Βενιαμίν Αμπόσι: Το «πουλέν» του Μπαρτζώκα βγάζει… μάτια με την U18

Βενιαμίν Αμπόσι: Το «πουλέν» του Μπαρτζώκα βγάζει… μάτια με την U18

Ο Βενιαμίν Αμπόσι ξεχωρίζει στην Εθνική U18 με την πολύπλευρη προσφορά του και στον Ολυμπιακό... τρίβουν τα χέρια τους με την εξέλιξη του 17χρονου γκαρντ τον οποίον έχει ξεχωρίσει ο Μπαρτζώκας.

Η Εθνική μπάσκετ U18 έκανε χθες (24/7) το… χρέος της, διέλυσε τη Δανία με 107-75 και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού U18, κάνοντας το 2 στα 3. Πλέον περιμένει το τελευταίο ματς του ομίλου της για να μάθει τον αντίπαλό της στην επόμενη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Ρίχνοντας μια ματιά στα πεπραγμένα των νεαρών διεθνών, υπάρχει μια χαρισματική πεντάδα που ξεχωρίζει, με τον Σαμοντούροφ πρώτο μεταξύ ίσων και τους Λιοτόπουλο, Αβδάλα, Αμπόσι και Χιντικούδη να κάνουν σημαντικά πράγματα στο παρκέ.

Ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού, Βενιαμίν Αμπόσι, έχει το δικό του μερίδιο στην έως τώρα πορεία της Εθνικής δείχνοντας σημαντικά κομμάτια του πολύπλευρου ταλέντου του. Μπορεί να είναι νευρικός στις εκτελέσεις του και να σουτάρει με 33.3%, αλλά και πάλι είναι 4ος σκόρερ της Εθνικής με 9.3 πόντους που πετυχαίνει ανά ματς.

Επίσης είναι ο 1ος ριμπάουντερ της ομάδας (4.3 ριμπάοντ μ.ο.) αλλά και 3ος στις ασίστ (2.3 μ.ο.), ενώ έχει και ένα μπλοκ ανά ματς στα 3 παιχνίδια της φάσης των ομίλων με Ιταλία, Ισπανία και Δανία κατά σειρά, δείχνοντας διάθεση για άμυνα αλλά και πλεόνασμα ενέργειας στα σχεδόν 19′ που αγωνίζεται ανά ματς. Έχει άλλωστε… θητεύσει όλη τη χρονιά στο πλευρό αθλητών όπως ο Γουόκαπ, ο Παπανικολάου και ο Σλούκας από τους οποίους σίγουρα θα πάρει πολλά τόσο τεχνικά όσο και σε θέματα νοοτροπίας μέσα και έξω από το παρκέ.

Γεννημένος μόλις το 2006 (γίνεται 18 τον επόμενο Ιανουάριο) και με ύψος 1.96, δείχνει ήδη ωφελημένος από τη συμμετοχή του τόσο στις προπονήσεις του Ολυμπιακού όσο και στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των ερυθρόλευκων γενικότερα, στο οποίο εντάχθηκε το 2020.

Ο 17χρονος Αμπόσι ήδη πήρε μια γεύση από το επαγγελματικό μπάσκετ, με τον κόουτς Μπαρτζώκα  να του δίνει χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα κόντρα στην Καρδίτσα, ενώ έγινε και ο νεότερος παίκτης του Ολυμπιακού που πάτησε παρκέ σε ματς Euroleague, παίρνοντας τη… σκυτάλη από τον ΝΒΑερ πλέον Σάσα Ποκουσέφσκι.

Ο Ολυμπιακός που θέλει να προωθήσει το γηγενές ταλέντο που έχει στα σπλάχνα του, αναμένεται να του δώσει ευκαιρίες καθώς ο παίκτης αποδεδειγμένα έχει στοιχεία που αρέσουν στον Μπαρτζώκα και θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα τον δούμε πολύ περισσότερο, ειδικά σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος με σκοπό να πάρει εμπειρίες και να βγει το συντομότερο δυνατό στην πρώτη γραμμή των ερυθρόλευκων αν όλα πάνε κατ’ ευχήν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ