Γόντικας: «Έκρινα ότι το καλύτερο για μένα ήταν να πάω στο Λαύριο»

Γόντικας: «Έκρινα ότι το καλύτερο για μένα ήταν να πάω στο Λαύριο»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μετακομίσει στο Λαύριο ανέφερε ο Κωστής Γόντικας.

Ο Κωστής Γόντικας αποφάσισε να μετακομίσει από τον Κολοσσό Ρόδου στο Λαύριο και σε συνέντευξή του στο WEB Radio της ΕΟΚ αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.

Ο Έλληνας σέντερ μίλησε ακόμα για το νέο format της Basket League, για τις αλλαγές μεσούσης της σεζόν, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Κωστής Γόντικας:

Για τη μεταγραφή του στο Λαύριο: «Δεν είναι κάποια μεγάλη ιστορία. Οι άνθρωποι του Κολοσσού και οι συνθήκες όλα είναι εξαιρετικά, οπότε δεν τίθεται περί τέτοιου θέματος. Έκρινα ότι αυτό ήταν καλύτερο για ‘μένα, να πάω σε έναν σύλλογο που θα βρω περισσότερο χώρο και χρόνο για να δείξω τι μπορώ να κάνω. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα. Μακάρι να πάνε όλα καλά, να πάρουμε νίκες, να μείνει η ομάδα στην κατηγορία και όλα να είναι θετικά».

Για τον φετινό στόχο του Λαυρίου: «Θεωρώ ότι η παραμονή είναι άτυπα ο στόχος πολλών ομάδων, ο αρχικός στόχος, και ύστερα κοιτούν τι παραπάνω μπορούν να καταφέρουν. Κατά τη γνώμη μου, τόσο ανταγωνιστικό που έχει γίνει το πρωτάθλημα πλέον, όλες οι ομάδες τέτοιου επιπέδου ξεκινούν με αυτόν ως αρχικό στόχο».

Για το νέο format της Basket League: «Για όλους εμάς που το ζούμε είναι διαφορετικό. Με την καινούργια αυτή διεξαγωγή, μπορούν να γίνουν και πολλές αλλαγές της τελευταίας στιγμής απ’ την άποψη ότι πολλές ομάδες μπορούν να δυναμώσουν κι άλλο προς το τέλος και αυτό να οδηγήσει σε ένα “ντόμινο”, όπου όλες οι ομάδες να κάνουν προσθαφαιρέσεις πριν αρχίσει ο 3ος γύρος. Αυτό σίγουρα θα διαφοροποιήσει την έκβαση πολλών αποτελεσμάτων».

Για το ότι εδώ και κάποια χρόνια οι παίκτες μπορούν να αλλάζουν ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Σίγουρα μάς έχει αλλάξει τη ζωή. Μόνο και μόνο ότι με την πάροδο του χρόνου αλλάζουν και οι κανονισμοί πάνω σε αυτό, αυτό ουσιαστικά μεγαλώνει και αυξάνει τη γκάμα επιλογών που έχουν και οι παίκτες και οι ομάδες. Οπότε σε περίπτωση λάθους είτε του παίκτη, είτε της ομάδας, υπάρχει πάντα η δυνατότητα της διόρθωσης ως προς το καλύτερο και να είναι πάντα και οι παίκτες και οι ομάδες χαρούμενοι ως προς αυτό που έχουν».

Για το αν σκέφτεται το να ξαναβρεθεί στην Εθνική: «Δε νομίζω ότι υπάρχει παίκτης στη θέση μου που να πει ότι δεν υπάρχει. Ειδικά για παιδιά που έχουν ήδη συμμετάσχει στην Εθνική, πάντα υπάρχει στο μυαλό να συνεχίσουν να κάνουν μια καλή πορεία ώστε να συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί. Υπάρχουν πολλά παιδιά που με την προσπάθεια τους και την καθημερινή τους δουλειά διεκδικούν μία θέση, είτε αυτή θα είναι στα “παράθυρα”, είτε στην προετοιμασία, είτε σε κάτι άλλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ