Ισοφάρισε την κορυφαία αμυντική του επίδοση το Περιστέρι

Ισοφάρισε την κορυφαία αμυντική του επίδοση το Περιστέρι

Οι 48 πόντοι που δέχθηκε το Περιστέρι στο ματς με την Καρδίτσα είχαν ιστορικό χαρακτήρα για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Το Περιστέρι πήρε τη νίκη απέναντι στην Καρδίτσα, δεχόμενο μόλις 48 πόντους, μια επίδοση που ήταν ιστορική για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη που ισοφάρισε την κορυφαία της επίδοση στην Basket League η οποία κρατά από το 2020.

Παράλληλα, ο γκαρντ της ομάδας, Τζόε Ράγκλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει τις 50 ασίστ φέτος, έχοντας μάλιστα μοιράσει ακριβώς τις μισές από τις συνολικά 100 που έχουν οι «κυανοκίτρινοι»!

Η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

Η άμυνα έκανε τουλάχιστον τη μισή δουλειά χθες για το Περιστέρι bwin και επιπρόσθετα του προσέφερε ένα ιστορικό ρεκόρ. Κρατώντας την Καρδίτσα Ιαπωνική στους 48 πόντους και ισοφάρισε την κορυφαία, αμυντική επίδοση του στα χρόνια της Stoiximan Basket League.

Το Περιστέρι bwin είχε σημειώσει την ίδια αμυντική επίδοση στις 18 Ιανουαρίου 2020 όταν είχε το ίδιο παθητικό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο (48-61). Τους δύο αγώνες μάλιστα συνδέουν δύο πρόσωπα. Ο Νίκος Παπανικολόπουλος που είδε την ομάδα του χθες να μένει στους 48, ήταν προπονητής του Περιστερίου bwin σε εκείνο το ματς της σεζόν 2019-20. Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Γιώργος Καμπερίδης που φέτος αγωνίζεται στην Καρδίτσα Ιαπωνική και τότε ήταν παίκτης του Πανιωνίου.

Αυτά τα δύο παιχνίδια είναι τα μόνα στην ιστορία των 628 του Περιστερίου bwin στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, στα οποία είχε αμυντικό παθητικό κάτω των 50 πόντων.

Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 54 πόντων που δέχτηκαν, μία μέρα νωρίτερα ο ΠΑΟΚ mateco από τον Απόλλωνα Carna και ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό.

Ακόμη για τους «κυανοκίτρινους»…

*Χάρη και σε αυτήν την αμυντική επίδοση, το Περιστέρι bwin έφτασε για 12η φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα σε νίκη με διαφορά 29+ πόντων. Μία τέτοια σημείωσε και στο περσινό, όταν επιβλήθηκε του Ιωνικού με 96-67.

*Τον δρόμο προς αυτήν άνοιξε το σερί 14-0 που μετέτρεψε το 3-3 του 3:14 στο 17-3 του 7:11. Με αυτό το Περιστέρι bwin ισοφάρισε το μεγαλύτερο σερί της σεζόν αφού από ένα τέτοιο έκαναν το Λαύριο Megabolt απέναντι στον Κολοσσό H Hotels και η ομάδα της Ρόδου απέναντι στον Απόλλωνα Carna.

*Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο σκορ από τα λάθη του αντιπάλου τους. Σημείωσαν την τρίτη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση με 31 και επιτρέποντας στην Καρδίτσα Ιαπωνική να πάρει μόνο τέσσερις με αυτόν τον τρόπο, ισοφαρίζοντας μάλιστα το αρνητικό ρεκόρ περιόδου, σημείωσαν την κορυφαία διαφορά της σεζόν (+27). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε και το προηγούμενο ρεκόρ κάνοντας +24 κόντρα στο Μαρούσι στους πόντους από τα λάθη (8-32).


Ο Ράγκλαντ και το τρομερό 50/100 στις ασίστ

Ο Τζόε Ράγκλαντ συνεχίζει να μοιράζει ασίστ με συνέπεια και αυτό έκανε στο χθεσινό ματς. Είχε εννιά και με αυτές έγινε ο πρώτος παίκτης της φετινής Stoiximan Basket League που έφτασε τις 50. Ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο 45ος στην ιστορία των «κυανοκίτρινων» που έφτασε τις 50 ασίστ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Η επίδοση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή αν συγκριθεί με τον συνολικό αριθμό ασίστ του Περιστερίου bwin, αφού ο Ράγκλαντ έχει ακριβώς τις μισές, 50 από τις 100!

Στη σχετική λίστα, τον γκαρντ του Περιστερίου bwin ακολουθεί ο αντίπαλος του σε αυτό το παιχνίδι, Μάρεκ Κλάσεν που έχει όμως 16 λιγότερες (34). Στο αντίστοιχο χρονικό σημείο του περσινού Πρωταθλήματος, ο πρώτος πασέρ της λίγκας ήταν ο Τζος Χάγκινς έχοντας 39 ασίστ αλλά με πέντε παιχνίδια.

Ο Τζόε Ράγκλαντ συνδύασε τις εννιά ασίστ του με μηδενικη επίδοση λαθών. Ο γκαρντ του Περιστερίου bwin έχει τις μισές από τις επιδόσεις 9+ στον συντελεστή ασίστ/λαθών (3/6).

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για το Περιστέρι bwin…

*Ο Τζέιλεν Χαντς ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Με τους 19 πόντους που σημείωσε, ο Αμερικανός έσπασε το προσωπικό «φράγμα» των 500 μέσα από την 37η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Νίκος Χουγκάζ είχε 2/5 τρίποντα με τα οποία έφτασε και ξεπέρασε τα 50 εύστοχα στην κατηγορία. Σε 81 αγώνες στη Stoiximan Basket League ο διεθνής φόργουορντ έχει 51/164 (31,09%).

*Λεωνίδας Κασελάκης και Στέλιος Πουλιανίτης με την 34η εμφάνιση τους με το Περιστέρι bwin στη Stoiximan Basket League, μπήκαν μαζί στην 50άδα της σχετικής λίστας. Ξεπέρασαν τον Ρόμπερ Ραϊζενμπούχλερ (1999-01) και τον Ντέγιαν Γιοβανόβσκι (2002-03) που είχαν από 33 παιχνίδια με τους «κυανοκίτρινους» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Ο Νέιτ Ρένφρο είχε για δεύτερη φορά 5/5 σουτ εντός πεδιάς, αφού στην ίδια επίδοση έφτασε και στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό H Hotels. Ο Αμερικανός του Περιστερίου και ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού είναι τα μόνα μέλη της λίστας των παικτών που είχαν τέτοια επίδοση, έχοντας από δύο παρουσίες σε αυτήν

*Ο Τρέβορ Τόμπσον σημείωσε την πρώτη διψήφια επίδοση ριμπάουντ του φετινού Περιστερίου bwin έχοντας 10. Ήταν εκείνος που είχε και την προηγούμενη μεγαλύτερη, με τα εννιά που μάζεψε τόσο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όσο και σε εκείνο με το Μαρούσι.

Αυτή η επίδοση συνδυάστηκε και με μηδενική επίδοση λαθών. Ήταν η 6η φορά στο φετινό Πρωτάθλημα, που ένας παίκτης είχε 10+ ριμπάουντ και κανένα λάθος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ