Εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Η Παρτιζάν, η «καυτή» τριάδα και το μήνυμα του Αταμάν

Εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Η Παρτιζάν, η «καυτή» τριάδα και το μήνυμα του Αταμάν

Ο Αταμάν έπιασε δουλειά στον Παναθηναϊκό, η Παρτιζάν πήρε την ABA League και πλέον αναμένονται εξελίξεις, με τους Κέβιν Πάντερ, Ματίας Λεσόρ και Ντάντε Εξουμ σε πρώτο πλάνο.

«Είμαστε σε επαφή με πολύ σημαντικά ονόματα της Ευρωλίγκας, πάμε να πάρουμε τουλάχιστον 2-3 αστέρες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «BeINsports», δίνοντας το στίγμα για τις κινήσεις που θα κάνουν οι Πράσινοι στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά τις απογοητευτικές σεζόν που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια το Τριφύλλι, είναι αποφασισμένος να ανεβάσει κατακόρυφα το μπάτζετ, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ θέλει η ομάδα του την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο στα πλέι οφ της Euroleague, αλλά και να σπάσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο μήνυμα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον κόσμο του Ολυμπιακού – Υπέγραψαν οι συνεργάτες του (vid+pic)

Το αφεντικό του Τριφυλλιού γνωρίζει πολύ καλά ότι για να τα καταφέρει θα πρέπει να κάνει υπερβάσεις. Την πρώτη μάλιστα την έκανε ήδη, φέρνοντας τον Εργκίν Αταμάν. Έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά πώς να κατακτά τίτλους. Εγχώριους και ευρωπαϊκούς, όπως έκανε τα τελευταία χρόνια με την Αναντολού Εφές. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε τα κλειδιά στον Τούρκο προπονητή και είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι του ζητήσει ο έμπειρος τεχνικός, προκειμένου να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Ο Εργκίν Αταμάν έχει μάθει να δουλεύει με super stars και να διαχειρίζεται ομάδες εκατομμυρίων, που παίζουν ωραίο μπάσκετ και κατακτούν τρόπαια. Το έργο του στον Παναθηναϊκό δεν θα είναι εύκολο, καθώς αναλαμβάνει ουσιαστικά να χτίσει μια ομάδα από την αρχή, αλλά έχει την εμπειρία και την ικανότητα για να τα καταφέρει. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο «BeINsports», έχει ήδη αρχίσει την προεργασία για τη δημιουργία του νέου Παναθηναϊκού. Μιας ομάδας που έχει παίκτες από το κορυφαίο ράφι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο Τούρκος προπονητής.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει χωρίς αμφιβολία ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κέβιν Πάντερ, ο οποίος χθες το βράδυ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Παρτιζάν. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα και κατέκτησε την ABA League, με τους Ασπρόμαυρους του Βελιγραδίου να ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός φέρεται να προσφέρει στον Αμερικανό ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, το οποίο φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια, προκειμένου να πείσει τον άλλοτε παίκτη των ΑΕΚ και Ολυμπιακού να πει το πολυπόθητο «ναι» και να ντυθεί στα Πράσινα.  Το Τριφύλλι έχει κάνει την πρότασή του και περιμένει την απάντηση του έμπειρου άσου, που χωρίς αμφιβολία αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Εκτός από τον Κέβιν Πάντερ, ο Παναθηναϊκός καλοβλέπει ακόμα τους Ματίας Λεσόρ και Ντάντε Εξουμ, που επίσης αγωνίστηκαν φέτος στην Παρτιζάν. Δύο ακόμα εξαιρετικές περιπτώσεις. Ο Αυστραλός γκαρντ βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού, με τους Πράσινους να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον 28χρονο.

Οσον αφορά στον Λεσόρ, ο Γάλλος ήταν ένας από τους καλύτερους σέντερ της φετινής σεζόν. Ο 27χρονος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και βρίσκεται επίσης στη λίστα του Αταμάν. Μια περίπτωση την οποία θα κυνηγήσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, που θέλουν να αναβαθμίσουν τη γραμμή των ψηλών ενόψει της νέας σεζόν.

Όλα πλέον θα μπουν στη… σειρά, μετά την ολοκλήρωση της ABA League, με τον Τούρκο προπονητή να έχει θέσει επί τάπητος τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Τριφυλλιού.  Υπενθυμίζουμε ότι οι Πράσινοι έχουν ήδη ανακοινώσει την απόκτηση του Κώστα Αντετοκούνμπο, ενώ φέρονται να έχουν συμφωνήσει επίσης με τους Λούκα Βιλντόζα και Δημήτρη Μωραΐτη, ενώ πολύ κοντά στην επιστροφή του στον Παναθηναϊκό φέρεται να βρίσκεται και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ