ΕΣΑΚΕ: Το Καρδίτσα-Ολυμπιακός με την… γλώσσα των αριθμών

ΕΣΑΚΕ: Το Καρδίτσα-Ολυμπιακός με την… γλώσσα των αριθμών

Ο ΕΣΑΚΕ μας παρουσιάσει την αναμέτρηση της Καρδίτσας με τον Ολυμπιακό μέσα από την στατιστική.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Καρδίτσα τη Δευτέρα (11/12, 20:15) για τη 10η αγωνιστική της Basket League ψάχνοντας να προσθέσει ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό του.

Ο ΕΣΑΚΕ από την πλευρά του μας βάζει σιγά-σιγά στο κλίμα τη αναμέτρησης των δύο ομάδων, παρουσιάζοντάς μας τους δύο αντιπάλους μέσα από την… γλώσσα των αριθμών.

H ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

Στην Καρδίτσα θα γίνει αύριο (11/12, 20:15, ΕΡΤ3) το τελευταίο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής, πριν πάνε οι ομάδες της Stoiximan Basket League στο διήμερο της γιορτής της λίγκας, το All Star Game, που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο (16, 17/12) στη θεσσαλική πόλη. Η αυλαία της αγωνιστικής θα πέσει με τον αγώνα της Καρδίτσας Ιαπωνική με τον Ολυμπιακό.

Η θεσσαλική ομάδα (1-8) προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό Aktor ενώ αυτός θα είναι ο δεύτερος φετινός, εντός έδρας αγώνας της. Στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» σημείωσε όλες τις νίκες της στην κατηγορία έχοντας πια σε αυτό, 50% ρεκόρ αποτελεσμάτων (6-6).

Οι «ερυθρόλευκοι» (8-1) μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες Πρωταθλήματος, ένα σερί που άρχισε να «τρέχει» στις 5 Νοεμβρίου από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco στη Θεσσαλονίκη. Εκτός έδρας έχουν ρεκόρ 5-0 και το συνολικό, εκτός έδρας σερί τους για την κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League έχει φτάσει τις 28 νίκες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Δύο άνετες νίκες σημείωσε ο Ολυμπιακός επί της Καρδίτσας στη μικρή ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων, στο πλαίσιο της περσινής σεζόν. Συμπτωματικά, το παιχνίδι της θεσσαλικής πόλης έγινε στη 10η αγωνιστική, όπως δηλαδή και το φετινό. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με 89-75.

Για τον Ολυμπιακό στο ματς που έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2022 και που προηγήθηκε ακόμη και με 23 πόντους, κορυφαίοι ήταν ο Άλεκ Πίτερς (16π, 5ρ), ο Σακίλ ΜακΚίσικ (15π.), ο Κώστας Παπανικολάου (13π, 4ασ.) και ο Τόμας Ουόκαπ (9π, 7ασ.).

Για την Καρδίτσα Ιαπωνική, είχαν ξεχωρίσει ο Άλεξ Χάντερ (18π, 4/8τρ.), ο Σαΐντ Πρίτζετ (13π.) και ο Γιάννης Αθηναίου (10π, 5ασ.).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ

MILESTONE

* Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ απέχει τρία αμυντικά ριμπάουντ από τα 100.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Με τα δεδομένα των εννιά αγωνιστικών, 12 συνολικά παίκτες είχαν 19+ επιθετικά ριμπάουντ. Οι τρεις ήταν παίκτες της Καρδίτσας Ιαπωνική, ο Ουάιτ (1ος με 31), ο Σμιθ (6ος με 25) και ο Χρηστίδης (12ος με 19).

* Η θεσσαλική ομάδα επίσης, είχε τρεις από τους 12 παίκτες που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό κλεψιμάτων στις πρώτες εννιά «στροφές» του Πρωταθλήματος. Ήταν οι Σάιμπερτ (12), Μπιουκάναν (10) και Καμπερίδης (10).

* Στις εννιά πρώτες αγωνιστικές, η Καρδίτσα Ιαπωνική ήταν η ομάδα με τις λιγότερες, ατομικές επιδόσεις 20+ πόντων, έχοντας μόλις μία. Ήταν εκείνη του Ρομέλο Ουάιτ στο ματς της 7ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό H Hotels.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η Καρδίτσα Ιαπωνική είχε 11+ επιθετικά ριμπάουντ στα έξι από τα εννιά παιχνίδια της στη φετινή Stoiximan Basket League. Είναι η ομάδα που κρατάει την κορυφαία (24 στο ματς με το Μαρούσι) και τρεις από τις έξι μεγαλύτερες επιδόσεις της σεζόν.

– Τα τρίποντα είναι και φέτος μία «πληγή» για την Καρδίτσα Ιαπωνική αφού έχει το χαμηλότερο ποσοστό της κατηγορίας (24,76%). Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ξεπέρασε το 30,43% στα οχτώ από τα εννιά παιχνίδια της. Η θεσσαλική ομάδα είχε και στην περσινή σεζόν το χαμηλότερο ποσοστό (27,91%).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

* Τρεις ασίστ χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου από τις 500 στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μουσταφά Φαλ χρειάζεται τρία εύστοχα δίποντα για να γίνει ο 32ος στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που θα φτάσει τα 200. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν 14 ξένοι παίκτες των «ερυθρόλευκων».

* Ο Άλεκ Πίτερς μετράει 14 συνεχόμενες εύστοχες βολές. Έχει 15/17 στο φετινό Πρωτάθλημα και συνολικά 53/58 στη Stoiximan Basket League.

* Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα των πρώτων εννιά αγωνιστικών, που είχε πέντε παίκτες με 20+ ασίστ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η πιο αποτελεσματική ομάδα στα δίποντα, με βάση τα δεδομένα των εννιά πρώτων αγωνιστικών. Εκτέλεσε με 60,93% έχοντας ποσοστό σχεδόν κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από τον δεύτερο της λίστας, Προμηθέα (56,07%).

– Με 1,44 τάπες ανά αγώνα ο Ολυμπιακός είχε τον τρίτο μικρότερο μέσο όρο των εννιά πρώτων αγωνιστικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ