Euroleague: Πού θα καλπάσει το καθαρόαιμο της Τουρκ – «Μάχη Ολυμπιακού, Εφές και Βίρτους» (vids)

Euroleague: Πού θα καλπάσει το καθαρόαιμο της Τουρκ – «Μάχη Ολυμπιακού, Εφές και Βίρτους» (vids)

Χαμός στην Τουρκία με τον Ταϊρίκ Τζόουνς της Τούρκ Τέλεκομ - Το who is who του MVP του τούρκικου πρωταθλήματος και έναν από τους καλύτερους παίκτες του EuroCup.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι προσηλωμένοι στους τελικούς που ακολουθούν, αλλά στο εξωτερικό έχουν αρχίσει ήδη να γράφονται διάφορα μεταγραφικά σενάρια για τον Ολυμπιακό. Ένα από αυτά θέλει τους Πειραιώτες να εξετάζουν την περίπτωση του Ταϊρίκ Τζόουνς.

Πρόκειται για τον 26χρονο Αμερικανό της Τουρκ Τέλεκομ, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 206 εκατοστά και μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο ως 4άρι όσο και ως 5άρι, στις περιπτώσεις που ο προπονητής του επιλέξει να χρησιμοποιήσει ένα πιο κοντό σχήμα. Ο Ταϊρίκ Τζόουνς είναι η αποκάλυψη της φετινής Τουρκ Τέλεκομ, με τον 26χρονο φόργουορντ/σέντερ να πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν στη γειτονική χώρα. Εμφανίσεις, που του χάρισαν το βραβείο του MVP του τούρκικου πρωταθλήματος, έχοντας μέσο όρο 14 πόντους, 8.7 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 21.4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Ταϊρίκ Τζόουνς είναι πολύ αλτικός και πολλοί μάλιστα στην Τουρκία τον παρομοιάζουν με τον Τζόναθαν Μότλεϊ της Φενερμπαχτσέ. Εάν πατήσει κάποιος στο Youtube το όνομα του 26χρονου Αμερικανού της Τουρκ Τέλεκομ, θα δει δεκάδες βίντεο που κυκλοφορούν και στα οποία ο Τζόουνς καρφώνει με μανία την μπάλα στο καλάθι της αντίπαλης ομάδας.

Ο Αμερικανός βγήκε την άνοιξη του 2020 από το πανεπιστήμιο Εξέβιερ, όπου την τελευταία του χρονιά είχε 14 πόντους και 11 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία την είχε στην Κορέα και την Πρόμι, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο Ισραήλ και την Χάποελ Τελ Αβίβ. Πέρσι, έπαιξε στην Ιταλία και την Πέζαρο, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 2022 μετακόμισε στην Τουρκία και την Τουρκ Τέλεκομ.

Ο 26χρονος φόργουορντ/σέντερ κατάφερε να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή, κάνοντας… πάταγο σε εγχώριες και ευρωπαϊκές (EuroCup) αναμετρήσεις. Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του στο μπασκετικό χρηματιστήριο και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Τούρκοι, το όνομά του βρίσκεται στις μεταγραφικές λίστες των Εφές, Φενερμπαχτσέ, αλλά και σε αυτές των Ολυμπιακού και Μπολόνια.

Ενας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση, με τον 26χρονο να έχει πλέον στρέψει πάνω του όλα τα βλέμματα, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε φέτος σε Τουρκία και EuroCup. Απομένει να φανεί εάν υπάρχει όντως… φωτιά στον καπνό των Τούρκων και εάν ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ