Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Η πρώτη τετράδα ξεκαθάρισε, ο Πανιώνιος πέφτει, εκτός αν γίνει θαύμα, και ο χαμός θα γίνει για την κατάταξη στις θέσεις 5-8, που είναι ανοικτές

Η κανονική περίοδος της Basket League τελείωσε σχεδόν. Μία αγωνιστική έμεινε για να ολοκληρωθεί και το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει οριστικά είναι οι θέσεις της πρώτης τετράδας. Οι θέσεις, δηλαδή, που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Πρώτος θα είναι ο Παναθηναϊκός, δεύτερος ο Ολυμπιακός, τρίτος ο Προμηθέας και τέταρτος ο ΠΑΟΚ. Αλλά ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί τους (ο 1ος παίζει με τον 8ο, ο 2ος με τον 7ο, ο 3ος με το 6ο και ο 4ος με τον 5ο), παραμένει ακόμα πολύ μπλεγμένο.

Στις θέσεις 5-7 υπάρχει αυτή τη στιγμή ισοβαθμία στις 14 νίκες μεταξύ ΑΕΚ, Λαυρίου και Κύμης. Η ΑΕΚ έχει έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει την Παρασκευή, ενώ την Κυριακή υποδέχεται την Κύμη. Το Λαύριο δε υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Αν η ΑΕΚ νικήσει τον Παναθηναϊκό: Με νίκη επί της Κύμης θα βγει 5η, το Λαύριο θα βγει 6ο ό,τι κι αν κάνει με τον Παναθηναϊκό, και η Κύμη θα μείνει 7η. Αν η ΑΕΚ χάσει από την Κύμη και το Λαύριο χάσει από τον Παναθηναϊκό, τότε το Λαύριο θα μείνει 7ο και θα παίξει ρόλο η διαφορά της νίκης της Κύμης. Με +3 και πάνω θα βγει αυτή 5η και η ΑΕΚ 6η, με +3 και κάτω 5η θα είναι η ΑΕΚ και 6η η Κύμη.

Αν η ΑΕΚ χάσει από την Κύμη και το Λαύριο νικήσει τον Παναθηναϊκό, τότε θα σημειωθεί τριπλή ισοβαθμία μεταξύ τους και θα παίξει ρόλο η διαφορά της νίκης της Κύμης. Μέχρι +2 η κατάταξη θα είναι: ΑΕΚ 5η, Κύμη 6η, Λαύριο 7ο. Μέχρι +4 η κατάταξη θα είναι: Κύμη 5η, ΑΕΚ 6η, Λαύριο 7ο. Με +5 και πάνω η κατάταξη θα είναι: Κύμη 5η, Λαύριο 6ο, ΑΕΚ 7η.

Αν η ΑΕΚ χάσει από τον Παναθηναϊκό: Με νίκη επί της Κύμης βγαίνει 5η, το Λαύριο 6ο και η Κύμη 7η ό,τι κι αν γίνει στο Λαύριο-Παναθηναϊκός. Αν η ΑΕΚ χάσει από την Κύμη και το Λαύριο χάσει από τον Παναθηναϊκό, η Κύμη θα είναι 5η, η ΑΕΚ 6η και το Λαύριο 7ο. Αν η ΑΕΚ χάσει από την Κύμη και το Λαύριο νικήσει τον Παναθηναϊκό, τότε το Λαύριο θα είναι 5ο, η Κύμη 6η και η ΑΕΚ 7η.

Για την 8η θέση, που δίνει επίσης δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Την τελευταία αγωνιστική παίζουν στη Ρόδο ο Κολοσσός με τον Άρη και όποιος νικήσει, θα βγει 8ος και θα παίξει με τον Παναθηναϊκό.

Σώθηκε ο Φάρος, πέφτει ο Πανιώνιος

Σε ό,τι αφορά την ομάδα που θα ακολουθήσει τα Τρίκαλα στην Α2, τα πράγματα είναι πια ξεκάθαρα. Ο Φάρος σώθηκε οριστικά και ο Πανιώνιος υποβιβάζεται κατά 99%. Για να σωθούν οι «κυανέρυθροι», θα πρέπει να νικήσουν οπωσδήποτε στο Ρέθυμνο και την ίδια στιγμή είτε να χάσει ο Κόροιβος στην Αμαλιάδα από τα Τρίκαλα είτε να νικήσει ο Φάρος στην Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ. Και στις δύο περιπτώσεις υποβιβάζεται ο Κόροιβος, αλλά πρακτικά δεν υπάρχουν πιθανότητες να συμβούν όλα αυτά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ