O MVP, ο «πύργος», ο παράγοντας «Χ» και ο… Μπέικον (vids)

O MVP, ο «πύργος», ο παράγοντας «Χ» και ο… Μπέικον (vids)

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει τον τρόπο για να φτάσει στη 12η συνεχόμενη νίκη του απέναντι στον Παναθηναϊκό και να φύγει με νέο «διπλό» από το ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ για την 19η αγωνιστική της Basket League, στο ίσως πιο «αδιάφορο» από βαθμολογικής πλευράς τουλάχιστον, ντέρμπι ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» τη φετινή σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι και αύριο το μεγάλο φαβορί, έχοντας τον «αέρα» του 11-0 σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι στους αντιπάλους τους και γνωρίζουν τον τρόπο για να φτάσουν στην 12η συνεχόμενη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης: O άχαστος Καμαρά κόντρα στον ΠΑΟΚ και το… δεύτερο σπίτι του Ολιβέιρα (vids)

Ο MVP

Δεν λέμε κάτι καινούριο. Ο Σάσα Βεζένκοφ παίζει από την αρχή της σεζόν σαν MVP και οι εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Ο Βούλγαρος είναι το Α και το Ω στην καλοκουρδισμένη μηχανή του φετινού Ολυμπιακού και η δική του απόδοση θα είναι καθοριστική για την έκβαση του ντέρμπι. Μπορεί οι Πειραιώτες να πέρασαν με χαρακτηριστική άνεση από το ΟΑΚΑ την τελευταία φορά, χωρίς να έχουν τον Βεζένκοφ στη διάθεσή τους, αλλά ο Σάσα είναι βαρόμετρο για την επίθεση του Ολυμπιακού και κυρίως σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Στο πιο πρόσφατο ντέρμπι «αιωνίων», στο παιχνίδι για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, ο Βούλγαρος φόργουορντ, ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 32′ συμμετοχής.

Shaq Attack

Είναι γνωστό πως ο Σακίλ ΜακΚίσικ λατρεύει να παίζει στα μεγάλα παιχνίδια και κυρίως κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι το στυλ του και η ψυχολογία του τέτοια που ο Αμερικανός σαν να «μεταμορφώνεται» μέσα στο παρκέ. Ο ΜακΚίσικ από την πρώτη φορά που αγωνίστηκε σε ντέρμπι αιωνίων έδειξε πως του ταιριάζουν πολύ και από τότε είναι λίγες οι φορές που δεν έχει αποδώσει. Είναι καθοριστικός παράγοντας στο σερί του Ολυμπιακού, ενώ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα στα τελευταία παιχνίδια, μετρώντας 13 πόντους ανά αγώνα, στα τελευταία 5 ματς της Euroleague.

Ο «πύργος» Φαλ

Με τον Μουσταφά Φαλ στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός διαθέτει έναν παίκτη που κυριολεκτικά κυριαρχεί κάτω και από τα δύο καλάθια. Ο Γάλλος σέντερ τα δίνει όλα σε άμυνα και επίθεση και πάντα πριν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πολλά από τα φώτα πέφτουν επάνω του, εξαιτίας του «ματσαρίσματός» του με τον Γιώργο Παπαγιάννη. Όποτε ο Φαλ καταφέρνει να κερδίσει την μάχη απέναντι στον διεθνή Έλληνα σέντερ (τις περισσότερες φορές) τότε τα πράγματα για τον Ολυμπιακό απλοποιούνται αρκετά. Η ικανότητά του να «διαβάζει» το παιχνίδι είναι κάτι που τον ξεχωρίζει από τους άλλους σέντερ του μεγέθους του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πιο πρόσφατο ματς του Ολυμπιακού στην Euroleague, κόντρα στη Ζαλγκίρις εκεί όπου ο Φαλ μοίρασε 7! ασίστ.

Η περίπτωση Μπέικον

Στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού τα πράγματα είναι αρκετά μπλεγμένα, όπως και σε όλη τη φετινή σεζόν. Οι «πράσινοι» με τον Χρήστο Σερέλη πλέον στην άκρη του πάγκου δείχνουν να… διασκεδάζουν κάπως τις εντυπώσεις με τις δύο σερί νίκες στην Euroleague, η ήττα όμως από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα ανέδειξε όλα τα προβλήματα της ομάδας. Ο Ντουέιεν Μπέικον, ήταν ο κορυφαίος σε εκείνο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ όπου ο Ολυμπιακός πήρε το άνετο «διπλό», είχε σκοράρει 30 πόντους, όμως πλέον δεν είναι ο ίδιος παίκτης. Η απόδοσή του έχει πέσει αισθητά και όπως φαίνεται δεν είναι το ίδιο επιδραστικός στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα αρνητικό για τους «πράσινους», είναι όμως ένας ακόμα παράγοντας που κάνει το αυριανό παιχνίδι πιο ξεχωριστό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ