Πάντα μας γεμίζει ο Θρύλος…

Πάντα μας γεμίζει ο Θρύλος…

Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά το Final Four ο κόσμος ήταν εκεί…

Κυριακή απόγευμα. Λίγο πριν μπει και… επισήμως το καλοκαίρι. Μπορεί ο υδράργυρος να μην έχει χτυπήσει κόκκινο, μπορεί κάποιες φορές να χάνεται ο ήλιος, αλλά ήταν ιδανική μέρα για κάποιον για να ξεσκάσει με όποιον τρόπο ήθελε.

Διαβάστε επίσης: Μυθικό γλέντι σε Τσιτσιπά για τη Μάργκοτ Ρόμπι – Tι απάντησε ο Έλληνας τενίστας (vid)

Επτά χιλιάδες δεν επέλεξαν μια βόλτα στην παραλία. Πήραν το κασκόλ τους και πήγαν στο ΣΕΦ. Σε ένα παιχνίδι αδιάφορο, αφού δε νομίζω να υπήρχε κανείς που να πίστευε ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να μειώσει τη σειρά σε 2-1.

Κακά τα ψέματα, στο πρωτάθλημα μπάσκετ τα γήπεδα γεμίζουν μόνο στα ντέρμπι και κυρίως στους τελικούς. Το ματς της Κυριακής με τους Θεσσαλονικείς ήταν το πρώτο εντός έδρας, μετά το Final Four. Μετά την περασμένη Κυριακή που ο χρόνος σταμάτησε.

Μπορεί να είχε περάσει μια εβδομάδα, αλλά το καλάθι του Γιουλ δεν ξεχνιέται εύκολα, έστω και αν «ο αθλητισμός είναι ένα βιβλίο που αλλάζεις σελίδα και πας στην επόμενη», όπως εύστοχα είπε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Κανείς φίλος της ομάδας δεν έχει χωνέψει την ήττα από τη Ρεάλ. Γιατί ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Γιατί ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, γιατί κρατούσε την κούπα στα χέρια του. Γιατί βρέθηκε μια ανάσα από το να σαρώσει τα πάντα στο διάβα του. Να γράψει ιστορία σε μια χρονιά που έκανε τα πάντα σωστά. Εκτός από ένα δίλεπτο…

Άλλο αυτό και άλλο η αγάπη για την ομάδα. Αν κάποιος πίστευε ότι ο κόσμος θα άδειασε από την ήττα στον τελικό, δεν έχει ιδέα από Ολυμπιακό. Αντί για μια Κυριακάτικη βόλτα, πήγε στο ΣΕΦ για να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Να την «αγκαλιάσει» σε μια δύσκολη στιγμή, μετά από μια ήττα που σε μας τα… γερόντια, θύμισε Τελ Αβίβ και Μπανταλόνα.

«Η αποθέωση του κόσμου για την ομάδα, το χειροκρότημα και η μεγάλη διάθεση να αγοράσουν διαρκείας και για του χρόνου, δείχνει πως αυτό που παρουσιάζει η ομάδα μας είναι κάτι πους γεμίζει», δήλωσε ο Μπαρτζώκας που καταχειροκροτήθηκε στο ΣΕΦ.

Κόουτς, είμαι βέβαιος ότι χειροκρότησε και αυτός που σου είπε στον ημιτελικό να… ξυπνήσεις. Την ώρα των αγώνων θολώνουμε. Δεν βλέπουμε καθαρά και λέμε και μια κουβέντα (μπορεί και δύο και τρεις…) παραπάνω. Ο Ολυμπιακός έχει γιγαντωθεί από το πάθος του κόσμου. Και όταν παθιάζεσαι, δεν βλέπεις καθαρά και κάνεις λάθη…

Υ.Γ. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα το νερό μπήκε στο αυλάκι. Η διοίκηση προχώρησε σε συμφωνία με τον Αντόνιο Κορδόν, έναν τεχνικό διευθυντή με πέρα για πέρα πλούσιο βιογραφικό. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι υπομονή και να αφήσουμε τον ισπανό να βρει το νέο προπονητή. Αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και όχι οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις. Κάθε πράγμα στον καιρό του.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα μπει στη μάχη των προκριματικών τον Αύγουστο, δίνει χρόνο στον Κορδόν να περάσει από… κόσκινο τους υποψήφιους και να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ