Κουζμίνσκας: «Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες αλλά όχι ακόμα καλή ομάδα – Σωστή επιλογή ο Μπραζντέικις»

Κουζμίνσκας: «Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες αλλά όχι ακόμα καλή ομάδα – Σωστή επιλογή ο Μπραζντέικις»

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε για τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ, την περίοδο που έπαιξε στον Ολυμπιακό, αλλά και για τη μεταγραφή του Ίγκνας Μπραζντέικις στους Ερυθρόλευκους.

Η ΑΕΚ έχει ολοκληρώσει μια πάρα πολύ καλή μεταγραφή, αποκτώντας τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας που κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά.

Ο Λιθουανός φόργουορντ μίλησε στην ιστοσελίδα «BasketNews» για την απόφασή του να μετακομίσει στην Ένωση, αλλά και για την περίοδο που πέρασε στον Ολυμπιακό. Παράλληλα σχολίασε και την απόκτηση του Ίγκνας Μπραζντέικις από τους Ερυθρόλευκους.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας:

Για τους λόγους που διάλεξε την ΑΕΚ: «Είμαι σχεδόν 34 και οι προτεραιότητες στις αποφάσεις μου είναι διαφορετικές από πριν. Τώρα, έχει να κάνει περισσότερο με το να νιώθω καλά, να ζω σε ένα ωραίο μέρος, περιτριγυρισμένος από υπέροχους ανθρώπους στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι το μέρος. Ο τρόπος που νιώθεις έξω από το γήπεδο είναι πολύ σημαντικός για τα αποτελέσματα που έχεις στο γήπεδο».

Για το αν θα μπορούσε να περιμένει προτάσεις μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Αν το είχα κάνει αυτό, ας είμαστε ειλικρινείς, μάλλον θα είχα καλύτερες προσφορές. Αλλά έχω οικογένεια και ο γιος μου είναι πολύ μικρός. Δεν ήθελα να τους κάνω να περιμένουν. Σκέφτηκα όλα τα συν και τα μειονεκτήματα και αποφάσισα. Μίλησα και με τον Ματσιούλις, είναι πολύ ευθύς και μου είπε όλα τα καλά και τα κακά».

Για το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό: «Ο Ντέιβιντ Μπλατ με έφερε στον Ολυμπιακό, αλλά έφυγε από την ομάδα μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Στη συνέχεια, ανέλαβε ο Κεστούτις Κεμζούρα και δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον ρόλο μου στην ομάδα εκείνη την εποχή. Έλαβα μια προσφορά από άλλη ομάδα, μίλησα με τον προπονητή και μου είπε εντάξει. Ίσως είδε ότι άλλοι παίκτες μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα στην ομάδα. Ήμασταν και οι δύο ειλικρινείς μεταξύ μας. Στη θέση μου είχαμε τον Παπανικολάου, τον Μπράντον Πολ, τον Πρίντεζη και τον Βεζένκοφ που δεν έπαιζε πολύ τότε. Αυτό είναι πολύ ταλέντο μαζεμένο. Αν το timing ήταν διαφορετικό, ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί; Ίσως η ιστορία να ήταν διαφορετική. Αλλά είμαι ακόμα χαρούμενος που πέρασα έστω και λίγο από αυτό το θρυλικό κλαμπ».

Για την ποιότητα της φετινής ΑΕΚ: «Έχουμε καλούς μεμονωμένους παίκτες, αλλά όχι ακόμα καλή ομάδα. Όλοι είναι νέοι. Πέρυσι, αντιμετωπίσαμε το ίδιο πράγμα στην Καρσιγιάκα. Η αρχή της σεζόν δεν ήταν καλή, και ήμασταν εκτός των πλέι οφ του BCL. Αλλά πήραμε καλούς παίκτες και κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση στο τέλος, ξεπερνώντας τη Φενερμπαχτσέ. Θα ήταν θαύμα να παίξουμε καλά στην αρχή της σεζόν, αλλά το μέλλον μπορεί να είναι ωραίο για εμάς. Όπως έχω μάθει από την εμπειρία μου στην εθνική ομάδα, μερικές φορές η μεγάλη χημεία και το ομαδικό μπάσκετ είναι πιο σημαντικά από το ταλέντο. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να το μεταφέρουμε στην ΑΕΚ το συντομότερο δυνατό».

Για τη μεταγραφή του Μπραζντέικις στον Ολυμπιακό: «Μίλησα μαζί του την περασμένη Κυριακή. Νομίζω ότι είναι η σωστή κίνηση για αυτόν, αφήνοντας στην άκρη όλη τη συμπάθεια που έχω για τη Ζαλγκίρις. Ο Ολυμπιακός είναι στο σωστό δρόμο. Είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα και κράτησαν τον πυρήνα του ρόστερ τους. Νομίζω ότι θα συνεχίσουν να πάνε καλά. Ο Ίγκνας έχει μια μακροχρόνια συμφωνία σε ένα όμορφο μέρος για να ζήσει, με τεράστια ιστορία και εξαιρετικό προπονητή. Δεν θα είναι μακριά μου, οπότε είναι πάντα ωραίο να βλέπεις έναν Λιθουανό φίλο.

Ήταν πάντως έκπληξη το ότι η Ζάλγκιρις τον άφησε να φύγει. Αλλά τα τελευταία χρόνια, έχουν επίσης κάνει καταπληκτική δουλειά με το ρόστερ τους. Την περασμένη σεζόν έφτασαν στα πλέι οφ της EuroLeague όταν κανείς δεν τους περίμενε. Έτσι, νομίζω ότι ξέρουν τι κάνουν. Αν άφησαν τον Ίγκνας να φύγει, πιθανότατα είναι επειδή κάποιος είναι ήδη στο ραντάρ τους. Έχουν το buyout και τον μισθό του, που σημαίνει ότι μπορούν να πάρουν έναν πολύ καλό παίκτη στη θέση σούτινγκ γκαρντ. Ταυτόχρονα, ο Ίγκνας πρέπει να ξέρει ότι το να παίζεις στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο. Οι οπαδοί αγαπούν το μπάσκετ, σε αναγνωρίζουν όπου κι αν πας και κάθε μέρα πρέπει να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου σε κάθε παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ