Άρης – Περιστέρι 78-83: Πέρασαν με… επεισοδιακό τρόπο από το «Nick Galis Hall» οι φιλοξενούμενοι

Άρης – Περιστέρι 78-83: Πέρασαν με… επεισοδιακό τρόπο από το «Nick Galis Hall» οι φιλοξενούμενοι

Σε ένα παιχνίδι που χρειάστηκε περίπου 3,5 ώρες για να ολοκληρωθεί, το Περιστέρι κατάφερε να περάσει από το «Nick Galis Hall», επικρατώντας με σκορ 83-75.

Μια πολύ σημαντική νίκη με σκορ 83-78 πανηγύρισε το Περιστέρι απέναντι στον Άρη, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Nick Galis Hall» στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League.

Ένα ματς που ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου 3,5 ώρες καθώς ενδιάμεσα η πρώτη διαιτητής, Βάσω Τσαρούχα, είχε διατάξει την εκκένωση του γηπέδου λόγω υβριστικών συνθημάτων από τους φίλους των «κιτρινόμαυρων». Κάτι που έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις συνέβη με το ματς να συνεχίζεται και το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα.

Kορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μάρκους Ντένμον που είχε 24 πόντους, έχοντας τις πολύτιμες βοήθειες των Σιλβέν Φρανσίσκο και Ίαν Χάμερ με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, ο Τζέι Ντι Νότε ήταν απολαυστικός με 37 πόντους, ενώ καλός ήταν και ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ με 12.

Από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση ήταν ξεκάθαρο το πάθος στις δύο άμυνες και τα λάθη. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με 2/3 τρίποντα του Όμηρου Νετζήπογλου (12-7 στο 5′), αλλά σταδιακά το Περιστέρι bwin ισορρόπησε με τις δύο ομάδες να είναι στα ίσια στο τέλος της πρώτης περιόδου (19-19).

Οι «κίτρινοι» μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο, πριν έρθει το ξέσπασμα των φιλοξενούμενων από το 15′ μέχρι το 17′ του αγώνα, που έφερε το +6 (32-26) για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Η υπεροχή στα ριμπάουντ (18 έναντι 13) και στα δίποντα (11/17 έναντι 4/13) τη βοήθησαν μάλιστα να μείνει μπροστά μέχρι το ημίχρονο (39-35), με το Περιστέρι bwin να δείχνει ικανό και έτοιμο για τη δεύτερη φετινή νίκη επί του Άρη.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν ξεκινώντας από την άμυνα τους κι «έχτισαν» μία σημαντική διαφορά αφού για πρώτη φορά στο ματς πήγε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Με επιμέρους σκορ 19-10 το Περιστέρι bwin μπήκε μπροστά με +18 (58-45) στο 28’, έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Δημήτρη Μωραΐτη.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη προσπάθησαν ν’ ανατρέψουν την εις βάρους τους κατάσταση και παρά την διακοπή δεν έριξαν τον ρυθμό τους κάνοντας επιμέρους σκορ 22-8 με συνέπεια να μειώσουν στον έναν (70-69) στο 36’. Στα τελευταία λεπτά η αναμέτρηση έγινε ξανά ντέρμπι αλλά το Περιστέρι bwin είχε περισσότερες λύσεις φτάνοντας στην επικράτηση.

 δεκάλεπτα: 19-19, 35-39, 47-62, 78-83.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ