Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 74-76: Θρύλος ξανά στο ΟΑΚΑ και… 12-0

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 74-76: Θρύλος ξανά στο ΟΑΚΑ και… 12-0

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με 76-74 και πέτυχε τη 12η συνεχόμενη νίκη του απέναντι στον Παναθηναϊκό σε όλες τις διοργανώσεις και 6η σερί εκτός έδρας.

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής για ακόμα μία φορά από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 76-74, για την 19η αγωνιστική της Basket League και έφτασε τη 12η συνεχόμενη νίκη του απέναντι στους «πράσινους».

Ανώτερος ο Ολυμπιακό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να το κάνει θρίλερ στο φινάλε ο Παναθηναϊκός, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος, έβγαλαν τις άμυνες και πήραν τη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Η τρομακτική πρόβλεψη του ESPN για τον φετινό πρωταθλητή της Super League

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με ξεκάθαρο στόχο να φθείρει τον Φαλ και γι’ αυτό ο Χρήστος Σερέλης επέλεξε τον Γκουντάιτις και όχι τον Παπαγιάννη που συνήθως δυσκολεύεται απέναντι στον Γάλλο. Η μονομαχία των δύο έβγαλε αρχικά νικητή τον σέντερ του Παναθηναϊκού, με τον Γκουντάιτις να βάζει 4 γρήγορους πόντους για το 6-3 και να χρεώνει με 2 φάουλ τον Φαλ. Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 8-0, «πυροβολώντας» έξω από τα 6,75μ., με τον Βεζένκοφ να πετυχαίνει ένα τρίποντο και τον Κάνααν να… παίζει ρολόι και να κάνει το 8-14. Οι «πράσινοι έχασαν σε εκείνο το σημείο τον Μπέικον με τον Αμερικανό να γυρίζει τον αστράγαλό του, ωστόσο κατάφεραν να επιστρέψουν και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στην ισοπαλία (21-21).

Ο Μπαρτζώκας πέρασε στο ματς τον Μπολομπόι και ο σέντερ του Ολυμπιακού έδωσε νέα «φρεσκάδα» στη ρακέτα των «ερυθρόλευκων». Ο Γκριγκόνις έκανε το 25-25, για να κάνει νέο σερί ο Ολυμπιακός με τρίποντα των ΜακΚίσικ και Πίτερς και τέσσερις πόντους του Μπολομπόι για το 25-35. Οι Πειραιώτες διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τον Λαρεντζάκη να ευστοχεί σε τρίποντο για το +12 του Ολυμπιακού (33-45). Ο Γουόλτερς με 5 μαζεμένους πόντους μείωσε στους 7, ενώ στη συνέχεια ο ΜακΚίσικ κέρδισε αντιαθλητικό, με τον Αμερικανό να ευστοχεί στη μία βολή για το 38-46 του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου, ο Κάνααν έκανε και πάλι το βήμα μπροστά και με έξι πόντους βοήθησε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ανακτήσει το διψήφιο προβάδισμα (46-56 στο 25′). Ο Παναθηναϊκός ωστόσο δεν άφησε τη διαφορά να ξεφύγει υπερβολικά και ελέγχοντας σε κύριο λόγο τα ριμπάουντ, μάζεψε τη διαφορά και με μεγάλα σουτ των Μπέικον και Γκριγκόνις κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση βολής (58-59) στο τέλος της περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Λαρεντζάκης και ο Πίτερς πήραν τη σκυτάλη για να μεγάλα σουτ, φέρνοντας ξανά τους «ερυθρόλευκους» στο +8 (63-71). Οι Κυπελλούχοι είχαν τον έλεγχο μέχρι τα τελευταία λεπτά και όλα έδειχναν πως θα «καθάριζαν» πιο εύκολα το ματς. Ο ΜακΚίσικ με λέι απ έκανε το 69-75, ο Γκριγκόνις μείωσε σε 71-71 και ο Μπέικον, μετά από φάση διαρκείας πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο για να φέρει το παιχνίδι στον πόντο. Ο ΜακΚίσικ πήγε στο τέλος στη γραμμή των βολών, ευστόχησε στη μία για το 74-76 και ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία κατοχή. Ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα, οι «πράσινοι» εν βρήκαν καν σουτ κι έτσι η ομάδα του Μπαρτζώκα πήρε το ντέρμπι και έκανε το 12-0 απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο σε όλες τις διοργανώσεις, τελειώνοντας και μαθηματικά την πρώτη θέση.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-46, 58-59, 74-76

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ