O άχαστος Καμαρά κόντρα στον ΠΑΟΚ και το… δεύτερο σπίτι του Ολιβέιρα (vids)

O άχαστος Καμαρά κόντρα στον ΠΑΟΚ και το… δεύτερο σπίτι του Ολιβέιρα (vids)

Το εντυπωσιακό σερί του Αμπουμπακάρ Καμαρά κόντρα στον ΠΑΟΚ και οι ευχάριστες αναμνήσεις του Νέλσον Ολιβέιρα από το «Κλ. Βικελίδης».

Όποια κι αν είναι η θέση των δύο ομάδων, όσοι βαθμοί κι αν τους χωρίζουν, πάντα το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ θα έχει ξεχωριστή σημασία για τον κόσμο τους αλλά και για τα ίδια τα κλαμπ. Μπορεί ο Δικέφαλος την τελευταία δεκαετία να ξέφυγε από τα στενά όρια της πόλης, να κατέκτησε τίτλους και να ψήλωσε σε όλους τους τομείς, ωστόσο τα παιχνίδια με τον συμπολίτη, ο οποίος επίσης κάνει τη δική του προσπάθεια για να αλλάξει επίπεδο, είναι πάντα ιδιαίτερα.

Έτσι θα είναι και το αυριανό (19/3, 19:00) στην πρεμιέρα των πλέι οφ όπου η ομάδα του Τόλη Τερζή θα υποδεχθεί στο «Κλ. Βικελίδης» εκείνη του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τέτοια ματς, τέτοια ντέρμπι, τα κρίνουν πολλές φορές οι προσωπικότητες που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν αρκετές από αυτές, ικανές να εμπνεύσουν και τους υπόλοιπους.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Μαρινάκη κατά Μπένετ: «Ανεπαρκής και ψεύδεται»

Ο αήττητος Καμαρά

Ο Άρης ενισχύθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο, με παίκτες ποιοτικούς και έμπειρους. Ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να του δώσουν πράγματα με το… καλησπέρα. Όπως κι έγινε σε μεγάλο βαθμό. Ένας από αυτούς ήταν ο παλιός γνώριμος στα λημέρια του «Κλ. Βικελίδης», Αμπουμπακάρ Καμαρά. Μετά από ένα πρώτο εξάμηνο όπου δεν ακούμπησε στον Ολυμπιακό, ο μαυριτανός άσος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και φόρεσε ξανά τα κιτρινόμαυρα. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή, πέτυχε μάλιστα και το πρώτο του γκολ στη δεύτερη θητεία του με τη φανέλα του Άρη. Με την ελπίδα για τον ίδιο αλλά και τον κόσμο της ομάδας πως αυτό θα είναι μόνο η αρχή.

Θα ήθελε πολύ να το κάνει και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Χάρη σε δικό του γκολ ο Άρης είχε νικήσει με 1-0 στην Τούμπα σε παιχνίδι για τα περσινά πλέι οφ. Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό. Είναι το γεγονός πως σε τέσσερα ματς που έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ως παίκτης του Άρη, μετράει τρεις νίκες με μία ισοπαλία και χωρίς η ομάδα του να έχει δεχτεί ακόμα γκολ. Ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού στην ήττα με 1-2 στο Φάληρο φέτος, αλλά δεν βρισκόταν στην αποστολή. Όσες φορές αγωνίστηκε κόντρα στον Δικέφαλο, δεν έφυγε ηττημένος από το γήπεδο και φυσικά θέλει περισσότερο από τον καθένα να διευρύνει αυτό το σερί.

Σαν στο σπίτι του

Από την άλλη βέβαια, υπάρχει ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος είχε αγωνιστεί μόλις 27 λεπτά στο ισόπαλο (0-0) ντέρμπι της κανονικής περιόδου στο «Κλ. Βικελίδης», στο οποίο όμως έχει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ. Σε πέντε παιχνίδια στην έδρα του Άρη, ο έμπειρος επιθετικός έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες, μία πρόκριση σε τελικό Κυπέλλου και ηττήθηκε μόλις μία φορά.

Έχει σκοράρει μάλιστα και δύο γκολ στο 1-4 των πλέι οφ της σεζόν 2019-20 ενώ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στο ματς Κυπέλλου όπου έδωσε και μία ασίστ. Ο Λουτσέσκου περιμένει πολλά από εκείνον σε αυτό το ματς λόγω της ικανότητάς του αλλά και της εμπειρίας του από μεγάλα ματς. Από τις 26 Ιανουαρίου και τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό δεν έχει βρει δίχτυα. Θα τα καταφέρει κόντρα στον Άρη;

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ