Basket League: Η κούρσα τίτλου των «αιωνίων» με ξεκάθαρο φαβορί και οι ομάδες που ξεχωρίζουν

Basket League: Η κούρσα τίτλου των «αιωνίων» με ξεκάθαρο φαβορί και οι ομάδες που ξεχωρίζουν

Η Basket League ξεκινά και to10.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Η Euroleague μας άνοιξε τις πόρτες της τις τελευταίες δύο ημέρες με την πρώτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Πλέον, είναι η σειρά της Basket League να κάνει πρεμιέρα και να επιστρέψει στην δράση για ακόμη μία σεζόν την οποία περιμένουμε με μεγάλη αγωνία.

Και το φετινό πρωτάθλημα χωρίζεται σε τρεις ταχύτητες, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Αρχικά συναντάμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι και οι ομάδες που διεκδικήσουν τον τίτλο στο φινάλε. Με τον Ολυμπιακό να είναι το ξεκάθαρο φαβορί και για τη φετινή σεζόν «πατώντας» στην περσινή εξαιρετική σεζόν και έχοντας ήδη δείξει τα πρώτα εντυπωσιακά δείγματα γραφής για τη νέα ομάδα την ώρα που οι «πράσινοι» έκαναν ολικό λιφτινγκ και «παλεύουν» με τον χρόνο για να γίνουν ομάδα και να μπορέσουν να κοιτάξουν στα μάτια τον μεγάλο τους αντίπαλο.

Στην δεύτερη… ταχύτητα του πρωταθλήματος ακολουθούν οι σύλλογοι που θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα play-offs και τέλος οι ομάδες που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Τo10.gr σας παρουσιάζει όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τη μεγάλη πρεμιέρα της Basket League που ξεκινά σήμερα (8/10).

Η «αιώνια» μάχη για τον τίτλο

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ξεφύγει πολύ από τις υπόλοιπες ομάδες, με αποτέλεσμα να είναι εκείνες που όλα αυτά τα χρόνια διεκδικούν το πρωτάθλημα. Αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε φέτος. Οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν ως φαβορί μετά και το περσινό νταμπλ, όμως οι Πράσινοι δεν πρόκειται να καταθέσουν τα όπλα έτσι απλά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θέλησε προχωρήσει σε πολλές αλλαγές μέσα στο καλοκαίρι, κρατώντας τον βασικό κορμό. Οι προθήκες που έγιναν ήταν προσεγμένες και είχαν ως στόχο το ανέβει ακόμα περισσότερο η ποιότητα του ρόστερ και να υπάρχει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Κάτι που προς το παρόν μοιάζει να έχει επιτευχθεί, αφού οι Πειραιώτες παίζουν καλό μπάσκετ για την εποχή και δείχνουν πως διαθέτουν παίκτες που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή.

Στο «τριφύλλι» αντίθετα, οι αλλαγές ήταν πολλές για να αποφευχθεί μια ανάλογη κακή σεζόν όπως η περσινή. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς ανέλαβε το τιμόνι και προχώρησε σε αρκετές κινήσεις δημιουργώντας ένα σύνολο με ταλέντο, χωρίς όμως το… φανταχτερό όνομα που θα «κουβαλήσει» την ομάδα. Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο Μαυροβούνιος είναι να δέσει όσο πιο γρήγορα μπορεί το σύνολο αυτό και να βγάλει στο παρκέ όλα τα καλά στοιχεία που διαθέτει για να επιστρέψει ξανά στην κορυφή.

Η δεύτερη… ταχύτητα και ο κόουτς Σπανούλης 

Με μια πρώτη ματιά στα ρόστερ βλέπουμε πως τέσσερις ομάδες είναι εκείνες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά φέτος. Ο λόγος για την περσινή έκπληξη του πρωταθλήματος τον Κολοσσό Ρόδου, τον πάντα επικίνδυνο Προμηθέα, το Περιστέρι του Σπανούλη, αλλά και την ΑΕΚ που μπορεί να μην ενθουσιάζει, όμως έχει έναν εξαιρετικό προπονητή στον πάγκο της.

Ξεκινώντας με τον Κολοσσό, οι Ροδίτες βρίσκονται πλέον υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου. Η ομάδα διαθέτει αρκετούς Έλληνες που έχουν γίνει διεθνής με την Εθνική ομάδα και έχουν την εμπειρία για να ανταπεξέλθουν σε δύσκολα ματς. Οι ξένοι της είναι ταλαντούχοι αλλά πρέπει να δούμε αν θα αφομοιώσουν άμεσα τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού.

Ο Προμηθέας έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό ρόστερ και θέλει να αφήσει πίσω την περσινή περίεργη σεζόν με τις τρεις αλλαγές προπονητών. Ο Μάκης Γιατράς επέστρεψε για τα καλά και θα επιδιώξει να δημιουργήσει ένα σύνολο με έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες με στόχο να επαναφέρει τον σύλλογο στα υψηλά στάνταρ που μας είχε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Άλλη μία ομάδα που περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον είναι το Περιστέρι. Ο Βασίλης Σπανούλης κάνει την πρώτη του προσπάθεια ως head coach και το δείγμα μέχρι στιγμής είναι θετικό. Ένα αρκετά νεανικό σύνολο που στόχος του θα είναι μέσω της άμυνας να βρει ρυθμό στην επίθεση και να «τρυπήσει» το ταβάνι του τόσο σε Ελλάδα, όσο και Ευρώπη. Όπως φυσικά μένει να αποδειχθεί αν ο «Kill Bill» κάνει τα… μαγικά του και φορώντας κοστούμι.

Τέλος, η ΑΕΚ έχει όλα τα φόντα για μια καλή πορεία, όμως εκκρεμεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Κατά πόσο οι Έλληνες στο ρόστερ της είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα παραπάνω και να πρωταγωνιστήσουν. Οι κινήσεις στις θέσεις των ξένων έγιναν με προσοχή από τον Ηλία Καντζούρη, ο οποίος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση όλου του ρόστερ μέσα στη σεζόν, για να δημιουργήσει μια Ένωση που θα τους κοιτά όλους στα… μάτια.

Η διπλή «μάχη» για play-offs και υποβιβασμό

Οι υπόλοιπες έξι ομάδες βρίσκονται αρκετά κοντά σε ποιότητα. Άλλες θα βρεθούν να κυνηγούν ένα καλύτερο πλασάρισμα ενόψει των play-offs, άλλες θα παλέψουν για μπουν τελευταία στιγμή στην πρώτη οκτάδα και άλλες για να γλιτώσουν τον υποβιβασμό.

Οι διαφορές τους είναι ελάχιστες και αν κρίνουμε από τις προηγούμενες σεζόν στην Basket League, τότε αναμένουμε τεράστιες «μάχες» μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου. Ώστε να μάθουμε την τελική τους κατάταξη, ποιες από αυτές μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στην πίεση και ποιες όχι.

Η πλήρη εικόνα των ρόστερ

ΑΕΚ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

ΑΡΗΣ

ΙΩΝΙΚΌΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΛΑΥΡΙΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΠΑΟΚ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ