Τελικά τι συμβαίνει με τον Ντόρσεϊ: Ο ρόλος του Ιτούδη και η νέα πρόταση του Παναθηναϊκού

Τελικά τι συμβαίνει με τον Ντόρσεϊ: Ο ρόλος του Ιτούδη και η νέα πρόταση του Παναθηναϊκού

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ζήτησε να φύγει από τη Φενέρ. Και ο Παναθηναϊκός πληρώνει και τους Τούρκους για να τον αποκτήσει.

Η υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ συνεχίζει να παραμένει στο προσκήνιο για τις ελληνικές ομάδες. Το μέλλον του ομογενή γκαρντ παραμένει ανοιχτό, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία. Θυμίζουμε πως η σεζόν δεν τελείωσε ιδανικά για τον εκρηκτικό γκαρντ καθώς είχε μείνει ουσιαστικά εκτός πλάνων του Δημήτρη Ιτούδη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Η περίπτωση του 27χρονου παίκτη είναι ειδική λόγω και του διαβατηρίου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα επιθυμούσαν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους, ωστόσο τα δεδομένα δεν είναι απλά. Η Φενέρ την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχει το βάθος στους γκαρντ για να αποδεσμεύσει έτσι απλά τον Ντόρσεϊ, και η απόκτηση του Γιαμ Μαντάρ δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι καθώς ο Καλάθης είναι στην πόρτα της εξόδου. Μένοντας ουσιαστικά με τον Ισραηλινό, τον Γουίλμπεκιν, τον Γκούντουριτς και τους Τούρκους, Μαχμούτογλου και Χαζέρ.

Οι ελληνικές ομάδες πάντως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις με τον παίκτη και στην παραμικρή περίπτωση που θα υπάρχει να μείνει ελεύθερος είναι βέβαιο πως θα κάνουν την κίνησή τους.

Η στάση του Δημήτρη Ιτούδη

Οι σχέσεις του Ντόρσεϊ με τον Ιτούδη δεν ήταν και οι καλύτερες μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Ο παίκτης όπως φαίνεται είχε ζητήσει να φύγει και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Η Φενέρ από την πλευρά της δεν ήταν αρνητική καθώς περίμενε τις εξελίξεις με τον Κώστα Σλούκα και τον Ολυμπιακό. Με τον Θεσσαλονικιό γκαρντ να μένει ελεύθερος οι Τούρκοι τον κυνήγησαν ωστόσο η επιλογή του να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό άλλαξε τα δεδομένα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης τότε κατάλαβε ότι δεν μπορεί να ρισκάρει να αφήσει έναν παίκτη της ποιότητάς του αποχωρήσει έτσι απλά, έχοντας ως δεδομένο και την περιορισμένη αγορά των καλών γκαρντ στη Euroleague. Έτσι ο Έλληνας τεχνικός φαίνεται να έβαλε… φρένο στις όποιες συζητήσεις για αποχώρηση του Ντόρσεϊ. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αφού μπορεί να προκύψει και κάποια περίπτωση από την αγορά του ΝΒΑ που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Παναθηναϊκός που… καραδοκεί

Ο Ελληνικός κορμός του Παναθηναϊκού είναι πλέον πολύ ισχυρός. Παρόλα αυτά οι Πράσινοι δεν θα έλεγαν όχι στο να τον δυναμώσουν ακόμα περισσότερο. Κάτι που σημαίνει ότι ο Ντόρσεϊ παρέμενε και παραμένει στα ραντάρ τους. Έτσι σε οποιαδήποτε εξέλιξη το «τριφύλλι» είναι έτοιμο να κινηθεί για την απόκτησή του. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε καταθέσει πρόταση για τον κάνει δικό της πριν τον Κώστα Σλούκα, ωστόσο μοιάζει να επανέρχεται δυναμικά.

Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να επιστρέφει με νέα πρόταση, προσφέροντας ένα πολύ καλό και μεγάλο συμβόλαιο στον παίκτη που δύσκολα θα μπορεί να αρνηθεί. Φυσικά, δεν μένει στην… απ’ έξω και η Φενέρ, με τους Πράσινους να είναι έτοιμοι να πληρώσουν ένα ικανό buy-out στον τουρκικό σύλλογο για να τον πείσουν να πει το πολυπόθητο «ναι» αφήνοντάς τον ελεύθερο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Η αναμονή του Ολυμπιακού

Αν μια ομάδα «καίγεται» για Έλληνες παίκτες αυτή είναι σίγουρα ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι μετά την αποχώρηση των Σλούκα και Βεζένκοφ έχουν ως προτεραιότητα την ενίσχυση του ελληνικού κορμού. Ο Ντόρσεϊ αποτελεί την ιδανική επιλογή και σίγουρα αποτελεί την κορυφαία επιλογή, όμως όσο ο ομογενής γκαρντ παραμένει δεσμευμένος με συμβόλαιο τα χέρια του είναι… δεμένα.

Έτσι λοιπόν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν να κοιτούν στην αγορά για παίκτη στη θέση «2», όμως θα έχουν πάντα στον νου τους πως σε περίπτωση που βρεθεί η «χρυσή τομή» του Ντόρσεϊ με τη Φενέρ ώστε να αποχωρήσει, δεν θα το σκεφτούν καθόλου και θα επιδιώξουν να τον ντύσουν εκ νέου στα ερυθρόλευκα μετά την αγωνιστική περίοδο 2021-22 όπου στον Πειραιά έκανε ουσιαστικά την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του στην Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ