Οι τέσσερις απαντήσεις που ψάχνει ο Μπαρτζώκας στο ΣΕΦ

Οι τέσσερις απαντήσεις που ψάχνει ο Μπαρτζώκας στο ΣΕΦ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει την ΑΕΚ πριν τη διαβολοβδομάδα σαν μια μεγάλη ευκαιρία για…

Στην θέση του μπροστά από τον πάγκο ξανά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ (17:15) στο κεκλεισμένων των θυρών ματς του ΣΕΦ για τη δεύτερη αγωνιστική και ο Έλληνας τεχνικός δεν νιώθει ακριβώς ότι μπροστά υπάρχει ένα τυπικό εύκολο ματς πρωταθλήματος. Γιατί; Διότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, το ρόστερ του έχει βάλει πολλά και σημαντικά ζητήματα μέσα από τους πολλούς τραυματισμούς αλλά και την καταπόνηση βασικών παικτών.

Τι ψάχνει ο Έλληνας τεχνικός λοιπόν; Απαντήσεις, πριν από μια διαβολοβδομάδα που αύριο βάζει τον Ολυμπιακό στο αεροπλάνο για το Μιλάνο και την Πέμπτη φέρνει στο Φάληρο την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Απαντήσεις σε τέσσερις βασικές υποθέσεις, που αξίζουν η κάθε μια να αναλυθούν ξεχωριστά.

Υπόθεση Γουόκαπ

Κατά τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο Τόμας Γουόκαπ είναι τόσο επιβαρυμένος που αυτό τον καιρό δεν μπορεί να παίζει περισσότερο από 18-20 λεπτά. Παρά ταύτα με τη Μπαρτσελόνα έπαιξε 35΄. Και μιας και η πράξη αυτή δεν βγαίνει; Είναι προφανές ότι ο διεθνής γκαρντ πρέπει επιτέλους να πάρει μερικές ανάσες. Μπορεί να συμβεί αυτό σήμερα με την ΑΕΚ; Την απάντηση θα την δώσει εν πολλοίς ο Μιχάλης Λούντζης μιας και για τον Νάιτζελ Γκος δεν είναι ξεκάθαρο αν θα φορέσει τη φόρμα του και αν τέλος πάντων θα είναι στη διάθεση του τεχνικού τιμ. Με δεδομένο πάντως ότι έρχονται δύο ματς φωτιά, Τρίτη (Μιλάνο) και Πέμπτη (Παρτιζάν) ο Γουόκαπ πρέπει δεδομένα να ξεκουραστεί.

Υπόθεση Φαλ

Την Παρασκευή με τη Μπαρτσελόνα έπαιξε ακριβώς 12:48 δίνοντας κάποιες ανάσες στον Νικόλα Μιλουτίνοφ, αλλά και έχοντας συμμετοχή στο διάστημα που ο Ολυμπιακός γύρισε το σκορ και πήγε να πάρει μια σπουδαία νίκη. Κακά τα ψέματα όμως ο Μουσταφά Φαλ δεν ήταν… Μουσταφά Φαλ. Και δεν είναι από το ξεκίνημα της σεζόν έχοντας να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον καθυστερεί. Το απόγευμα μοιάζει για εκείνον με «πυξίδα». Αν παίξει παραπάνω θα το κάνει για να ανεβάσει τον δείκτη ετοιμότητας. Αν παίξει το… ίδιο τότε λογικά θα επιβαρύνει και άλλο τον Νικόλα Μιλουτίνοφ, αλλά και θα επιβεβαιώσει πως ο τραυματισμός του είναι ακόμη εδώ. Έχει μεγάλη σημασία η σημερινή διαχείριση του Γάλλου

Υπόθεση Μπραζντέικις

Την Παρασκευή έπαιξε για πρώτη φορά και ο Ίγκνας Μπραζντέικις δίνοντας μια καλή πρώτη εντύπωση για τις επιθετικές του ικανότητες αλλά και εξηγώντας γιατί ακόμη δεν είναι έτοιμος όσο θα ήθελε το τεχνικό τιμ. Το σημερινό ματς λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία για εκείνον να παίξει αρκετά, να μπει στα συστήματα, να πάρει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση καθώς με τραυματία και τον Σακίλ ΜακΚίσικ πρέπει και εκείνος πολύ γρήγορα να μπει στο «κόλπο». Έχει σημασία λοιπόν το πως θα τα πάει κόντρα στην ΑΕΚ και ο Λιθουανός.

Η ξεκούραση γενικά

Έχει σημασία να γίνει κατανοητό κάτι ακόμη. Όσο οι τραυματισμοί πιέζουν το rotation, τόσο πιέζονται και εκείνοι που παίζουν συνεχόμενα. Προχθές ο Πίτερς και ο Παπανικολάου έμειναν 31΄και 29΄στο παρκέ για παράδειγμα. Και για αυτούς υπάρχει ανάγκη για ξεκούραση. Και ο πιο εύκολος τρόπος ξεκούρασης είναι να φροντίσουν και οι ίδιοι. Να μπορέσουν δηλαδή οι «βασικοί» να ανοίξουν από νωρίς μια διαφορά που και στον Μπαρτζώκα θα δώσει την ευκαιρία να τους ξεκουράσει αλλά να παίξουν και οι… άλλοι. Αυτό δηλαδή που δεν έγινε στο «Παλέ» με τον Άρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ