Και τώρα που έμεινε ο Βεζένκοφ: Θα βρέχει τρίποντα στο ΣΕΦ από το «4» και όχι μόνο… (vids)

Και τώρα που έμεινε ο Βεζένκοφ: Θα βρέχει τρίποντα στο ΣΕΦ από το «4» και όχι μόνο… (vids)

Βεζένκοφ και Πίτερς είναι προκαταβολικά το πιο… τρίποντο «ζευγάρι» της Euroleague από το «4». Και δεν θα είναι μόνοι τους...

Κλειδί για χίλιους διαφορετικούς λόγους η παραμονή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό. Και απο τη στιγμή που πλέον είναι δεδομένο πως ο διεθνής άσος έμεινε στη βάση του; Αξίζει τον κόπο να ρίξει κάποιος μια πιο προσεκτική ματιά στο νέο ρόστερ του νταμπλούχου Ελλάδας.

Διότι αυτή η ομάδα χτίστηκε με βάση την παραμονή του περσινού MVP και πλέον ακόμη και προαναγγελιακά… απογειώνει τις προσδοκίες: Ειδικά για ότι αναμένεται να συμβεί έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Σα να λέμε: Έκανε δύο ουσιαστικές αλλαγές στο «σουτ» ο νέος Ολυμπιακός. Πρόσθεσε τον Άλεκ Πίτερς στην εξίσωση δίνοντας στον Αμερικανό τη θέση του Γιώργου Πρίντεζη. Και βέβαια αναγκαστικά αφού αποχαιρέτησε τον Τάιλερ Ντόρσει έδωσε την θέση του στον Αϊζάια Κάνααν.

Διαβάστε επίσης: Σακίρα – Το αστρονομικό ποσό που δίνει στον Πικέ για την εξ ολοκλήρου κηδεμονία των παιδιών

Χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ είναι άγνωστο ποια θα ήταν η επόμενη κίνηση του Γιώργου Μπαρτζώκα και αν ο στόχος θα ήταν το εξαιρετικό μακρινό σουτ. Με τον Βεζένκοφ όμως το δεδικασμένο είναι απίθανο. Διότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον 2 διαφορετικά «4άρια» με ρεκόρ καριέρας στα σουτ τριών πόντων, πάνω από το 40% στην Ευρωλίγκα.

Ο Πίτερς έχει το εξωφρενικό 43,2% (133/308) στον έλεγχο του και ο Σάσα – μέλος της κορυφαίας πεντάδας στην Ευρωλίγκα την σεζόν 2021-2022- μετρά 40,2% ποσοστό (202/503). Συνολικά λοιπόν τα «4άρια» σουτάρουν με ποσοστό 41,3% στην διοργάνωση (335/811), ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα βρίσκεις σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του θεσμού.

Και σουτ από το «4» σημαίνει ανοιχτοί χώροι, σημαίνει μια πολύ πιο λειτουργική κατάσταση με τη μπάλα στα χέρια. Σημαίνει αξιοποίηση και όλων των υπολοίπων που τα χαρακτηριστικά τους διαφέρουν.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν έχει μόνο το «4» περιμένοντας τρίποντες βόμβες. Το μακρινό σουτ είναι η μεγαλύτερη επιθετική αρετή και του Κάνααν που σε αυτόν τον τομέα με βάση το ποσοστό είναι καλύτερος του Ντόρσει: 41% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα στην Ευρωλίγκα όταν ο Ντόρσεϊ βρίσκεται 38,5% στην διοργάνωση.

Και βέβαια όλα αυτά πλάι στον Κώστα Σλούκα που πέρσι είχε 41,8%. Ήταν 8ος πέρσι ο Ολυμπιακός στο σουτ τριών πόντων. Φέτος δεδομένα αν όλα κυλήσουν ομαλά θα πάει ψηλότερα. Απαραίτητη σημείωση; Πριν το περσινό μετρούσε μια 7ετία χωρίς παρουσία ως ομάδα στην πρώτη 10άδα της συγκεκριμένης στατιστικής. Πάρτε ομπρέλες λοιπόν όσοι φέτος ετοιμάζεστε για το ΣΕΦ.

Θα βρέχει τρίποντα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ