Mήτογλου: Ο …Παπανικολάου του Παναθηναϊκού!

Mήτογλου: Ο …Παπανικολάου του Παναθηναϊκού!

Κώστας Παπανικολάου και Ντίνος Μήτογλου αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία των ομάδων τους.

Το έβλεπες την προηγούμενη σεζόν αλλά ήταν προφανώς δύσκολο να το αντιληφθείς/συνειδητοποιήσεις στο 100%. Τι ακριβώς; Πόσο σημαντικός ήταν (και είναι!) στη λειτουργία του Ολυμπιακού ο Κώστας Παπανικολάου.

Παρακολουθούσες τον πολυτάλαντο και MVP της Ευρωλίγκας, τον Σάσα Βεζένκοφ, να σημειώνει ασταμάτητα πολλούς πόντους και μάλιστα από τη θέση «4», κάτι όχι και τόσο σύνηθες.

Τον Κώστα Σλούκα να μοιράζει ασίστ και να οδηγεί την ομάδα. Τον Τόμας Γουόκαπ να αποτελεί το ανάχωμα σε κάθε επιθετική ενέργεια του αντιπάλου. Και ο Παπανικολάου; Έκανε αυτά τα «μικρά και κρίσιμα», όπως αρέσκονται να τα αποκαλούν οι προπονητές, τόσο εύκολα στην πράξη και έδινε λύσεις εκεί που όλοι έβλεπαν απέναντί τους δυσεπίλυτα σταυρόλεξα!

Ο Παπανικολάου είναι το πλέον δυνατό κομμάτι της αλυσίδας των «ερυθρολεύκων», ενώ η απουσία του Μήτογλου φαίνεται πως επηρέασε σημαντικά τους «πράσινους»

Με απλά λόγια, ο «Παπ» ήταν ο παίκτης- ομάδα, αυτός που ένωνε τις γραμμές, την άμυνα και την επίθεση. Πρώτος στον αιφνιδιασμό. Έτοιμος για εύστοχο μακρινό τρίποντο – ανάσα. Ένας παθιασμένος αμυντικός πάνω στον παίκτη ή και πολύ περισσότερο πάνω στη …μπάλα!

Κυρίως, όμως, αυτός που μοίραζε και μοιράζει αμέσως τις πάσες, γιατί ο Ολυμπιακός έχει αυτό το προνόμιο, να βγάζει παίκτες ξεμαρκάριστους ένεκα της εξαιρετικής του κυκλοφορίας. Ο κάπτεν είναι το πλέον δυνατό κομμάτι της αλυσίδας!

Να πάμε τώρα στον Ντίνο Μήτογλου; Δεν φάνηκε το καλοκαίρι πόσο σπουδαία ήταν αυτή η μεταγραφική κίνηση για τους Πράσινους.

Ισως η περιπέτεια που είχε ο φόργουορντ, μπορεί και επειδή ορισμένοι τον θεωρούσαν …ξαναζεσταμένο φαγητό, προσθέστε εδώ και πως τον «σκέπασαν» οι υπογραφές των Σλούκα, Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ, ιδού το γιατί ο Μήτογλου πέρασε λίγο κάτω από το ραντάρ της υψηλής επικαιρότητας. Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες…

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε παταγωδώς απέναντι στον Ολυμπιακό στη Ρόδο και δεν τα κατάφερε ούτε στο Μαρούσι απέναντι στους Ερυθρόλευκους στην Ευρωλίγκα. Κοινός τόπος; Η απουσία του Μήτογλου.

«Αν τον είχαμε…», έλεγαν αρκετοί. Το πίστευαν ή όχι, το εκστόμιζαν μάλλον ως δικαιολογία περισσότερο, ήταν όμως η πλήρης αλήθεια. Όταν δε επέστρεψε ο ύψους 2.10 παίκτης, το έκανε με τρόπο εκκωφαντικό! Σαν ο …Παπανικολάου του Ολυμπιακού!

Τι έκανε; Έχει τα φόντα να δοκιμάζει σουτ από μακρινή απόσταση, άρα να σημειώσει τρίποντα αλά- Μπουρούσης και να δημιουργήσει ζητήματα μεγάλα σε ομάδα που βασίζεται σε παίκτες-δεινόσαυρους, όπως είναι οι Φαλ και Μιλουτίνοφ. Δηλαδή, κορμιά που δύσκολα τρέχουν προς τα έξω, απλά γιατί δεν είναι ευκίνητα πολύ. Παράλληλα, μπορεί να ποστάρει κοντύτερο αντίπαλο.

Επίσης, μέσα στο παιχνίδια αλλάζει θέσεις με άμεσο αποτέλεσμα να παίζει πιο χαμηλά ο Ερνανγκόμεθ, να πηγαίνει στο «3» ο Ισπανός και ο Μήτογλου να αξιοποιεί τη δύναμη, το ταλέντο και το ύψος του. Δεν είναι τόσο …πλαστικός, αλλά στη μέρα του κάνει και με το παραπάνω τη διαφορά.

Φάνηκε η απουσία του από την Εθνική ομάδα στο Μουντομπάσκετ. Τώρα που επέστρεψε, μοιάζει ο συνδετικός κρίκος και ένα απαραίτητο παζλ που έλειπε από τον Παναθηναϊκό, ενώνει τους παίκτες μιας πεντάδας!

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ