ΑΕΚ : Μόνο δύο σίγουροι!

ΑΕΚ : Μόνο δύο σίγουροι!

H επόμενη μέρα της ΑΕΚ παρουσιάζει ενδιαφέρον. Ποιοι στόχοι θα τεθούν, ποιο θα είναι το μπάτζετ, ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και τι θα γίνει με τους μικρούς.

Η σεζόν, την οποία σημάδεψαν τα δύο τρόπαια σε BCL και Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και η παταγώδης αποτυχία στο πρωτάθλημα, ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ και αυτό που έχει σημασία πλέον είναι τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής. Οι παίκτες θα πάνε διακοπές, οι επιτελείς της ΚΑΕ, όμως, θα καθήσουν κάτω και θα σχεδιάσουν τη επόμενη μέρα, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ποιοι στόχοι θα τεθούν; Τι θα προσπαθήσει να πετύχει η ΑΕΚ του χρόνου, με δεδομένο ότι φέτος πάτησε στην κορυφή στις δύο από τις τρεις διοργανώσεις, ενώ το να ανταγωνιστεί τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα παραμένει ακόμα ευσεβής πόθος; Θα περιμένουμε τις απαντήσεις, από τις οποίες θα κριθεί εν πολλοίς και το μπάτζετ που θα διατεθεί για τη δημιουργία της ομάδας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αυτή είναι η πρώτη εκκρεμότητα που πρέπει να διευθετηθεί, καθώς από αυτήν εξαρτώνται όλες οι υπόλοιπες. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν σκοπεύει να κάνει υπέρβαση για τον πολύ απλό λόγο ότι σε αυτή τη φάση πρώτη προτεραιότητά του είναι το γήπεδο. Περιμένει ότι μέσα στους επόμενους μήνες το θέμα θα έχει αίσια κατάληξη για την ΑΕΚ και θα μπορέσει να ξεκινήσει τα έργα στο κλειστό ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, τα οποία απαιτούν τη διάθεση σημαντικών κονδυλίων. Η ομάδα μπορεί να περιμένει.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι στην καλύτερη περίπτωση το μπάτζετ της νέας αγωνιστικής περιόδου δεν θα ξεπεράσει το φετινό, που ανήλθε περίπου στα 1,7 εκ. Ευρώ. Αυτό που θα επιχειρηθεί είναι να γίνει καλύτερη διαχείρισή του. Με τα ίδια χρήματα, δηλαδή, να αποκτηθούν καλύτεροι παίκτες. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τους επιτελείς της ΚΑΕ και τον προπονητή.

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Αλλά ποιος θα είναι ο προπονητής; Το10.gr έχει ήδη ενημερώσει ότι κατά πάσα πιθανότητα η ΑΕΚ θα βγει στην αγορά για να ψάξει. Ο Ντράγκαν Σάκοτα θα δεχθεί μια κρούση για να συνεχίσει, όμως το πιο πιθανό είναι να παραμείνει ως τεχνικός διευθυντής και τη θέση του να πάρει ένας άλλος Έλληνας ή ακόμα και ξένος προπονητής. Τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί. Και τίποτα δεν θα δρομολογηθεί πριν ξεκαθαρίσει οριστικά η σχέση της Ένωσης με τον Σάκοτα.

Ο προπονητής, όποιος κι αν είναι αυτός, θα αποφασίσει για τη σύνθεση του ρόστερ. Από τους παίκτες της φετινής ομάδας μόνο δύο είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν και του χρόνου. Ο Ντούσαν Σάκοτα και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που έχουν κλειστά συμβόλαια και για την επόμενη σεζόν.

Για άλλους δύο η ΑΕΚ έχει οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Πρόκειται για τους Βασίλη Ξανθόπουλο και Βασίλη Καββαδά. Ο Ξανθόπουλος μάλλον θα μείνει, αφού άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις φέτος σε όλους τους τομείς. Ο Καββαδάς έχει κι αυτός αυξημένες πιθανότητες να μείνει.

Από εκεί και πέρα κανείς δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο. Αλλά ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έχει καλές πιθανότητες, καθώς κι ο ίδιος θα ήθελε να μείνει, ενώ η εμπειρία του είναι πολύτιμη. Οι Ντελρόι Τζέιμς και Κέβιν Πάντερ άφησαν επίσης πολύ καλές εντυπώσεις και πιθανώς να συζητηθεί η παραμονή τους, ωστόσο ειδικά στους ξένους η εισήγηση του προπονητή θα είναι καθοριστική. Επομένως πρέπει να περιμένουμε τον προπονητή.

Στον αντίποδα οι Μάνι Χάρις, Μάικ Γκριν και Βινς Χάντερ λογικά θα αποχαιρετήσουν. Ο Χάρις είναι ακριβός και επιπλέον δημιούργησε αρκετά προβλήματα με τη συμπεριφορά του, ο Γκριν δεν ικανοποίησε με τη συνολική παρουσία του, ενώ και ο Χάντερ ήταν τελικά άχρωμος, άοσμος, άγευστος. Συμβόλαιο δεν έχει ούτε ο Δημήτρης Μαυροειδής και οι πιθανότητες να του δώσει νέο η ΑΕΚ μοιάζουν αυτή τη στιγμή πολύ λίγες. Φυσικά θα αποχαιρετήσει και ο Τσινέμελου Ελόνου, ο οποίος από τότε που αντικαταστάθηκε έμεινε στην Αθήνα ώστε να πάρει όλο το συμβόλαιό του.

Ο Μωραΐτης, ο Άτιτς και οι άλλοι νέοι

Μια άλλη κομβική απόφαση που πρέπει να πάρει η ΑΕΚ αφορά τους νέους παίκτες που προώθησε στην πρώτη ομάδα ή έδωσε δανεικούς φέτος. Να δει τι θα κάνει με αυτούς και αν θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει κάποιους από αυτούς φέτος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Δημήτρη Μωραΐτη, η απόκτηση του οποίου από τον Πανιώνιο το 2015 είχε διαφημιστεί ως μεγάλη επένδυση, καθώς πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ. Τρία χρόνια μετά δεν έχει καταφέρει να κατοχυρώσει τη θέση του στην πρώτη ομάδα και επιπλέον αυτό το καλοκαίρι υπάρχει μια οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του, που είναι ακριβό. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μια συζήτηση μαζί του για να αποφασιστεί το μέλλον του.

Μένει επίσης να φανεί τι θα γίνει με τους Τσαλμπούρη και Σκουλίδα, που επιστρέφουν από τους δανεισμούς τους σε Κολοσσό και Κόροιβο αντίστοιχα, και με τον Αγραβάνη. Αν κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών θα βρουν θέση στην πρώτη ομάδα ή θα δοθούν ξανά δανεικοί.

Ο Έντιν Άτιτς, τέλος, έχει συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμα, αλλά μάλλον δεν υπάρχει άλλη υπομονή μαζί του. Δεν έχει πείσει ότι μπορεί να εξελιχθεί και το πιθανότερο είναι φύγει. Ως δανεικός ή ακόμα και με λύση του συμβολαίου του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ