Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι – Οδηγός το 8-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό (vids)

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι – Οδηγός το 8-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό (vids)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό έχοντας το πάνω χέρι στις μονομαχίες των δύο στα τελευταία παιχνίδια, γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνει για να διευρύνει το σερί.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Basket League, με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται τον αιώνιο αντίπαλό τους, έχοντας τον αέρα του 8-0 στα τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε σε αυτό το σερί έχοντας πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές και ξέρει τον τρόπο για να φτάσει στην 9η συνεχόμενη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το σερί του Ολυμπιακού

Διαβάστε επίσης: Στον σωστό δρόμο για το… ξεχρέωμα

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-84 (Euroleague)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-81 (Κύπελλο)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 101-73 (Euroleague)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-68 (Πρωτάθλημα)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-61 (Πρωτάθλημα, play offs)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-78 (Πρωτάθλημα, play offs)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 93-74 (Πρωτάθλημα, play offs)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-67 (Τελικός Super Cup)

Ο πανταχού παρών Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποιεί ήδη εντυπωσιακό ξεκίνημα με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη με εμφανίσεις MVP, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι φετινές εμφανίσεις μόνο έκπληξη δεν αποτελούν, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να έχει δείξει από πέρυσι το τεράστιο ταλέντο του. Κυρίως στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ο Βεζένκοφ ήταν πάντα καθοριστικός παράγοντας στην επίθεση του Ολυμπιακού, βοηθώντας τα μέγιστα στο να χτίσουν οι «ερυθρόλευκοι» το σερί τους. Στις 8 νίκες του Ολυμπιακού, ο Βεζένκοφ ήταν διψήφιος σε όλες, έχοντας κατά μέσο όρο 16.1 πόντους ανά ματς. Είναι εμφανές πως ο Σάσα, ειδικά με τη χρονιά που κάνει φέτος είναι το πιο βασικό «συστατικό» για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη στο ντέρμπι.

Ο «εκρηκτικός» ΜακΚίσικ

Είναι γνωστό πως ο Σακίλ ΜακΚίσικ λατρεύει να παίζει στα μεγάλα παιχνίδια και κυρίως κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι το στυλ του και η ψυχολογία του τέτοια που ο Αμερικανός σαν να «μεταμορφώνεται» μέσα στο παρκέ. Ο ΜακΚίσικ από την πρώτη φορά που αγωνίστηκε σε ντέρμπι αιωνίων έδειξε πως του ταιριάζουν πολύ και από τότε είναι λίγες οι φορές που δεν έχει αποδώσει. Κατά τη διάρκεια του 8-0, ο «Σακ Ατάκ» σκόραρε τέσσερις φορές διψήφιο αριθμό πόντων, όντας ο παράγοντας Χ, σε δύο «διπλά» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, βάζοντας από 18 πόντους στις νίκες των «ερυθρόλευκων» με 84-65 για την Euroleague και με 68-62 στο πρωτάθλημα.

Ο «πύργος» Φαλ

Με τον Μουσταφά Φαλ στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός διαθέτει έναν παίκτη που κυριολεκτικά κυριαρχεί κάτω και από τα δύο καλάθια. Ο Γάλλος σέντερ τα δίνει όλα σε άμυνα και επίθεση και πάντα πριν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πολλά από τα φώτα πέφτουν επάνω του, εξαιτίας του «ματσαρίσματός» του με τον Γιώργο Παπαγιάννη. Όποτε ο Φαλ καταφέρνει να κερδίσει την μάχη απέναντι στον διεθνή Έλληνα σέντερ τότε τα πράγματα για τον Ολυμπιακό απλοποιούνται αρκετά. Ο Φαλ ήταν καθοριστικός στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 101-73 για την Euroleague στο ΣΕΦ, ενώ έκανε μεγάλο παιχνίδι και στο πρώτο φετινό «ραντεβού» των δύο, στον τελικό του Super Cup, τελειώνοντας το ματς με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ αλλά και 5 ασίστ, ως πρώτος σκόρερ, στην άνετη επικράτηση με 67-52.

Οι παράγοντες που κρίνουν ένα παιχνίδι και ειδικά ένα ντέρμπι είναι πολλοί. Ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει την ποιότητα του ρόστερ του και πως μπορεί η ομάδα του να φτάσει στη νίκη απέναντι στον αντίπαλό της. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη παρουσιάζει σαφώς μια πιο βελτιωμένη εικόνα από την περσινή και βρίσκεται σε περίοδο φορμαρίσματος και όλα συνηγορούν πως θα παρακολουθήσουμε ακόμα ένα μεγάλο ματς ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ