Η ονειρική σεζόν του Ολυμπιακού: Τα ρεκόρ, οι πρωτιές και η απόλυτη κυριαρχία (vids)

Η ονειρική σεζόν του Ολυμπιακού: Τα ρεκόρ, οι πρωτιές και η απόλυτη κυριαρχία (vids)

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια μυθική σεζόν, όπου κατά γενική ομολογία με το μπάσκετ που έπαιξε κυριάρχησε των αντιπάλων του.

Η διακοπή του χθεσινού 4ου τελικού της Basket League του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, λίγα λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, «επισφράγισε» αυτό που έτσι κι αλλιώς ερχόταν στο γήπεδο, την ολοκληρωτική επικράτηση δηλαδή των «ερυθρόλευκων» απέναντι στους αντιπάλους τους και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός, πέτυχε με τη νίκη του στο ΟΑΚΑ, το ιστορικό εγχώριο τρεμπλ, βάζοντας το θαυμαστικό σε μία καταπληκτική σεζόν. Μια ιστορική σεζόν, όπως είπαν και οι πρόεδροι του, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς η ομάδα που δημιούργησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κέρδισε τον σεβασμό, την αποθέωση και την καθολική αναγνώριση από όλους του ανθρώπους του μπάσκετ.

Διαβάστε επίσης: O Καμπιάσο πήγε τον Μαρέσκα προπονητή στη Λέστερ

Κατάκτηση του Σούπερ Καπ στην αρχή της χρονιάς απέναντι στον Παναθηναϊκό, κατάκτηση του Κυπέλλου στην Κρήτη κόντρα στο Περιστέρι, αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό και κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον πιο εμφατικό τρόπο μέσα στο ΟΑΚΑ. Αν δεν υπήρχε το ψεγάδι του χαμένου τελικού της Euroleague και αν ο Γιουλ δεν είχε βάλει εκείνο το σουτ-προσευχή με τον Φαλ κρεμασμένο πάνω του, θα μιλάγαμε για την απόλυτη χρονιά, ένα αδιανόητο 4/4 σε τίτλους.

Η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια είχε ξεχάσει τι σημαίνει ήττα στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα εξωπραγματικό σερί με 62 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, κάτι που σταμάτησε στον 2ο τελικό του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου έλαβε τέλος και το ιστορικό σερί απέναντι στον Παναθηναϊκό με 14 σερί νίκες. Κατέκτησε την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Euroleague και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που το πετυχαίνει, με το ισχύον format.

Έπαιξε σε ευρωπαϊκό τελικό για 8η φορά στην ιστορία του και συμμετείχε σε Final 4 για 12η φορά. Κατέκτησε το double στην Ελλάδα για δεύτερη σερί χρονιά, για πρώτη φορά. Στην κανονική περίοδο της Euroleague είχε:

Τον Σάσα Βεζένκοφ που ήταν πρώτος σε πόντους ανά αγώνα με 17.6 μέσο όρο, αμυντικά ριμπάουντ με 5.4 και σύστημα αξιολόγησης με 22.2 βαθμούς, ενώ ήταν δεύτερος στα συνολικά ριμπάουντ (7.1) και στα εύστοχα δίποντα ανά αγώνα με 4.5 και φυσικά αναδείχθηκε MVP. Τον πρώτο «κλέφτη» στο πρόσωπο του Τόμας Γουόκαπ με 1.9 ανά αγώνα, τον Μουσταφά Φαλ που ήταν ο παίκτης με το καλύτερο ποσοστό σε δίποντα με 75.2%.

Στους δύο πρώτους τελικούς η εικόνα της ομάδας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή (ασχέτως αν στο ΟΑΚΑ έγιναν όλα έτσι ώστε να χάσει ο Ολυμπιακός), οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειχναν εξαντλημένοι και ίσως να είχαν ακόμη το μυαλό τους στο Κάουνας. Οι μέρες πέρασαν όμως και το φυσιολογικό έγινε. Η καλύτερη ομάδα κατάφερε να παίξει το μπάσκετ που ξέρει και έφτασε σε δύο πολύ άνετες νίκες με το 75-52 του ΣΕΦ και το χθεσινό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, που με την εικόνα που είχε ο αγώνας και τον χρόνο που απέμενε πιθανότατα θα έφτανε σε ιστορικά επίπεδα, αν δεν γινόταν η διακοπή.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη σεζόν όπως του άξιζε, πήρε τα πάντα στην Ελλάδα όπως ήταν το δίκαιο και πλέον ετοιμάζεται για την αυριανή φιέστα, όπου μαζί με τον κόσμο του θα πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο. Μετά από αυτό θα πάρουν σειρά και τα μεταγραφικά, οι ανανεώσεις και όλα τα «καυτά» θέματα που απασχολούν τους Πειραιώτες ενόψει της νέας σεζόν. Προέχει όμως η γιορτή του Σαββάτου, για αυτήν την ομάδα, που το αξίζει όσο λίγες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ