Προμηθέας Πάτρας – Απόλλων Πατρών 80-71: Τα… χρειάστηκε στο τέλος, αλλά πήρε το ντέρμπι

Προμηθέας Πάτρας – Απόλλων Πατρών 80-71: Τα… χρειάστηκε στο τέλος, αλλά πήρε το ντέρμπι

Μπορεί να είδε τον Απόλλωνα να επιστρέφει στην τελευταία περίοδο, όμως ο Προμηθέας άντεξε και πήρε τη νίκη με σκορ 80-71.

Αφεντικό της Πάτρας είναι ο Προμηθέας, ο οποίος επιβλήθηκε του Απόλλωνα εντός έδρας με σκορ 80-71 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν εξαιρετικοί για τρία δεκάλεπτα, παίρνοντας μια καλή διαφορά, όμως στην τέταρτη περίοδο χαλάρωσαν υπερβολικά, είδαν τον Απόλλωνα να επιστρέφει, όμως εν τέλει μπόρεσαν να φτάσουν στο ροζ φύλλο αγώνα.

Koρυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζορτζ Κόντιτ που μέτρησε 18 πόντους, 16 μέτρησε ο Βασίλης Μουράτος και από 14 είχαν οι Αρνόλντας Κουλμπόκα και Άντονι Κάουαν. Από την άλλη πλευρά, ο Νικ Γκρίφιν κατέγραψε 23 πόντους και ο Ζώης Καράμπελας είχε 19.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ωστόσο καμία δεν μπορούσε να πάρει τα ηνία. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Προμηθέας βρέθηκε μπροστά και άρχισε να διαχειρίζεται καλύτερα το ματς, καταφέρνοντας να πάει με το +4 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 41-37.

Η τρίτη περίοδος ήταν καταπληκτική για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, που είδε τους παίκτες του να πατούν… γκάζει και να αφήνουν πίσω τους τον Απόλλωνα, ο οποίος δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Έτσι με ένα επιμέρους 23-6 η διαφορά ξεπέρασε τους είκοσι πόντους.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως όλα άλλαξαν. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 12-0 και μπήκαν εκ νέου στη διεκδίκηση της αναμέτρησης. Όμως ο Προμηθέας άντεξε την πίεση, κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα και έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 41-37, 64-43, 80-71.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ