Γιατί η απόφαση του Ντόρσεϊ είναι καλό νέο για τον Ολυμπιακό

Γιατί η απόφαση του Ντόρσεϊ είναι καλό νέο για τον Ολυμπιακό

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μένει στην Αμερική μέχρι νεωτέρας. Και αυτό με έναν τρόπο αποτελεί την καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

Δεν επιστρέφει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό. Δεν επιστρέφει γενικώς στην Ευρώπη σύμφωνα με τα τελευταία νέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θέλει να κρατήσει την πόρτα του ΝΒΑ ανοιχτή μέσω της G-League και τέλος πάντων να διεκδικήσει τις λίγες πιθανότητες του να βρει μια θέση στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό; Πως με έναν τρόπο αυτό το σίριαλ που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα τελείωσε με happy end. Διότι οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν και θέλουν τον Τάιλερ Ντόρσει αλλά προφανώς με καλύτερες προϋποθέσεις από ότι προκύπτουν στα μισά του δρόμου.

Διαβάστε επίσης: Θέλει και άλλα εισιτήρια ο Ολυμπιακός για τον Βόλο: 15.000 στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού

Είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με ρόλους μοιρασμένους και με παίκτες που τους έχουν αποδεχθεί. Αν ο Ντόρσεϊ έρχονταν τώρα θα έπρεπε αυτή η ισορροπία να διαταραχθεί και λογικά να αποχωρήσει και κάποιος με τον Κάνααν να ήταν ο πιο «σοβαρός» υποψήφιος. Αν η επιστροφή του διεθνούς γκαρντ προκύψει το καλοκαίρι οι συνθήκες θα είναι πιο ώριμες. Και θα είναι και ο ίδιος πιο ώριμος.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ολυμπιακός παίζει κατά γενική ομολογία το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Κι αν αυτό είναι κάτι το υποκειμενικό, οι Ερυθρόλευκοι παίζουν σίγουρα το πιο ομαδικό. Αυτό που ξεχωρίζει την ομάδα του Μπαρτζώκα φέτος είναι πως έχει αφήσει στην άκρη οποιοδήποτε στοιχείο ατομικισμού και είναι ένα τρομερό σύνολο.

Αυτό είναι κάτι που φαίνεται από τις ασίστ που μοιράζει φέτος ο Ολυμπιακός. Όπως γίνεται αντιληπτό η έλευση του Ντόρσεϊ τώρα, θα «χαλάσει» αυτό το πλάνο. Ένας παίκτης σαν τον Τάιλερ θέλει αρκετή ώρα την μπάλα στα χέρια του και στον φετινό Ολυμπιακό που η μπάλα κυκλοφορεί διαρκώς δεν θα είναι εύκολο να συμβεί.

Για ταιριάξει λοιπόν ο Ντόρσεϊ σε αυτόν τον Ολυμπιακό θα πρέπει να είναι στο 100% σε αυτά που θα του ζητήσει ο προπονητής του και θα πρέπει να εγκλιματιστεί σε μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης, που ναι μεν γνωρίζει τα πρόσωπα από πέρυσι, ο τρόπος παιχνιδιού της όμως έχει αλλάξει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ