Αυτό είναι το σχέδιο του Μπαρτζώκα

Αυτό είναι το σχέδιο του Μπαρτζώκα

Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού για την επόμενη σεζόν προχωράει. Τα δεδομένα για Σίκμα, γκαρντ και ξένους στο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός κινείται για να ολοκληρώσει το ρόστερ ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί μετά τις αποχωρήσεις του Σάσα Βεζένκοφ και του Κώστα Σλούκα.

Οι Πειραιώτες εξετάζουν όλες τις επιλογές που υπάρχουν στην αγορά για τις θέσεις «2» και «4» και όπως φαίνεται έχουν καταλήξει στο πλάνο που θέλουν και πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο για την ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, Ιμπόρα και Κίνι (vids)

Για τη θέση του φόργουορντ, όπως γράφτηκε σήμερα ο Ολυμπιακός στοχεύει στον Λουκ Σίκμα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Άλμπα Βερολίνου και αποτελεί την επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε συζητήσεις με την πλευρά του Αμερικανού για να είναι εκείνος που θα πλαισιώσει τον Άλεκ Πίτερς στη θέση «4», χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι η μόνη προσθήκη στις θέσεις των ψηλών.

Άλλωστε ο Ολυμπιακός ψάχνει για ακόμα έναν παίκτη που θα μπορεί να καλύψει και τη θέση του σέντερ και να έρχεται πίσω από τους Φαλ και Μιλουτίνοφ και να έχει άλλα προσόντα (επιβάλλεται έτσι όπως διαμορφώνεται το ρόστερ). Να είναι δηλαδή αθλητικός παίκτης και να προσφέρει έτσι ευελιξία στις δύο θέσεις της frontline. Ένα όνομα που ταιριάζει σε αυτό το προφίλ και συνδέθηκε σήμερα με τον Ολυμπιακό είναι ο Πετρ Κορνελί, που έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Φυσικά το ζήτημα που απασχολεί εξίσου τον Ολυμπιακό είναι αυτό για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στη θέση «2». Με τους Κάνααν, Γουόκαπ, Γκος και Λούντζη να υπάρχουν ήδη στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός αναζητεί τον παίκτη που θα κλείσει την «ερυθρόλευκη» περιφέρεια. Εκεί σκοπεύουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας να προσφέρουν το μεγάλο συμβόλαιο, σε κάποιον που θα αναλάβει σε μεγάλο βαθμό το σκοράρισμα και θα αποτελεί μόνιμο κίνδυνο, καλύπτοντας έτσι όσο γίνεται τους πόντους που έχασε η ομάδα από τη φυγή Σλούκα αλλά κυρίως του Βεζένκοφ.

Όπως όλα δείχνουν αποτελεί μονόδρομο για τον Ολυμπιακό να πορευτεί με οκτώ, ίσως και με εννιά ξένους. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο όσο γίνεται μιας και τα… κουκιά μοιάζουν να είναι μετρημένα πλέον για την Basket League. Ο Γιώργος Τανούλης του Προμηθέα αποτελεί μια περίπτωση που εξετάζει ο Ολυμπιακός και βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τους Πατρινούς για την απόκτηση του νεαρού φόργουορντ/σέντερ.

Τα δεδομένα στο ρόστερ του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Έλληνες παίκτες

Τόμας Γουόκαπ (ελληνικό διαβατήριο)
Κώστας Παπανικολάου
Γιαννούλης Λαρεντζάκης
Μιχάλης Λούντζης
Τζορτζ Πάπας
Βενιαμίν Αμπόσι

Ξένοι παίκτες

Αϊζάια Κάνααν
Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος
Σακίλ ΜακΚίσικ
Άλεκ Πίτερς
Μουσταφά Φαλ
Νίκολα Μιλουτίνοφ

Έξι ξένοι υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην ομάδα. Μαζί με τον φόργουορντ (είτε ο Σίκμα είτε κάποιος άλλος) ο αριθμός ανεβαίνει στους επτά και με τον γκαρντ πάει στους οκτώ. Θυμίζουμε ότι στην Basket League θα πρέπει να δηλώσει επτά από αυτούς (ένας δεν θα παίξει καθόλου στο πρωτάθλημα δηλαδή) και να χρησιμοποιεί σε κάθε αγώνα τους έξι (6+1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ