Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 71-57: «Καθάρισαν» στην τελευταία περίοδο οι «πράσινοι» (vid)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 71-57: «Καθάρισαν» στην τελευταία περίοδο οι «πράσινοι» (vid)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 71-57 στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Basket League, έχοντας για κορυφαίους τους Πάρις Λι και Ματέους Πονίτκα.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στην τέταρτη περίοδο, με τον Ματέους Πονίτκα να βγαίνει μπροστά και να «καθαρίζει» την υπόθεση νίκη για τους «πράσινους», που επικράτησαν της ΑΕΚ με 71-57 στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Basket League. Στους 14 πόντους σταμάτησε ο Πολωνός, εξαιρετικός και ο Πάρις Λι με 13 πόντους και 6 κλεψίματα. Από πλευράς ΑΕΚ ξεχώρισε ο Ακίλ Μίτσελ με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Κένι Γουίλιαμς με 10π.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς πραγματοποίησε αρκετά εκτεταμένο ροτέισον, θέλοντας να ξεκουράσει τους πολυτιμότερους παίκτες του, ενόψει και της «διαβολοβδομάδας» της Euroleague, ενώ η ΑΕΚ παρατάχθηκε με δύο πολύ σημαντικές απουσίες, τον Στρέλνιεκς και τον Φρέιζερ. Σε κάτι που έμοιαζε περισσότερο με αγγαρεία, ο Παναθηναϊκός απέκτησε από νωρίς ένα προβάδισμα κοντά στους δέκα πόντους, με τον Πάρις Λι να είναι καταλυτικός και στις δύο μεριές του παρκέ.

Διαβάστε επίσης: Αγρίεψε ο Κάνααν – Η απάντηση του Αμερικανού έρχεται με… τρίποντα (pics, vids)

Η ΑΕΚ χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Μίτσελ και σε κάποια σουτ του Γουίλιαμς, που στο δεύτερο μέρος σίγησε, έμενε μέσα στο ματς κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο -9 (38-29).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η «Ένωση» συνέχισε να το παλεύει για την ανατροπή, και παρ’ όλο που σκόραρε για πρώτη φορά στην τρίτη περίοδο μετά από σχεδόν τρία λεπτά, κατάφερε με ένα σερί 8-0 να μειώσει στους 4 (48-44 και 50-46), σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός είχε χαλαρώσει αρκετά.

Εκεί όμως μίλησε ο Πονίτκα, με τον Πολωνό να πετυχαίνει 9 συνεχόμενους πόντιους στο φινάλε της 3ης περιόδου και στην έναρξη της 4ης και να ξαναδίνει διαφορά ασφαλείας στους «πράσινους». Από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός ανέβασε κι άλλο τη διαφορά φτάνοντας και στο +16 (66-50), τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 38-29, 56-48, 71-57






Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ