Δεύτερος ξένος μπλοκέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ ο Ρένφρο

Δεύτερος ξένος μπλοκέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ ο Ρένφρο

Ένα σημαντικό επίτευγμα για τον Νέιτ Ρένφρο του ΠΑΟΚ.

Ο Νέιτ Ρένφρο έκλεισε τη σειρά με ένα σημαντικό προσωπικό επίτευγμα αφού μέσα από το 3ο παιχνίδι της σειράς με τον Ολυμπιακό, έγινε ο 2ος ξένος μπλοκέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στην Basket League.

Ο σέντερ του Δικεφάλου που ήταν ο κορυφαίος μπλοκέρ της κανονικής περιόδου, με τις δύο τάπες που έκανε στο ΣΕΦ έγινε ο πρώτος που έφτασε σε διψήφιο αριθμό στα φετινά πλέι οφ. Φτάνοντας τις 57 τάπες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ mateco, ξεπέρασε τον αείμνηστο Κόνραντ ΜακΡέι που είχε 56 τάπες στο Πρωτάθλημα της περιόδου 1997-98 και έγινε ο 2ος ξένος μπλοκέρ στην ιστορία του. Η κορυφή της λίστας ωστόσο είναι… μακριά αφού σε αυτήν βρίσκεται ο Ουόλτερ Μπέρι που παίζοντας δύο σεζόν με τα ασπρόμαυρα (1993-94 και 1998-99) σταμάτησε 99 σουτ αντιπάλων του.

Ο Αμερικανός ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο κορυφαίος, δημιουργικά, παίκτης του ΠΑΟΚ mateco. Μοιράζοντας πέντε ασίστ έφτασε τις 26 και «έπιασε» στην 4η θέση των πασέρ των φετινών πλέι οφ τον Ματέους Πονίτκα. Είναι βέβαια ο κορυφαίος παίκτης ρακέτας στις τελικές πάσες.

Στον αντίποδα ο Αμερικανός έμεινε για δεύτερη φορά φέτος σε μηδενική επίδοση αμυντικών ριμπάουντ αφού αυτό έγινε και στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου.

Ακόμη για τον ΠΑΟΚ mateco…

Τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΟΚ mateco αποτυπώθηκαν σε ανάλογες επιδόσεις των ξένων γκαρντ του, αφού Χαντς, Ράιλι και Φράνκε είχαν συνολικά 9/35 σουτ.

*Ο Τζέιλεν Χαντς είχε 4/14 σουτ και έτσι σημείωσε την τέταρτη του επίδοση 10+ άστοχων σουτ εντός πεδιάς αφού είχε 10/22 στην πρεμιέρα με το Περιστέρι bwin, 4/14 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα για την κανονική περίοδο και 5/15 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό.

*Ο Γιανίκ Φράνκε είχε 0/4 δίποντα και αυτή ήταν η 20ή μηδενική επίδοση εύστοχων σουτ δύο πόντων της φετινής Basket League από παίκτες που είχαν τουλάχιστον τέσσερις προσπάθειες. Ο Ολλανδός είχε 0/4 δίποντα και στο ματς της 4ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό.

Σε ομαδικό επίπεδο παρότι ήταν ανταγωνιστικός μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ mateco υποχρεώθηκε σε δύο επιδόσεις που δεν ήταν μόνο οι χαμηλότερες του στη σεζόν αλλά ξέφυγαν και από τα όρια της.

*Περιορίστηκε στους 54 πόντους που είναι αρνητικό ρεκόρ περιόδου για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που είχε 63 στο εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό και στον 2ο προημιτελικό με τον Προμηθέα. Πρόκειται παράλληλα και για τη χαμηλότερη επίδοση της στην τελευταία τετραετία. Θα πρέπει να γυρίσουμε στην περίοδο 2018-19 για να βρούμε την προηγούμενη χαμηλότερη αφού τότε είχε μείνει στους 51 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

*Ο Δικέφαλος «έγραψε» τη χαμηλότερη επίδοση του στο ranking, για τη φετινή σεζόν. Είχε 47 στο σύστημα αξιολόγησης ενώ η προηγούμενη, χειρότερη επίδοση του ήταν εκείνου του 59 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Βάσει του ranking αυτή ήταν η χειρότερη εμφάνιση του ΠΑΟΚ mateco όχι μόνο στη φετινή σεζόν αλλά στην τελευταία διετία αφού στην περσινή σεζόν η μικρότερη επίδοση του ήταν οι 57 βαθμοί που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ