Ο Ανιγκό το πήρε απόφαση: Το ποντάρισμα του Γάλλου στην άμυνα και ο αειθαλής Βαλμπουενά

Ο Ανιγκό το πήρε απόφαση: Το ποντάρισμα του Γάλλου στην άμυνα και ο αειθαλής Βαλμπουενά

Οι πρώτες σκέψεις του Ανιγκό εν όψει του «τελικού» με την ΑΕΚ.

Ας συμφωνήσουμε προκαταβολικά: Αν έχει ο Ολυμπιακός μια ευκαιρία για να ξαναμπεί στο κόλπο είτε μιας καλύτερης κατάταξης, είτε για την διεκδίκηση του τίτλου, αυτή περνά την Κυριακή το βράδυ από το «Καραϊσκάκης».

Διαβάστε επίσης: Βεζένκοφ: Είδε από κοντά τον αγώνα της Εθνικής πόλο γυναικών (pics)

Από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των playoffs που προφανώς και έχει αναβαθμιστεί σε κάτι σαν σε «τελικό» για τους Ερυθρόλευκους.

Με νίκη πλησιάζουν την ομάδα του Αλμέιδα στο -3 και ενώ από την ανάπαυλα θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Μπορεί λοιπόν για εκείνους να προκύψει μια τελευταία καλή ζαριά. Και φυσικά κανείς τους δεν θέλει να χάσει αυτή την ευκαιρία…

Ήδη λοιπόν έχουν πιάσει δουλειά για αυτό το ματς. Ήδη προκύπτουν και οι πρώτες ενδείξεις για τις βασικές «σκέψεις» του τεχνικού τιμ. Για παράδειγμα σε ότι αφορά στον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο 39χρονος μέσο-επιθετικός ήταν εξαιρετικός και στο 3-1 με τον ΠΑΟΚ και στη 2-1 νίκη του κυπέλλου με την ΑΕΚ ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα. Με πολύ διάθεση, με δημιουργία, με γκολ.

Όλα τόσο… όσο που να διατηρούν τον Ζοσέ Ανιγκό στον ίδιο πειρασμό: Να τον κρατήσει στους βασικούς και στην ίδια ευθεία με τον Κώστα Φορτούνη που αναπόφευκτα θα πρέπει να ξεκινήσει από αριστερά.

Αντίστοιχη είναι η σκέψη του Ανιγκό για τον Παπ Αμπού Σισέ. Τον Σενεγαλέζο στόπερ που αγωνίστηκε από την αρχή κόντρα στην ΑΕΚ και αν μη τι άλλο έδειξε έτοιμος. Ταιριάζει πολύ με τον Ουσεϊνού Μπα, με τον οποίο έχουν παίξει δεκάδες φορές ως δίδυμο όλα αυτά τα χρόνια. Φαίνεται λοιπόν ότι και εκείνος θα διατηρήσει τη θέση του, αν όλα κυλήσουν ομαλά μέσα στην εβδομάδα στον Ρέντη. Ακόμη είμαστε άλλωστε στην Τετάρτη.

Σε ότι αφορά τώρα στον Γιαν Εμβιλά; Επί της ουσίας ο Γάλλος μέσος πέρνα μια ίωση άρα εκτιμάται ότι ως την Κυριακή θα είναι κανονικά διαθέσιμος στις επιλογές του προπονητή. Έτσι όπως φαίνεται δηλαδή; Μόνο ο τραυματίας Σέρζι Κανός δεν θα είναι εκεί για αυτή την σπουδαία παρτίδα που ήδη έγινε αιτία ώστε να φύγουν από τώρα 23.000 εισιτήρια….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ