Τι είπε ο Παπανικολάου για Super Cup, Μπαρτζώκα και… Σπανούλη

Τι είπε ο Παπανικολάου για Super Cup, Μπαρτζώκα και… Σπανούλη

Ο Κώστας Παπανικολάου, μίλησε τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού που έδωσε το Super Cup στον Ολυμπιακό, την κίνηση να δώσει το τρόπαιο στον Μπαρτζώκα και την επιλογή Σπανούλη για την Εθνική Ελλάδος.

Ο Κώστας Παπανικολάου το Σάββατο 30/9, σήκωσε ακόμη ένα τρόπαιο ως αρχηγός του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη των «Ερυθρολεύκων» επί του Παναθηναϊκού στο τελικό του Super Cup, με 75-51.

O Έλληνα φόργουορντ μιλώντας στο EOK Web Radio, σχολίασε την επικράτηση του Ολυμπιακού, το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες την ερχόμενη Παρασκευή, αλλά και την επιλογή Σπανούλη στο «τιμόνι» της Εθνικής Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης: Νέα εποχή στην Εθνική: Ανακοινώθηκε ο Σπανούλης!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παπανικολάου για:

  • την κατάκτηση του Super Cup: «Το Super Cup για εμάς ήταν ξεκάθαρα ένα μπουστάρισμα ψυχολογίας. Είναι πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν για να πούμε το οτιδήποτε και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για οποιαδήποτε ομάδα. Ήταν σίγουρα ένα μπουστάρισμα ψυχολογίας και ενέργειας, ούτως ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να πάρουμε την επιβεβαίωση ότι κάνουμε καλή δουλειά και το κίνητρο να συνεχίσουμε».
  • για το πως είναι να αγωνίζεσαι για έναν τίτλο στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ο Κώστας Παπανικολάου είπε: «Η πίεση είναι κομμάτι της δουλείας ενός επαγγελματία αθλητή, προπονητή και ούτω καθεξής, όπως και σε κάθε δουλειά για τον κάθε άνθρωπο υπάρχει η πίεση της απόδοσης και του να είναι σωστός για τη δουλειά του. Αυτό που δημιουργεί το Super Cup είναι μια αίσθηση ενεργοποίησης από πολύ νωρίς, το οποίο, κατ’ εμέ, είναι και καλό, γιατί σε βάζει σε μια εγρήγορση από πάρα πολύ νωρίς να μπεις συγκεντρωμένος και δυνατά στη σεζόν. Είναι διαφορετικό να ξεκινάς με τον Παναθηναϊκό σε έναν τελικό Super Cup, σε σχέση με έναν αγώνα πρωταθλήματος με κάποια άλλη ομάδα».
  • για τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Στον κόσμο υπάρχει η τάση του να γίνεται κάτι πιο μεγάλο απ’ όσο είναι. Σίγουρα ήταν μια νίκη με μεγάλη διαφορά, αλλά δε σημαίνει τίποτα. Για ‘μας που δουλεύουμε κάθε μέρα, όπως και για τον Παναθηναϊκό, ξέρουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και η χρονιά είναι πάρα πολύ μεγάλη για να βγει το οποιοδήποτε συμπέρασμα από ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες ανέτοιμες. Αν μπεις στη διαδικασία να θεωρήσεις ή να πάρεις κάτι σαν δεδομένο μετά από ένα παιχνίδι στις 29-30 Σεπτεμβρίου, έχεις χάσει ήδη μεγάλο κομμάτι της χρονιάς σου. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, η ουσία είναι να βελτιώνεσαι μέρα με τη μέρα και μόνο έτσι μπορείς να συνεχίσεις να διεκδικείς και τίτλους και σπουδαία πράγματα μες στο παρκέ».
  • για τα κομμάτια που πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός ο Παπανικολάου απάντησε: «Όλα τα κομμάτι του παιχνιδιού μας χρειάζονται βελτίωση. Το ότι καταφέραμε ένα κάνουμε μια τέτοια εμφάνιση δε σημαίνει ότι η ομάδα έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και ότι είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί να βελτιώνεσαι και να γίνεσαι καλύτερος μέρα με τη μέρα. Όταν θα σταματήσεις να προσπαθείς να βελτιώνεσαι, πολύ γρήγορα κάποια άλλη ομάδα θα σε ξεπεράσει και θα βρεις το πρόβλημα μπροστά σου».
  • για την ομοιογένεια του ρόστερ: «Σ’ αυτό σίγουρα παίζει ρόλο και ο «κορμός» που προϋπάρχει τα τελευταία 2-3 χρόνια έτσι ώστε να υπάρχει μια σταθερά, ένα σημείο αναφοράς. Η προετοιμασία μας ήταν πάρα πολύ δύσκολη, δεν έχουμε κάνει καν προπόνηση όλοι μαζί ακόμα για να μπορούμε ο ένας με τον άλλον να λειτουργήσουμε, να δούμε τι φάσεις μπορούμε να βγάλουμε και τις αδυναμίες μας. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος είναι ότι το να κάνεις μια σωστή προετοιμασία μπορεί να είναι η μισή σου χρονιά. Το κομμάτι της προετοιμασίας δε μπορείς να το εντάξεις μέσα στη χρονιά».
  • για την ενσωμάτωση των νέων παικτών: «Σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια που παίξαμε υπήρξαν πάρα πολλές στιγμές που ήμασταν στον πάγκο με τον Νίκολα και γυρνούσε και με ρωτούσε τι πρέπει να κάνουμε σε κάποιες φάσεις. Με το μιλητό προσπαθεί ο καθένας απ’ τα παιδιά που ξέρουν τη φιλοσοφία να βοηθήσει τους άλλους, ούτως ώστε να προσαρμοστούν και να ενταχθούν σιγά-σιγά. Είναι διαφορετικό το να το λες απ’ το να το κάνεις μες στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ με το κομμάτι της επικοινωνίας να περάσουμε πράγματα, που χάρη στην οξυδέρκεια πολλών παιδιών κατάφερε να γίνει κατανοητό και να παρουσιαστεί και στα παιχνίδια που παίξαμε».
  • για την κίνηση να δώσει το τρόπαιο στον Γιώργο Μπαρτζώκα να το σηκώσει πρώτος, ο Παπανικολάου δήλωσε: «Το είπα κάποια στιγμή, ότι είναι η 4η χρονιά του κόουτς εδώ και έχουμε ζήσει δύο πάρα πολύ πετυχημένες σεζόν, έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά. Η δική μου σκέψη εκείνη τη στιγμή ήταν να λάβει την αναγνώριση στο κομμάτι που τού αξίζει και του ίδιου. Έτσι το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή και γι’ αυτό έγινε. Φάνηκε νομίζω και απ’ την αντίδραση όλων των παιδιών στο πώς δέχτηκαν αυτήν τη στιγμή και το πόσο το χάρηκαν από πίσω. Παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο να υπάρχει ο αλληλοσεβασμός και η αυτογνωσία του καθενός ότι εδώ είμαστε ένα σύνολο και μαζί κερδίζουμε ή χάνουμε. Σίγουρα αυτό ξεκινάει απ’ τον προπονητή, αλλά είναι και στην ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού να το δέχεται, να το εκλαμβάνει σωστά και να προχωράμε».
  • για το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη Euroleague: «Περιμένουμε σίγουρα ένα διαφορετικό παιχνίδι. Υπάρχει και το προνόμιο και για τις δύο ομάδες του ότι έχουμε παίξει ήδη μία φορά και υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί στο ματς, τα οποία μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για το 2ο. Όλα θα παίξουν τον δικό τους ρόλο στο παιχνίδι και σίγουρα θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το προηγούμενο».
  • για την επιλογή του Βασίλη Σπανούλη για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, ο αρχηγός της Εθνικής τόνισε: «Καταρχάς, νομίζω ότι είναι μια σωστή επιλογή για την εθνική ομάδα. Ο Βασίλης ξέρει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει εθνική ομάδα, έχει φέρει επιτυχίες με την Εθνική, έχει καταφέρει να ενώσει όλη την Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του 2005 και του 2006. Έχει το «know how» και νομίζω ότι μπορεί να περάσει αυτήν τη νοοτροπία που είχαν τα παιδιά εκείνες τις χρονιές σε εμάς και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Επειδή γνωρίζω τον Βασίλη, το κίνητρό του θα είναι και είναι τεράστιο, οπότε ανυπομονώ κι εγώ να δουλέψω μαζί του σ’ αυτήν τη νέα προσπάθεια».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ