ΑΕΚ : Στην αγορά για προπονητή

ΑΕΚ : Στην αγορά για προπονητή

Ο Ντράγκαν Σάκοτα άφησε να εννοηθεί με τις δηλώσεις του ότι δεν θα συνεχίσει ως προπονητής, οπότε η ΑΕΚ θα πρέπει να ψάξει να βρει έναν .

Με τις δηλώσεις του μετά τον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν με τον ΠΑΟΚ, ο Ντράγκαν Σάκοτα περίπου προδιέγραψε τις κινήσεις της ΑΕΚ το επόμενο διάστημα στο θέμα προπονητή. Με αυτό το «θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στον πρόεδρο και τη διοίκηση με οποιοδήποτε ρόλο» προανήγγειλε ουσιαστικά ότι η ΑΕΚ θα βγει στην αγορά να ψάξει για προπονητή, με τον ίδιο πάντως να έχει λόγο στην τελική επιλογή. Ως τεχνικός διευθυντής ενδεχομένως…

«Πιστεύετε ότι η ομάδα μπορεί να παίρνει δύο τρόπαια κάθε χρόνο; Δύσκολο», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου. Όχι τυχαία. Ο ίδιος ξέρει καλά πως αυτό που έκανε φέτος, να κερδίσει δηλαδή δύο τρόπαια, δεν μπορεί να επαναληφθεί του χρόνου. Το πιο λογικό είναι ότι η ΑΕΚ μόνο χειρότερα αποτελέσματα μπορεί να φέρει την επόμενη σεζόν. Κι επειδή ο Σάκοτα είναι έξυπνος άνθρωπος, το πιο λογικό είναι ότι δεν θα θελήσει να μπει στη σύγκριση της φετινής σεζόν με την επόμενη. Θα προτιμήσει να κρατήσει την εικόνα του φετινού θριάμβου του, έστω κι η τελευταία εντύπωση δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

«Ίσως δίσταζα να αναλάβω για κάποιους λόγους», είπε πάλι. Κι έλεγε αλήθεια. Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Μάκης Αγγελόπουλος αποφάσισε να «χωρίσει» με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, πίεσε πάρα πολύ τον Σάκοτα για να αναλάβει. Στην αρχή αυτός δε ήθελε, αλλά στο τέλος υπέκυψε στην πίεση.

Θεωρείται βέβαιο πως ο Αγγελόπουλος θα ζητήσει και τώρα από τον Ντράγκαν Σάκοτα να καθήσει και του χρόνου στον πάγκο της ΑΕΚ. Αλλά πόσο πιθανό είναι να δεχθεί ο Ελληνοσέρβος προπονητής όταν ο ίδιος παραδέχεται ότι η ομάδα δεν μπορεί να πάει του χρόνου καλύτερα από φέτος; Κι όταν έτσι κι αλλιώς αποδέχθηκε με το ζόρι την πρόταση που του έγινε τον Δεκέμβρη; Ελάχιστα πιθανό.

Ο Ζούρος και οι άλλοι

Μπορεί όμως να αποδεχθεί την πρόταση να συνεχίσει ως τεχνικός διευθυντής, την οποία έριξε στο τραπέζι πριν από λίγο καιρό ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ. Και μάλιστα δημοσίως. Ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην Cosmote TV ότι ο Σάκοτα θα μείνει στην ΑΕΚ είτε ως προπονητής είτε ως τεχνικός διευθυντής κι αυτό το τελευταίο δεν το είπε τυχαία ούτε εν τη ρύμη του λόγου. Ήξερε τι έλεγε.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν συνεχίσει ως προπονητής, η ΑΕΚ θα βγει στην αγορά για να βρει έναν. Πιθανότατα Έλληνα, αφού η προηγούμενη εμπειρία με τον Γιούρι Ζντοβτς δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη.

Ένα όνομα που σίγουρα θα ακουστεί, διότι βρίσκεται μονίμως στα υπόψιν των διοικούντων την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, είναι αυτό του Ηλία Ζούρου. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής έχει ισχυρούς υποστηρικτές μέσα στην ΚΑΕ, αλλά έχει και άλλους που δεν ενθουσιάζονται με την περίπτωσή του. Την τελική απόφαση λαμβάνει πάντα ο Μάκης Αγγελόπουλος, ωστόσο ακούει τους πάντες κι εκεί θα παιχθεί ένα παιχνίδι.

Κρίσιμος θα είναι και ο ρόλος του Ντράγκαν Σάκοτα, εφόσον αποδεχθεί το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Η άποψή του θα μετρήσει και θα έχει σημασία η εισήγησή του είτε για τον Ζούρο είτε για άλλον προπονητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ