ΑΕΚ : Στην κορυφή της λίστας ο Πρίφτης!

ΑΕΚ : Στην κορυφή της λίστας ο Πρίφτης!

Στην τελική ευθεία αναμένεται να μπει τις επόμενες ημέρες το θέμα του προπονητή στην ΑΕΚ. Όπως έχει ενημερώσει εδώ και λίγες μέρες to10.gr, η Ένωση είχε αποφασίσει εξ αρχής να βγει στην αγορά και να ψάξει, θεωρώντας πως θα ήταν προτιμότερο ο Ντράγκαν Σάκοτα να μετακινηθεί σε άλλο πόστο (τεχνικός διευθυντής ή σύμβουλος) και να […]

Στην τελική ευθεία αναμένεται να μπει τις επόμενες ημέρες το θέμα του προπονητή στην ΑΕΚ. Όπως έχει ενημερώσει εδώ και λίγες μέρες to10.gr, η Ένωση είχε αποφασίσει εξ αρχής να βγει στην αγορά και να ψάξει, θεωρώντας πως θα ήταν προτιμότερο ο Ντράγκαν Σάκοτα να μετακινηθεί σε άλλο πόστο (τεχνικός διευθυντής ή σύμβουλος) και να μη συνεχίσει ως πρώτος προπονητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων του Μάκη Αγγελόπουλου και των συνεργατών του βρίσκεται ο Δημήτρης Πρίφτης. Ένας προπονητής, ο οποίος μετά την εξαιρετική παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα με διάφορες ομάδες (Καβάλα, Ίκαρος, Κολοσσός, λίγο… Παναθηναϊκός ως βοηθός του Φραγκίσκου Αλβέρτη και φυσικά Άρης) έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή χρονιά με την Ούνιξ Καζάν τόσο στο Eurocup όσο, κυρίως, στη VTB.

Με τον Πρίφτη, ο οποίος τη δεκαετία του 2000 διετέλεσε μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ για πολλά χρόνια, η σημερινή διοίκηση της Ένωσης έχει στήσει γέφυρες επικοινωνίας ήδη από πέρυσι και τις διατηρεί ακόμα, ωστόσο πλέον έχει να αντιμετωπίσει δύο πολύ σοβαρά προβλήματα: α) το συμβόλαιο που έχει ο Έλληνας τεχνικός με την Ούνιξ και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και το οποίο, σε οικονομικούς όρους, μάλλον δεν μπορεί να το προσεγγίσει η ΑΕΚ. β) Την πολύ καλή σεζόν που έχει κάνει ο Πρίφτης στο Καζάν. Στην κανονική περίοδο της VTB έκανε μόνο δύο ήττες (από την ΤΣΣΚΑ), ενώ στα πλέι οφ έχει πλεονέκτημα έδρας και πολύ καλές πιθανότητες να φτάσει ως τον τελικό, άρα και να εξασφαλίσει εισιτήριο για την Ευρωλίγκα. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να φύγει από το Καζάν.

Αλλά και στην περίπτωση που δεν καταφέρει να παίξει στους τελικούς της VTB, το πιθανότερο είναι ότι η Ούνιξ θα τιμήσει το συμβόλαιό της μαζί του, καθώς οι άνθρωποί της είναι πολύ ικανοποιημένοι από τον τρόπο δουλειάς του.

Συνεπώς οι πιθανότητες να είναι διαθέσιμος ο Δημήτρης Πρίφτης αυτό το καλοκαίρι μοιάζουν πολύ μικρές. Κι αυτό μετατρέπει την περίπτωσή του περισσότερο σε ευσεβή πόθο για την ΑΕΚ.

Και ο Παπαθεοδώρου στο κάδρο

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ΑΕΚ βλέπει με καλό μάτι και την περίπτωση του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος με τις δυο πολύ καλές σεζόν που έχει κάνει με Αστάνα και ΠΑΟΚ δείχνει ότι είναι προπονητής με ικανότητες και μέλλον. Το κασέ του είναι πιο προσιτό από αυτό του Πρίφτη, αλλά είναι κι αυτός δεσμευμένος από πέρυσι με τον ΠΑΟΚ με διετές συμβόλαιο. Άρα θεωρητικά δεν μπορεί να φύγει, αν δεν τον αφήσει ελεύθερο ο ΠΑΟΚ ή δεν πληρώσει αποζημίωση η ΑΕΚ.

Και η περίπτωση του Πρίφτη και αυτή του Παπαθεοδώρου είναι, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, πολύ δύσκολες και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της ΑΕΚ. Είναι ωστόσο οι δύο προπονητές που προκρίνονται από την ελληνική αγορά.

Ο Ηλίας Ζούρος είναι κι αυτός ένας προπονητής που έχει υποστηρικτές μέσα στην ΑΕΚ, όπως σας έχει ενημερώσει to10.gr, αλλά έχει και ανθρώπους που αντιτίθενται στην πρόσληψή του, κάτι που κάνει και τη δική του περίπτωση δύσκολο να προχωρήσει.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του εξετάζουν επίσης την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ φυσικά δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μείνει τελικά ως πρώτος προπονητής ο Ντράγκαν Σάκοτα. Αν δεν προχωρήσουν οι βασικές υποψηφιότητες και αν δεν βρεθεί κάτι άλλο στην αγορά, τότε πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος θα ζητήσει από τον Ελληοσέρβο προπονητή να συνεχίσει. Άλλωστε, λέγεται ότι αυτός τον τελευταίο καιρό καλοβλέπει όλο και περισσότερο αυτή την προοπτική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ