Βραδιά καριέρας για τον Γουόκαπ κόντρα στον Προμηθέα

Βραδιά καριέρας για τον Γουόκαπ κόντρα στον Προμηθέα

Ιστορική εμφάνιση για τον Τόμας Γουόκαπ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Τόμας Γουόκαπ ηγήθηκε του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Προμηθέα χωρίς να αρκεστεί στη συνηθισμένη δουλειά του στους τομείς πέραν του σκοραρίσματος. Ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων» σημείωσε την πρώτη επίδοση 20+ πόντων στην 68η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League και έκανε, στατιστικά την καλύτερη εμφάνιση του στην κατηγορία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 31χρονος γκαρντ δεν είχε ξεπεράσει τους 14 στις προηγούμενες εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα. Τόσους είχε στον 2ο τελικό των πλέι οφ της περασμένης σεζόν. Με τους 20 πόντους που σημείωσε χθες μάλιστα, ο Γουόκαπ έγινε ο 61ος στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε τους 400+ στη Stoiximan Basket League.

Ο Γουόκαπ όμως δεν περιορίστηκε στους 20 πόντους του και μέσα από τη συνολική στατιστική του, έφτασε σε μία επίδοση ranking που αποτελεί επίσης ρεκόρ καριέρας. Είχε 27 κι αυτό καθιστά τη χθεσινή εμφάνιση του την καλύτερη στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη του εκτός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels, της περιόδου 2021-22, στον οποίο είχε 21 ranking.

Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ σημείωσε τη μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος (20 πόντοι / 0 λάθη). Ήταν η 10η επίδοση 20+ πόντων της σεζόν από παίκτη που δεν υπέπεσε σε λάθος.

Ο Γουόκαπ εκτέλεσε με 80% στα τρίποντα (4/5) ισοφαρίζοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση μεταξύ των παικτών που δεν έκαναν λάθος. Την ίδια είχε απέναντι στον Ολυμπιακό ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας της ΑΕΚ Betsson (4/5) ενώ το ρεκόρ έχει ο Μπεν ΜάκΛεμορ της «Ένωσης» από το ματς με τον Απόλλωνα Carna (5/5).

Ακόμη ο Γουόκαπ κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, μπήκε στην 20άδα της ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 85 και ανέβηκε στην 20ή θέση αφού ξεπέρασε τον Χρήστο Χαρίση (2002-04 και 2006-07) και τον Γιοτάμ Χαλπερίν (2008-11) που είχαν από 84.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ