Η «καψούρα» του Αταμάν με Σαμοντούροφ και Μαντζούκα (vids)

Η «καψούρα» του Αταμάν με Σαμοντούροφ και Μαντζούκα (vids)

Ο Εργκίν Αταμάν έχει εντυπωσιαστεί από το ταλέντο και την προοπτική των Σαμοντούροφ και Μαντζούκα και ψάχνει τρόπο να τους εντάξει άμεσα στο πράσινο ροτέισον, κάτι που δεν συνήθιζε στην έως τώρα καριέρα του...

Παίκτες αποδεσμεύονται και άλλοι εντάσσονται στον Παναθηναϊκό σε ένα από τα πιο καυτά μεταγραφικά καλοκαίρια για τους πράσινους, με τον Εργκίν Αταμάν να έχει αναλάβει την ευθύνη να φτιάξει από το μηδέν, μια ομάδα ανταγωνιστική που θα κερδίζει παίζοντας παράλληλα και ελκυστικό μπάσκετ.

Ο Τούρκος προπονητής έχει τη φήμη πως είναι ένας από τους καλύτερους recruiters. Δηλαδή ξέρει να ξεχωρίζει στην αγορά τους παίκτες με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για τη κάθε θέση, ώστε να υπηρετήσουν το μπασκετικό μοντέλο που πρεσβεύει και ανέδειξε την Εφές back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Βενιαμίν Αμπόσι: Το «πουλέν» του Μπαρτζώκα βγάζει… μάτια με την U18

Και ενώ ο Αταμάν αποδεδειγμένα δεν αρέσκεται στο να δουλεύει και να αναδεικνύει νεαρούς παίκτες, επενδύοντας σε πιο… ψημένες επιλογές, παρατηρείται μια αλλαγή στάσης όσον αφορά δύο υπερταλαντούχους νεαρούς παίκτες που βρήκε στο τριφύλλι. Τους Λευτέρη Μαντζούκα και Αλέξανδρο Σαμοντούροφ.

Ο 20χρονος Μαντζούκας, με ύψος 2.07μ. και αξιόλογο περιφερειακό σουτ, αποκτήθηκε το 2021 από τον Προμηθέα Πάτρας ως 18χρονος τότε αι ένα από τα καλύτερα ταλέντα της Ευρώπης στη θέση του, με πολύ καλές προοπτικές. Σταδιακά άρχισε να παίρνει τις ευκαιρίες του στην Basket League αν και τον πρώτο ενάμισι χρόνο (δεύτερο μισό 2020-2021 και 2021-2022) με την πράσινη φανέλα είχε κατά μέσο όρο 8.7 λεπτά παρουσίας στο παρκέ με 2.3 πόντους, 1.1 ασίστ και 0.8 ασίστ.

Κατά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε όμως, εκμεταλλευόμενος και τον κακό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, βρήκε πολύ περισσότερο χρόνο στο ροτέισον και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει και πως σίγουρα έχει τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει στο top επίπεδο αν δουλέψει περισσότερο το κορμί του και τον τρόπο που μαρκάρει στο χαμηλό ποστ. Σε 18 ματς της κανονικής διάρκειας της Basket League εκτόξευσε τα στατιστικά του αγωνιζόμενος για περισσότερο από 18 λεπτά με συνεισφορά 6.1 πόντων, 2.7 ριμπάουντ και 0.8 ασίστ, ενώ έχει ήδη και 39 ματς Euroleague στο ενεργητικό του.

Η βελτίωσή του φάνηκε και στο πρόσφατο Eurobasket U20, όπου ήταν εκ των ηγετών της Εθνικής στην πορεία της προς το χάλκινο μετάλλιο έχοντας κατά μέσο όρο 16.4 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ και έδειξε κυρίαρχος στις ηλικίες αυτές στην Ευρώπη.

Από κοντά και ο έτερος νεαρός του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Σαμοντούροφ. O 18χρονος σέντερ με ύψος 2.10μ, είναι και αυτός ένα από τα λεγόμενα wonderkids του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έκανε ως έφηβος το ξεπέταγμά του στην Θεσσαλονίκη και την Ακαδημία 10 του Νίκου Χατζηβρέττα και μόλις πέρσι το καλοκαίρι υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό συμβόλαιο 6ετούς διάρκειας!!

Στο Adiddas Next Generation Tournament έβγαλε… μάτια με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 μπλοκ ανά ματς με την U18 του Παναθηναϊκού, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και με την ανδρική ομάδα καταγράφοντας 9 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Euroleague. Και αυτός «λάμπει» με το εθνόσημο και είναι από τους βασικούς πυλώνες της Εθνικής U18 που αγωνίζεται αυτές τις ημέρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στα τρία ματς των ομίλων μετράει 14 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.7 κοψίματα ανά ματς για 25.3 λεπτά συμμετοχής.

Και οι δύο δείχνουν πως μπορούν να αποτελέσουν το… αύριο στη γραμμή ψηλών της Εθνικής αλλά και του Παναθηναϊκού, με τον Αταμάν να έχει εισηγηθεί κανένας από τους δύο αθλητές να μην παραχωρηθούν ως δανεικοί για τη νέα σεζόν, έχοντας προφανώς σκοπό να τους εξελίξει, να δουλέψει μαζί τους από κοντά και να τους εντάξει στο ροτέισον μέσα από προπονήσεις αλλά και ματς που θα πάρουν μέσα στη σεζόν στο πλευρό παικτών όπως ο Σλούκας, ο Παπαπέτρου και ο Ματίας Λεσόρ. Κάτι που ο Τούρκος όπως προαναφέραμε, ουδέποτε συνήθιζε στην έως τώρα καριέρα του στην προπονητική.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ