ΕΣΑΚΕ : Φτώχεια και… καλοπέραση

ΕΣΑΚΕ : Φτώχεια και… καλοπέραση

Μπορεί να μην έχει χορηγούς, αλλά έχει πλούσιους παράγοντες το… επόμενο πρωτάθλημα της Α1!

Υπό διαφορετικές συνθήκες θα είχε αναβαθμιστεί σε «πορτοκαλί» το επίπεδο του συναγερμού. Οι προοπτικές για τον ΕΣΑΚΕ, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κάθε άλλο παρά ευνοϊκές είναι. Είναι κοινό μυστικό πως ο κεντρικός χορηγός (η στοιχηματική εταιρία) δεν σκοπεύει να ανανεώσει τη χορηγία, ενώ κι η ΕΡΤ δεν… πεθαίνει για να συνεχίσει να δείχνει τους αγώνες των… υπολοίπων, από τη στιγμή που οι τρεις «μεγάλοι» της Αθήνας έχουν βρει στέγη στην COSMOTE TV.

Χωρίς τηλεοπτικά και κεντρικό χορηγό δεν λες ότι έβαλα… γκολ από τα αποδυτήρια, όμως την ίδια στιγμή το επόμενο πρωτάθλημα μοιάζει να είναι το πιο πλούσιο των τελευταίων χρόνων. Δίπλα στους δύο «αιώνιους», που έχουν μπάτζετ μεγαλύτερα των 10.000.000 ευρώ, η ΑΕΚ μετρά κι αυτή σε εκατομμύρια το κόστος λειτουργίας. Τρία πολύ πλούσια κλαμπ, για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ, αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Ο Προμηθέας Πατρών δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα για να φτιάξει ομάδα εκατομμυρίου. Κι είναι δεδομένο πως σύνολα που δαπανούν χρήματα, τα οποία φτάνουν στο εκατομμύριο, είναι πάνω από αυτό που θα μπορούσε να ονειρευτεί κανείς, για το πρωτάθλημά μας, σε αυτές τις εποχές.

Ο κ. Μπούμπουρας μιλά κι αυτός για ομάδα «εκατομμυρίου», άρα κι ο Φάρος πρέπει να ανεβεί οικονομική κλίμακα, κάτι που προφανώς θα έχει αντίκτυπο και στην αγωνιστική του εικόνα. Εξίσου υψηλά μπάτζετ (λίγο κάτω, αλλά σε υψηλό επίπεδο) αναμένεται να έχουν το Λαύριο, το Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ κι η Κύμη. Άρα μιλάμε για εννέα ομάδες που θα μπορούν να… σταθούν με αξιώσεις.

Κολοσσός Ρόδου και Ρέθυμνο μπορεί να μην φτάνουν σε αυτά τα επίπεδα, όμως πάντα κάνουν καλές ομάδες, ανταγωνιστικές, με αξιόλογους παίκτες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν… φτωχοί συγγενείς.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχει αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα του Άρη, που όμως είναι Άρης με ότι αυτό συνεπάγεται, και του Πανιωνίου, που δεν ξέρουμε αν θα μείνει ο Σταύρος Αλευρογιάννης και πόσα σκοπεύει να ξοδέψει. Και βέβαια, δεν έχουμε εικόνα για την τελευταία ομάδα που θα συμπληρώσει το παζλ (Χολαργός ή Απόλλων Πατρών) και τις προθέσεις των διοικούντων της.

Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι -ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια- δεν υπάρχει… φτωχός συγγενής. Γιατί αν θεωρήσουμε «φτωχό συγγενή» τον Άρη, αντιλαμβάνεστε για πόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μιλάμε. Κι όλα αυτά δίχως την αρωγή του ΕΣΑΚΕ, που λογικά και κεντρικό χορηγό θα βρει, και τηλεοπτική στέγη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ