Γιατί (και) ο Ολυμπιακός περιμένει τον… Λίλαρντ- Το big bang ενός trade που… φτάνει ως τον Πειραιά

Γιατί (και) ο Ολυμπιακός περιμένει τον… Λίλαρντ- Το big bang ενός trade που… φτάνει ως τον Πειραιά

Ο Νταμιάν Λίλαρντ δεν μένει με τίποτα στο Πόρτλαντ. Το ΝΒΑ αντιδρά. Και ο Ολυμπιακός πρέπει να περιμένει το τέλος του σίριαλ.

Τον λένε Νταμιάν Λίλαρντ και προφανώς δεν χρειάζεται συστάσεις. Ούτε το ταλέντο του που τον ξεχωρίζει ανάμεσα στους 5-6 καλύτερους γκαρντ των καιρών μας, ούτε και το σίριαλ που εξελίσσεται για χάρη του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Διότι στα 33 του ο Αμερικανός και παρά τα 45 εκατ δολάρια για φέτος έχει στηλώσει τα πόδια του και είναι ανένδοτος: Θέλει να φύγει χθες από το Πόρτλαντ και όχι για όπου και όπου. Απαιτεί από την ομάδα του να τον δώσει με ανταλλαγή στο Μαϊάμι σε μια ιστορία που έχει φτάσει πλέον ως τον κομισάριο του NBA, και που δεν αποκλείεται να δημιουργήσει και άλλες ιστορίες. Γιατί ενδέχεται με βάση τα όσα γράφονται τις τελευταίες δύο μέρες, αν προκύψει κάποια παρατυπία ο ίδιος ο Άνταμ Σίλβερ να απαγορεύσει αυτή την ανταλλαγή!

Διαβάστε επίσης: Ο 2ος πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών – Το τρελό νέο συμβόλαιο του Τσιμίκα

Να μπορεί δηλαδή ο Λίλαρντ να φύγει, αλλά για οπουδήποτε αλλού εκτός από το Μαϊάμι. Συνολικά το τρέχον συμβόλαιο του Λίλαρντ είναι της τάξης των 216 εκατ δολαρίων και αυτό κάνει την ιστορία ακόμη πιο μπερδεμένη. Γιατί για να γίνει η ανταλλαγή του, αν υποθέσουμε ότι το ΝΒΑ δεν θα σηκώσει απαγορευτικό θα χρειαστούν τρεις-τέσσερις ομάδες να εμπλακούν για να βγουν τα νούμερα. Προ ημερών ας πούμε το έγκυρο bleacher report παρουσίαζε ως σενάριο μια πράξη που βγαίνει… έτσι.

Λάουρι, Σαγκες, Άισαν, Μπούκνιτ, Γιόβιτς συν πολλά ντραφτ πρώτου γύρου στο Πόρτλαντ. Χίροου, Ντάνκαν Ρόμπινσον, Κάι Τζόουνς και Κιόν Τζόνσον στο Ορλάντο. Άνφερνι Σίμονς, Γκάρι Χάρι και Χέιγουροντ Χέισμιθ στη Σάρλο. Λίλαρντ, Γκόρντον Χέιγουορντ και Οκέκε στο Μαϊάμι. Για να φύγει δηλαδή ο Λίλαρντ θα πρέπει να μετακινηθούν με βάση αυτό το σενάριο άλλοι 14 παίκτες, δημιουργώντας ένα ολόκληρο ντόμινο αλλά και επιπλέον ανάγκες στα ρόστερ των ομάδων. Και από εδώ και πέρα είναι που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.

Γιατί οι Ερυθρόλευκοι κοιτάζουν 2-3 γκαρντ από το ΝΒΑ που με τη σειρά τους περιμένουν αν θα γίνει αυτή η ανταλλαγή και αν θα ανοίξει κάποια πόρτα παραμονής για εκείνους στον μαγικό κόσμο του Αμερικανικού πρωταθλήματος. Όσο και αν μοιάζει τραβηγμένο λοιπόν αν δεν τελειώσει του Λίλαρντ δεν θα ξεμπλοκάρει η αγορά του ΝΒΑ.

Πότε όμως αναμένεται να γίνει κάτι επ αυτού; Με βάση κορυφαίους αναλυτές του ΝΒΑ το Μαϊάμι και το Πόρτλαντ από τη Δευτέρα έχουν ανοίξει νέο κύκλο συζητήσεων. Υπολογίζουν λοιπόν ότι στις επόμενες πέντε-δέκα μέρες αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει. Κανονικά καραμπόλα λοιπόν: Ο Ολυμπιακός όμως δεν αλλάζει τη λογική του. Θα περιμένει για να μπορεί να εξετάσει τις επιλογές που έχει ξεχωρίσει. Αυτή είναι η αίσθηση στο λιμάνι. Αυτό είναι και το ρεπορτάζ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ