Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και μια σύγκριση που δείχνει πολλά (pic, vids)

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και μια σύγκριση που δείχνει πολλά (pic, vids)

Η σύγκριση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με την περσινή σεζόν που δείχνει πολλά...

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν «μάχες» ώστε να μπορούν να καθιερωθούν στην πρώτη οκτάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν βρισκόμενοι στην 7η θέση με ρεκόρ 7-6, ενώ οι πράσινοι ύστερα από δύο ήττες σε ισάριθμα ματς στην πρόσφατη «διαβολοβδομάδα» έπεσαν στο 6-7 και την 11η θέση.

Ωστόσο, η σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά μπορεί να δείξει πολλά και για τη φετινή με την κάθε ομάδα να ξεχωρίζει με τον δικό της τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Η αποκάλυψη του Πίτερς για Κάνααν και τα τρίποντα

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό δείχνει πως οι δύο ελληνικές ομάδες τα έχουν πάει με τους ίδιους αντιπάλους μέχρι στιγμής και πως την περσινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός πέρσι είχε 9 νίκες κόντρα στους ίδιους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει σε αυτές τις 13 αγωνιστικές της Euroleague. Φέτος, το ρεκόρ του έπεσε και έχει 2 λιγότερες αλλά αν η κατάληξη είναι η ίδια τότε κανείς δεν θα έχει παράπονο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να αψηφήσει τα δεδομένα και έφτασε μέχρι τον τελικό του Final Four στο Κάουνας, όπου ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην αρχή της σεζόν 2022-2023, κανείς δεν πίστευε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν και βάσει των νούμερων, κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει κι φέτος. Οι Πειραιώτες από την αρχή έχουν συνηθίσει να παίζουν με απουσίες και ουσιαστικά λίγα είναι τα ματς όπου η ομάδα δεν είχε κάποιο πρόβλημα.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και διπλασίασε το μπάτζετ του ώστε να μην επαναληφθεί η περσινή κάκιστη εικόνα που τον είδε να τερματίζει στην 17η θέση με ρεκόρ 9-23.

Με το «οπλοστάσιο» στον στρατό του Αταμάν, βάσει ονομάτων, να «τρομάζει» έχει πραγματοποιήσει μόλις μία παραπάνω νίκη έχοντας συνολικά έξι.

Τέτοιου είδους στατιστικά αποδεικνύουν πως η ιστορία μερικές φορές επαναλαμβάνεται με διαφορετικές επιπτώσεις για τον καθένα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ