Euroleague: Το «αγκάθι» του Ολυμπιακού, η νίκη-ανάσα του Παναθηναϊκού και η απόλυτη κυριαρχία της Ρεάλ

Euroleague: Το «αγκάθι» του Ολυμπιακού, η νίκη-ανάσα του Παναθηναϊκού και η απόλυτη κυριαρχία της Ρεάλ

Όσα μάθαμε από τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague το διήμερο που μας πέρασε.

Η Euroleague πλέον αρχίζει να μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας, με τη δεύτερη αγωνιστική να μας θυμίζει ξανά γιατί μας είχε λείψει τόσο όλους αυτούς τους μήνες. Πολλά και διάφορα έγιναν στη δεύτερη στροφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας που δεν πέρασαν απαρατήρητα.

Από μεγάλες νίκες, μέχρι μεγάλες ήττες. Από παίκτες που ξεχώρισαν κάνοντας τη διαφορά, αλλά και παίκτες που έγιναν από… ωραίοι, μοιραίοι. Η Euroleague είναι πια εδώ και μας δίνει ήδη μια καλή γεύση από το τι μπορούμε να περιμένουμε μέσα στη σεζόν.

Το «αγκάθι» του Ολυμπιακού και το νέο… αίμα

Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε πολύ την εβδομάδα που μας πέρασε. Τέσσερις παίκτες (Γκος, ΜακΚίσικ, Σίκμα και Φαλ) αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Οι πρώτοι τρεις δεν τα κατάφεραν, ενώ ο τελευταίο έσφιξε τα… δόντια και μπήκε για να μην μείνει ξανά μόνος του ο Μιλουτίνοφ. Η αποστολή των Ερυθρόλευκων ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολη κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Πόσο μάλλον με τόσες απουσίες. Ένα «αγκάθι» που ανάγκασε το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να υποκύψει στους Καταλανούς.

Στα θετικά των Πειραιωτών ήταν πως δεν παράτησαν το ματς, ακόμα κι όταν το σύνολο του Ρότζερ Γκριμάου έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι. Έκαναν την αντεπίθεσή τους και στο τέλος ξέμειναν από δυνάμεις. Φυσικά θετικό στοιχείο και η παρουσία του Ίγκνας Μπραζντέικις που έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα, κάνοντας τον Μπαρτζώκα να χαμογελά παρά τις δυσκολίες με όσα συμβαίνουν.

Ο Παναθηναϊκός κερδίζει… χρόνο

Η έτερη ελληνική ομάδα κατάφερε να κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ και μπόρεσε να πετύχει μια μεγάλη νίκη. Το καλό ξεκίνημα έδωσε μια γενναία δόση αισιοδοξίας στους Πράσινους, με τον Εργκίν Αταμάν στη συνέχει να βλέπει την απόδοση της ομάδας του να πέφτει. Παρόλα αυτά όμως το σύνολο του Τούρκου τεχνικού έδειξε χαρακτήρα και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα.

Αυτό ήταν και το ιδανικό αποτέλεσμα για το «τριφύλλι». Όσο η ομάδα κερδίζει θα… κερδίζει και χρόνο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ώστε ο Αταμάν να έχει τη δυνατότητα να δουλέψει όπως εκείνος ξέρει. Ο έμπειρος τεχνικός έχει πολλά ανοιχτά… μέτωπα για να εργαστεί και ανάλογα αποτελέσματα του δίνουν «πάτημα» για να ανεβάζει την ψυχολογία των παικτών του κρατώντας τους στο υψηλό επίπεδο ώστε να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις που έχει θέσει από το ρόστερ.

Το άλλο… επίπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε για ακόμη μια φορά τους λόγους που είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους τους υπόλοιπους. Οι Ισπανοί «σκόρπισαν» την Αναντολού Έφες μέσα στην Κωνσταντινούπολη μετατρέποντας το ματς σε τυπική διαδικασία. Το σύνολο του Τσους Ματέο μοιάζει σαν μια «καλοκουρδισμένη μηχανή». Η «βασίλισσα» έχει κρατήσει τον κορμό που την έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης προσθέτοντας και τον Φακούντο Καμπάτσο. Ο οποίος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ για λογαριασμό του ΝΒΑ.

Επιθετικά οι Μαδριλένοι έκαναν… όργια, αφού είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Αργεντίνο γκαρντ να έχει το εντυπωσιακό +40 στο +/-, την ίδια ώρα που ο Σέιν Λάρκιν έσπασε κάθε αρνητικό ρεκόρ με το -47, κάτι που ανάλογο δεν είχαμε ξαναδεί και δύσκολα θα επαναληφθεί στο κοντινό μέλλον.

Ο ωραίος αλλά… μοιραίος Ντόρσεϊ

Μία τρομερή μάχη έλαβε χώρα στη Βαλένθια. Η ομώνυμη ομάδα είχε το πάνω χέρι σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση με την… ελληνική Φενέρμπαχτσε. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη όμως μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και να περάσουν μπροστά λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Κορυφαίος σε αυτή την αντεπίθεση ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ ήταν εντυπωσιακός έχοντας 17 πόντους.

Παρόλα αυτά ήταν και μοιραίος. Σε μια ουσιαστικά ανύποπτη φάση η Βαλένθια είχε επαναφορά όντας μπροστά με έναν πόντο (74-73) και 11″ στο ρολόι. Ο Ντόρσεϊ ήταν μπροστά από τον Ρόμπερτσον και πάνω στην προσπάθεια πάτησε ελάχιστα την γραμμή. Η Άννε Πάντερ που ήταν ακριβώς δίπλα στη φάση αποφάσισε να σταματήσει το παιχνίδι και να τιμωρήσει τον Έλληνα παίκτη με τεχνική, η οποία σε συνδυασμό με το αντιαθλητικό φάουλ που είχε κάνει στη δεύτερη περίοδο έφερε και την αποβολή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ