Γιατί «έκοψε» τον Κάνααν ο Μπαρτζώκας – Τι κερδίζει και τι χάνει ο Ολυμπιακός

Γιατί «έκοψε» τον Κάνααν ο Μπαρτζώκας – Τι κερδίζει και τι χάνει ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε την απόφαση να αφήσει εκτός playoffs της Basket League τον Αϊζάια Κάνααν, με τον κόουτς του Ολυμπιακού να «ζυγίζει» όλους τους παράγοντες πριν φτάσει σε αυτήν.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας τον Άρη στο ΣΕΦ (20/04, 19:15) στον πρώτο αγώνα για τον δρόμο προς την υπεράσπιση του τίτλου. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κλήθηκε να πάρει την απόφαση για το ποιος θα είναι ο ξένος που θα μείνει εκτός playoffs και επέλεξε τον Αϊζάια Κάνααν, μια απόφαση που σίγουρα δεν ήταν και η πιο αναμενόμενη.

Φυσικά ο κόουτς των Ερυθρόλευκων πριν φτάσει σε αυτήν εξέτασε όλες τις επιλογές, «ζύγισε» τα υπέρ και τα κατά της καθεμιάς και κατέληξε στον Αμερικανό γκαρντ. Ποιοι ήταν οι άλλοι υποψήφιοι λοιπόν, τι χάνει και τι κερδίζει ο Ολυμπιακός με την απουσία του Κάνααν από τα playoffs και κυρίως από τους τελικούς;

Διαβάστε επίσης: Ο Ανιγκό το πήρε απόφαση: Το ποντάρισμα του Γάλλου στην άμυνα και ο αειθαλής Βαλμπουενά

Σίγουρα η απόδοση του Κάνααν τη φετινή χρονιά δεν είναι αυτή που θα περίμεναν όλοι στο μεγάλο λιμάνι. Ο 30χρονος γκαρντ παρ’ όλο που βρισκόταν σχεδόν μόνιμα στις βασικές πεντάδες του Ολυμπιακού στη Euroleague, ήταν λίγα τα παιχνίδια που απέδωσε τα αναμενόμενα. Ωστόσο η παρουσία του ήταν πάντα σημαντική στο παρκέ, καθώς σε εκείνες τις περιπτώσεις που το παιχνίδι του έβγαινε γινόταν καθοριστικός παράγοντας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την Euroleague, εκεί όπου μέτρησε 17 πόντους με 4/7 τρίποντα και ήταν πρωταγωνιστής στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού.

Άρα, και θεωρώντας ως πιθανότερο σενάριο ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα είναι και φέτος το ζευγάρι των τελικών του πρωταθλήματος, η απόφαση του Μπαρτζώκα δεν ήταν αγωνιστική. Αυτό που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στο μυαλό του Έλληνα τεχνικού ήταν το ζήτημα του βάθους του ρόστερ στις θέσεις 4 και 5. Οι άλλες επιλογές πέρα από τον Κάνααν και με δεδομένο ότι οι Γουόκαπ, Φαλ και ΜακΚίσικ είχαν κλειδωμένη θέση, ήταν οι Πίτερς, Μπλακ και Μπολομπόι. Τρεις παίκτες της font line δηλαδή του Ολυμπιακού. Το ρίσκο λοιπόν που δεν ήθελε να πάρει ο Μπαρτζώκας είχε να κάνει με αυτές τις θέσεις και κυρίως με τον ψηλό του. Αν επέλεγε να αφήσει έξω κάποιον εκ των Μπλακ ή Μπολομπόι, θα πήγαινε σε ολόκληρα τα playoffs με δύο σέντερ (κατά πάσα πιθανότητα με Φαλ και Μπλακ). Κάτι που φαντάζει αρκετά επίφοβο για τόσα παιχνίδια και μάλιστα υψηλού ρυθμού και έντασης, έχοντας πάντα και το βλέμμα στους τελικούς. Η φθορά από τα φάουλ μπορεί να είναι μεγάλη και δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να καλυφθεί οποιοδήποτε κενό που θα δημιουργούταν.

Στην περιφέρεια από την άλλη τα πράγματα είναι πιο απλά για τον κόουτς του Ολυμπιακού. Υπάρχουν οι Γουόκαπ, ΜακΚίσικ, Σλούκας, Λαρεντζάκης, Λούντζης και Παπανικολάου που μπορούν να μοιραστούν πολύ καλά τον χρόνο. Σίγουρα το τρίποντο της καλής ημέρας του Κάνααν θα λείψει από τον Ολυμπιακό, αλλά η απόφαση του Μπαρτζώκα στηρίχθηκε σε άλλα δεδομένα και έχει αρκετή λογική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ