Πώς ο Σλούκας καθορίζει το Game 3 με τον Παναθηναϊκό…

Πώς ο Σλούκας καθορίζει το Game 3 με τον Παναθηναϊκό…

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον Σάσα Βεζένκοφ, όμως το «κλειδί» για το Game 3 είναι η επιστροφή του Κώστα Σλούκα που αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «καμίνι» του ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό στο Game 3 της σειράς των τελικών της Basket League με έναν και μόνο στόχο. Να κάνει το 2-1 στις νίκες και να απέχει μόλις ένα ροζ φύλλο αγώνα από την κατάκτηση του δεύτερου σερί νταμπλ στην Ελλάδα.

Οι Πειραιώτες προέρχονται από την πρώτη ήττα μετά από 14 σερί νίκες από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με το τελικό 67-65 να φέρνει στο 1-1 τη σειρά. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Κώστα Σλούκα, είδε τον Σάσα Βεζένκοφ να τραυματίζεται από τον Λευτέρη Μποχωρίδη, αλλά και τον Τόμας Γουόκαπ να αποβάλλεται με τεχνική ποινή για φλόπινγκ σε μια τουλάχιστον ακατανόητη απόφαση.

Πλέον η σειρά επιστρέφει στο Φάληρο και στο κατάμεστο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να θέλει να ξαναπάρει το προβάδισμα και να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο παρκέ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ένα ευχάριστο που είναι η επιστροφή του Σλούκα, ωστόσο περιμένει να δει και την κατάσταση του Βεζένκοφ.

Το «κλειδί» στο Game 3 είναι χωρίς αμφιβολία η παρουσία του Έλληνα γκαρντ, ο οποίος έχει παίξει μόνο στο πρώτο ματς και δεν έκανε τη διαφορά παρά τη νίκη των Πειραιωτών. Το ματς της Κυριακής είναι το πιο σημαντικό, μέχρι το επόμενο τουλάχιστον και η ώρα για να βγει μπροστά ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

Η απουσία του φάνηκε εξάλλου στο ΟΑΚΑ, ειδικά στη δημιουργία αλλά και στο σκοράρισμα. Η λογική λέει λοιπόν πως ο Μπαρτζώκας θα τον χρησιμοποιήσει αρκετά στο ματς, περισσότερο από το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, ενώ είναι πιθανό να δούμε πολύ ώρα στο παρκέ τον Σλούκα με τον Γουόκαπ που είναι και το δίδυμο που ταιριάζει περισσότερο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Εφόσον ο Σλούκας είναι στο 100% και έχει ξεπεράσει πλήρως την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε τότε αυτομάτως ο Ολυμπιακός αποκτάει πλεονέκτημα, ενώ θα μπουν στην εξίσωση ακόμη περισσότερο και οι ψηλοί των ερυθρόλευκων, αφού ο Έλληνας γκαρντ τους τροφοδοτεί μαζί με τον Γουόκαπ εξαιρετικά.

Σημαντικό είναι να δούμε τι θα συμβεί και με τον Βεζένκοφ, αφού ενδεχόμενη απώλεια βάζει στο παιχνίδι πρώτον τον Άλεκ Πίτερς που δεν έχει το τελευταίο διάστημα πολύ χρόνο συμμετοχής, ενώ δίνει και περισσότερες μπάλες και επιθέσεις αναπόφευκτα στον Σλούκα που θα πρέπει να βγει μπροστά και να ηγηθεί ξανά στο επιθετικό κομμάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ