Τσαρτσαρής και Καλαμπόκης στις ΗΠΑ για παίκτες με ελληνικές ρίζες

Τσαρτσαρής και Καλαμπόκης στις ΗΠΑ για παίκτες με ελληνικές ρίζες

Ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Γιάννης Καλαμπόκης θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος "Greeks Abroad", ψάχνοντας για αθλητές με ελληνικές ρίζες.

Όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ, ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας, Κώστας Τσαρτσαρής θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ μαζί με τον Γιάννη Καλαμπόκη, όπου θα επιβλέψουν τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Greeks Abroad» (28/3-2/4).

Στόχος του, θα είναι να βρεθούν αθλητές και αθλήτριες νεαρής ηλικίας με ελληνικές ρίζες. Μάλιστα, στο τέλος, θα γίνουν και σεμινάρια από προπονητές τις G-League και θα επιλεγεί ένα παιδί που θα έρθει στην Ελλάδα για να προπονηθεί με την Εθνική ομάδα του αντίστοιχου ηλικιακού του γκρουπ.

Διαβάστε επίσης: Κώστας Παπανικολάου: Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την πρώτη του ομαδική δράση θα έχει το πρόγραμμα “Greeks Abroad” που έχει δημιουργήσει η ΕΟΚ, στη Νέα Υόρκη το διάστημα 28/3 – 2/4 . Ο στόχος του προγράμματος είναι να βρεθούν αθλήτριες και αθλητές νεαρής ηλικίας από όλον τον κόσμο με ελληνικές ρίζες και εκτός από το να εντοπιστούν και να παρακολουθείται η αθλητική τους πρόοδος, να αποκτήσουν και άμεση επαφή με τους ανθρώπους του μπάσκετ από την χώρα των προγόνων τους.

Ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Κώστας Τσαρτσαρής και ο υπεύθυνος του “Greeks Abroad” και προπονητής της Εθνικής U16, Γιάννης Καλαμπόκης θα ταξιδέψουν για τις ΗΠΑ και θα επιβλέψουν τις εκδηλώσεις του camp, που δεν είναι μόνο προπονητικές αλλά θα υπάρχουν και πολλές άλλες χρήσιμες δράσεις για τα παιδιά.

Οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές είναι καλεσμένοι στο camp, το οποίο διοργανώνει ο ομογενής γυμναστής και προπονητής της Super League Athletic Academy Δημήτρης Πριστούρης (James Pristouris), θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον, και απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 2005 και μετά.

Στην πλατφόρμα της SLAA μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Ελληνες ως δεύτερης γενιάς, και από τις ομάδες που θα συγκροτηθούν, θα επιλεγεί στο τέλος και ένα παιδί το οποίο θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και θα προπονηθεί με την Εθνική ομάδα του αντίστοιχου ηλικιακού του γκρουπ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια με προπονητές της G League αλλά και από High School, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για δώρα στους συμμετέχοντες με φανέλες της Εθνικής Ελλάδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ