Αυτές είναι οι αποφάσεις του Παναθηναϊκού: Η σύσκεψη, το μέγεθος του μπάτζετ και ο… Λάσο

Αυτές είναι οι αποφάσεις του Παναθηναϊκού: Η σύσκεψη, το μέγεθος του μπάτζετ και ο… Λάσο

Παίρνει… σκούπα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος – Πόσο θα είναι το μπάτζετ της νέας σεζόν, οι συνεχείς επαφές του Σάνι Μπετσίροβιτς, η σύσκεψη και ο… Πάμπλο Λάσο.

«Η ομάδα που θα φτιαχτεί θα κερδίζει τα πάντα». Αυτό ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα social media, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ.  Ο ισχυρός άνδρας του Τριφυλλιού προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά και αύξηση του μπάτζετ, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός στην Euroleague, αλλά και να μπορέσει να σπάσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα.

Στις σαρωτικές αλλαγές εντάσσεται και η προσθήκη του Σάνι Μπετσίροβιτς, με τον άλλοτε διεθνή γκαρντ να αναλαμβάνει ρόλο αθλητικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό και φυσικά τη δύσκολη δουλειά να δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης σεζόν. Μια ομάδα που θα παίζει καθοριστικό ρόλο στα ευρωπαϊκά δρώμενα και θα κοιτάει στα μάτια τα μεγαθήρια της Γηραιάς Ηπείρου. Όπως έκανε μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Εσύ ξέρεις ποια είναι η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λιγκ που δεν έχει υπέρ της αποβολή;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπετσίροβιτς έχει ήδη αρχίσει τις επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, με στόχο ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε συμφωνίες, που θα ενεργοποιήσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Συμφωνίες με παίκτες κορυφαίου επιπέδου, που θα έρθουν και θα κάνουν τη διαφορά, εκτοξεύοντας το Τριφύλλι. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι αποφασισμένος να ανεβάζει το «πράσινο» μπάτζετ κοντά στα 13 εκατ. ευρώ, με στόχο να προσελκύσει παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στην Euroleague και έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους. Οι επαφές του Μπετσίροβιτς είναι συνεχείς, χωρίς όμως να είναι ακόμα κάτι ανακοινώσιμο.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ, Δημήτρης Κοντός, στο Sport-FM, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ομάδα που θέλει να φτιάξει ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού. «Η απόφαση είναι ότι θα φτιάξει μια ομάδα και φτιάχνει μια ομάδα η οποία θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να την ακουμπήσουν του χρόνου και να την πετάξουν κάτω από την πορεία της. Γιατί φέτος ο ΠΑΟ είναι ευάλωτος. Αντί να κλαίει, κοιτάει να φτιάξει μια ομάδα στην οποία δεν θα μπορούν να γίνονται πολλές παρεμβάσεις. Βήμα-βήμα, μεθοδικά, χωρίς φασαρίες, πιστεύω ότι ο κόσμος θα καταλάβει το καλοκαίρι ποια είναι η πρόθεση του Παναθηναϊκού. Και πώς ο Παναθηναϊκός αξιοποιεί το διάστημα αυτό, της αποτυχημένης του χρονιάς στην Ευρώπη κάνοντάς το πλεονέκτημα για την επόμενη χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της «πράσινης» ΚΑΕ, με στόχο να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Οι κινήσεις που θα κάνουν και πάλι τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε αυτές τις κινήσεις περιλαμβάνεται φυσικά και η πρόσληψη ενός προπονητή κορυφαίου επιπέδου, που θα έχει την εμπειρία, αλλά και την ικανότητα, που χρειάζεται ο πάγκος του Παναθηναϊκού, για να εμπνεύσει τους παίκτες και να δώσει το έναυσμα για την επιστροφή του Τριφυλλιού στις πρώτες θέσεις της Euroleague, αλλά και στους τίτλους στην Ελλάδα.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν κάποια ονόματα προπονητών, που θα μπορούσαν να βρεθούν στον πάγκο του Παναθηναϊκού και να δημιουργήσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν, αλλά τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια παράξενη σιωπή. Αυτό μπορεί να εκτιμηθεί με δύο τρόπους. Είτε οι Πράσινοι έχουν ήδη βρει τον εκλεκτό για την τεχνική τους ηγεσία, είτε οι επαφές έχουν «παγώσει» και δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα τη δεδομένη στιγμή. Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι πρότινος στην κορυφή της προπονητολογίας για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος παραμένει άνεργος μετά την αποχώρησή του από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό ότι θέλει να επιστρέψει στους πάγκους. Θα μπορούσε αυτό να συμβεί για τον Παναθηναϊκό;

Ο Δημήτρης Κοντός ρωτήθηκε για το θέμα του προπονητή, με τον διευθυντή επικοινωνίας του Τριφυλλιού να αφήνει τα πάντα ανοιχτά. «Καταλαβαίνετε ότι σε αυτή την φάση δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Ούτε για τα μεταγραφικά, ούτε για τα προπονητικά. Μπορούμε να πούμε όμως ότι παλεύουμε με λύσσα για να φτιάξει κάτι το οποίο θα έχει μια τελείως διαφορετική εικονα τη νέα σεζόν και τελείως διαφορετική στόχευση», ανέφερε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ