ΑΕΚ – Άρης 63-76: Θρίαμβος για τους Θεσσαλονικείς στα Άνω Λιόσια

ΑΕΚ – Άρης 63-76: Θρίαμβος για τους Θεσσαλονικείς στα Άνω Λιόσια

Ο Άρης παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ κατάφερε να περάσει από την έδρα της ΑΕΚ με σκορ 76-63, παίρνοντας έτσι τη δεύτερη φετινή του νίκη.

Μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ πανηγύρισε ο Άρης, επικρατώντας με σκορ 76-63 της Ένωσης στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League.

Έτσι οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν μια σειρά από τέσσερα πολύ δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, έχοντας απολογισμό δύο νίκες και δύο ήττες. Από πλευράς της η ομάδα του Ηλία Καντζούρη υπέστη την πρώτη της απώλεια στο πρωτάθλημα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τσέβεζ Γκούντγουιν με 18 πόντους και 9 ριπάουντ, ο Νόα Χόρκλερ μέτρησε 16 μαζί με 7 τάπες, ενώ ο Τζος Χάγκινς έκανε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 11 ασίστ. Για τους γηπεδούχους, 13 είχε ο Ακίλ Μίτσελ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει με τον πόδι πατημένο στο… γκάζι, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στην ΑΕΚ. Έτσι το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη έχτισε γρήγορα μια διψήφια διαφορά (16-5). Η Ένωση έβγαλε μια μικρή αντίδραση, καταφέρνοντας να μειώσει στο σκορ και να απειλήσει τους Θεσσαλονικείς. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν εκ νέου ρυθμό, κυρίως από μακριά, με τον Χόρκλερ να κάνει εξαιρετικό ματς και με δικά του σουτ. Συνεπώς η διαφορά ξέφυγε ακόμα περισσότερο, με τον Άρη να κλείνει όμως το πρώτο ημίχρονο στο +11 (47-36).

Η τρίτη περίοδος άρχισε με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ μπόρεσε να πλησιάσει εκ νέου, όμως ξανά ο Άρης δεν τις επέτρεψε να ελπίζει σε κάτι περισσότερο. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη διατηρούσαν μια μικρή διαφορά και έτσι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη νίκη, επικρατώντας με το τελικό 76-63.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 36-47, 52-63, 63-76

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ