ακόμα έξτρα λύση στον τεχνικό των Πειραιωτών. Αυτός που έχουν ξεχωρίσει στο μεγάλο λιμάνι και αποτελεί τον πρώτο και μεγάλο στόχο των πρωταθλητών Ελλάδας είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο 24χρονος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Γαλλία και στην Βιλερμπάν, με την οποία σε 26 αναμετρήσεις είχε μέσο όρο 13:08 λεπτά συμμετοχής, με 5.8 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 7.1 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Ενας ικανότατος παίκτης, που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, αφού βοηθάει πολύ τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, προκαλώντας πάρα πολλά προβλήματα στους αντίπαλους σέντερ.

Ο Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας του Μπαρτζώκα, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να επιθυμεί την απόκτησή του. Ο τεχνικός των Πειραιωτών και οι άνθρωποι της ομάδας του μεγάλου λιμανιού βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον 24χρονο φόργουορντ/σέντερ και προσπαθούν να τον πείσουν να πει το πολυπόθητο «ναι».

Ενας παίκτης που πιστεύει πολύ ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος θεωρεί ότι ο Κώστας έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για κάνει μια σπουδαία καριέρα και να γίνει ένας από τους κορυφαίους σέντερ στην Ευρώπη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να δουλέψει μαζί του και να τον εξελίξει, όπως έχει κάνει με πάρα πολλούς παίκτες στην καριέρα του.

Η περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο, ωστόσο, δεν είναι εύκολη. Μπορεί ο Ερυθρός Αστέρας να έκλεισε τις θέσεις στους ψηλούς με τους Πετρούσεφ και Μπεντίλ και η Βαλένθια, η οποία υποτίθεται ότι ενδιαφερόταν για τον 24χρονο, να μην έχει κάνει ακόμα κάποια κίνηση για την απόκτησή του, αλλά για να πει ο διεθνής άσος το πολυπόθητο «ναι» θα πρέπει να πειστεί ότι θα έχει χρόνο και σημαντικό ρόλο στην ομάδα της επόμενης σεζόν.

Πάνω σε αυτό δουλεύουν ολο αυτό το διάστημα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι άνθρωποι του πειραϊκού συλλόγου, οι οποίοι προσπαθούν να τον πείσουν ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη προοπτική για την καριέρα του. Ο προπονητής των νταμπλούχων τον έχει ενημερώσει για τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα, αλλά και για τον χρόνο συμμετοχής.

Ουσιαστικά ο Αντετοκούνμπο θα είναι ο αντί Ζαν Σαρλ. Θα έχει τον ρόλο που είχε πέρσι ο Γάλλος, ο οποίος φέτος μετακόμισε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο 28χρονος πέρσι αγωνίστηκε σε 19 αναμετρήσεις στην Euroleague, έχοντας μάλιστα μπόλικο χρόνο συμμετοχής από τον Μπαρτζώκα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν ουσιαστικά ο 5ος ψηλός του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο, εάν αποκτηθεί, πιθανότατα να έχει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Γάλλο, αφού πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο πιστεύουν πολύ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και ο τεχνικός των Πειραιωτών θέλει να εξελίξει τον 24χρονο.

Στο μεγάλο λιμάνι θα βρει χρόνο, ρόλο και φυσικά τη στήριξη που χρειάζεται ένας παίκτης για να κάνει το στεπ απ στην καριέρα του. Θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αγαπούν και να στηρίζουν την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Το έχουμε δει πάρα πολλές φορές, όταν ο Γιάννης πηγαίνει στο ΣΕΦ για να δει παιχνίδια των Πειραιωτών. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, όσον αφορά στην υπόθεση του Κώστα και του 5ου ψηλού, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να ολοκληρώσει το παζλ. Αλλωστε, μετράμε πλέον αντίστροφα για την έναρξη της «ερυθρόλευκης» προετοιμασίας.

Οι νταμπλούχοι θα εντείνουν την προσπάθειά τους για την απόκτηση του Αντετοκούνμπο, αλλά αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειές τους θα στρέψουν το βλέμμα σε άλλον παίκτη. Οι Ερυθρόλευκοι εάν δεν πάρουν τον Κώστα, θα κινηθούν για την απόκτηση παίκτη, ο οποίος δεν θα έχει το όνομα του Αντετοκούνμπο, αλλά και τον ρόλο τον οποίο ήθελε να του δώσει ο Μπαρτζώκας.

Ολα εξαρτηθούν τις επόμενες ημέρες, με τον Ολυμπιακό να έχει αποδείξει έμπρακτα στον 24χρονο ότι τον θέλει στην ομάδα του. Το έδειξε στο οικονομικό, αλλά και στη διάρκεια του συμβολαίου που του έχει προτείνει. Τώρα πλέον το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά του Κώστα, που θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της καριέρας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ