Ολυμπιακός: Το milestone του Σάσα, ο… σερβιτόρος Γουόκαπ και το ερυθρόλευκο αήττητο

Ολυμπιακός: Το milestone του Σάσα, ο… σερβιτόρος Γουόκαπ και το ερυθρόλευκο αήττητο

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική της Basket League σε ένα φαινομενικά αδιάφορο ματς που κρύβει ωστόσο μεγάλα κίνητρα για τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός κλείνει την κανονική διάρκεια της Basket League, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, με την ΑΕΚ να τον περιμένει με… άγριες διαθέσεις.

Η αναμέτρηση έχει μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Από τη μια ο Ολυμπιακός είναι αήττητος μέσα στη σεζόν και έχει εξασφαλίσει εδώ και πολύ καιρό την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που του δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς.

Από την άλλη η ΑΕΚ παίζει κυριολεκτικά το τελευταίο της χαρτί για να καταφέρει να τερματίσει μέσα στην πρώτη 4άδα, που θα δώσει πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρω των playoffs της Basket League.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Ο Βαλβέρδε έριξε μπουνιά στον Μπαένα για προσβλητικό σχόλιο!

Ο εξωτερικός παρατηρητής λοιπόν ίσως υποθέσει πως ο Ολυμπιακός θα κατέβει με… παντόφλες στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με τον Μπαρτζώκα να μοιράζει χρόνο για να αποφορτίσει (Βεζένκοφ, Γουόκαπ, Παπανικολάου) ή να φορμάρει (Σλούκας, Μπολομπόι, Φαλ) παίκτες ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας στην Euroleague αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι μιας και ο Ολυμπιακός όπως κάθε μεγάλη ομάδα και κάθε αθλητικός οργανισμός που λειτουργεί με την πειθαρχία και τον επαγγελματισμό των ερυθρόλευκων, οφείλουν να βρίσκουν κίνητρα (και το κάνουν με επιτυχία), για να αντιμετωπίζουν κάθε αγώνα με την πρέπουσα σοβαρότητα.

Και όπως φαίνεται το ματς αυτό δίνει ουκ ολίγα από δαύτα στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Αρχικά ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια μόλις νίκη μακριά από το να τερματίσει αήττητος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Βρίσκεται ήδη στο 21-0 και 44-0 συνολικά από την τελευταία ήττα του στο πρωτάθλημα και αν κατακτήσει το 22ο ροζ φύλλο θα τερματίσει μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία του αήττητος σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, μετά τη σεζόν 2010-2011 (ρεκόρ 26-0).

Πολύ κοντά σε μεγάλα ρεκόρ και επιτεύγματα βρίσκονται και δύο από τους πιο σημαντικούς παίκτες για τον Ολυμπιακό την τρέχουσα χρονιά. Την… καλαθομηχανή που ακούει στο όνομα Σάσα Βεζένκοφ και τον Τόμας Γουόκαπ, τον  απόλυτο two way παίκτη με συνεισφορά σε άμυνα σκορ και δημιουργία.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπαικού απέχει μόλις 19 πόντους από το όριο των 2000 πόντων στην Basket League και αναμένεται να γίνει μόλις ο 73ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που θα το πετύχει αυτό.

Από την άλλη έχουμε τον Τόμας Γουόκαπ που μόλις σε δύο σεζόν στο Λιμάνι ετοιμάζεται να περάσει τον Ματ Λοτζέσκι και να γίνει ο τρίτος ξένος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Αμφότεροι οι Αμερικανοί έχουν από 227 και με μια ακόμα πάσα θα μείνει μόνος τρίτος στη λίστα αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ